Doktorsuddannelse

Generelt

Program beskrivelse

TSM Doctoral Program tilbyder fem dybdegående studieretninger til en læseplan med usædvanlig rigdom og bredde. Da programmet kun tilmelder sig 10 til 20 nye ph.d. studerende hvert år trives doktorander i en atmosfære af intellektuel strenghed og kreativt samarbejde mellem studerende og fakulteter.

Velkommen til doktorgradsprogrammet i ledelse ved TSM

Tak for din interesse i doktorgradsprogrammet ved Toulouse School of Management (TSM). TSM er en del af Toulouse Capitole University, et af de ældste og mest berømte universiteter i Frankrig, og blander aspekter af en offentlig forskningsintensiv institution med en international tilgang til lederuddannelse og strategisk autonomi .

Vores tilknyttede forskningscenter, TSM Research (UMR 5303 CNRS / TSM-UT1), er et af kun fire forskningscentre inden for ledelsesvidenskab, der er godkendt af det franske nationale center for videnskabelig forskning.

Desuden samarbejder doktorgradsprogrammet med to andre forskningslaboratorier i Toulouse og dets region:

 • Laboratoire Gouvernance et Contrôle Organisationnel (EA 7416 / Université Paul Sabatier),
 • TBS Research Center, der tilhører den internationalt akkrediterede Toulouse Business School (TBS).

Vores doktorander kan vælge et af fem spor:

 • Regnskab-Auditing-Management Control,
 • Finansiere,
 • Human Resource Management & Organisatorisk Adfærd,
 • Marketing,
 • Strategi og international ledelse.

Programmet inkluderer et rigt fundament af kurser og seminarer i de første to år , hvoraf nogle tilbydes på tværs af discipliner og andre i meget små gruppeindstillinger for at muliggøre en høj grad af specialisering. Frem til afslutningen af ph.d. understøtter vi studerende gennem et seminarprogram - inklusive forskningssamtaler, skrivning og udgivelse af seminarer samt jobmarkedsforberedelse og support. De fleste af vores studerende får også undervisningserfaring på bachelor- og kandidatniveau. Desuden sikrer en pakke med fulde doktorstipendier, årlig konferencerejse og forskningsstøtte (fra det andet år og frem), at studerende kan komme videre under gode forhold og fuldt ud integrere i internationale forskningsnetværk inden for deres felt. Vores mål er at forberede de studerende på den bedst mulige måde til deres fremtidige roller i den akademiske verden, hvor ca. 90% af vores alumner arbejder eller i politiske institutioner, forskningsorganisationer og private virksomheder.

I 2020 er TSM-doktorgradsprogrammet (TSM-DP) tildelt den prestigefyldte EPAS-akkreditering, leveret af European Foundation for Management Development (EFMD) . EPAS-akkreditering bekræfter kvaliteten af alle aspekter af vores programforsyning: fra dets institutionelle, nationale og internationale miljø gennem dets design, levering, resultater og virkninger til kvalitetssikringsprocesser. Det understreger især akademisk stringens, praktisk relevans, internationalisering, etik og bæredygtighed.

entrepreneur, startup, start-up

Curriculum

Doktorgradsprogrammet er på fuld tid med et indtag hvert år om efteråret. Forskningstræning tilbydes kun på stedet: ingen fjernundervisning er tilgængelig. Den typiske gennemførelsestid er fem år.

Toulouse School of Management tilbyder et intensivt doktorgradsprogram for personer, der er interesserede i at udføre uafhængig forskning. Vores program kombinerer det bedste fra teori, praksis og forskningsmetoder med videnskabelig integritet . Kurserne ledsages af forskningspraksis. Kandidater forfølger karriere i førende universiteter og handelshøjskoler, politisk orienterede institutioner og private virksomheder.

For at følge internationale bedste praksis begynder forskning ved Toulouse School of Management i kandidatens andet år med et dedikeret forskningsprogram, og i løbet af to år understreger doktorgradsprogrammets læseplan fire vigtige uddannelsesområder for doktorander:

 • forskningsværktøjer og metode
 • dybtgående undersøgelse af deres forskningsfelt
 • færdigheder til at udføre uafhængig forskning, der fører til publikationer på højt niveau
 • karriereudvikling

Studerende, der med succes gennemfører det første år af programmet, tildeles en Master of Science og kan vælge at afslutte deres formelle uddannelse. Målet med dette etårige program er at give de studerende de kvantitative, analytiske og teoretiske værktøjer til en vellykket akademisk eller brancheorienteret karriere. Derfor begynder de studerendes forskningsprogram og afhandlingsfase i marts dette første år.

I år 2 af doktorgradsstudiet graver studerende yderligere ideer, teoretisk baggrund, modeller, metodologi og deres forskningsprotokol i tæt forhold til deres rådgivere. Således bliver studerende gradvist mere involveret i design og udførelse af original forskning. Ved udgangen af det andet år tildeles vores ph.d.-kandidater en MPhil i Management (TSM-certifikatprogram i Advanced Management Science) og har et solidt fundament til at bygge deres speciale på, og nogle vil have produceret et papir, der er egnet til offentliggørelse.

De senere år af doktorgradsprogrammet er dedikeret til original forskning og oprettelsen af en ph.d. afhandling. Studerende får mulighed for at udvikle deres egne strenge og banebrydende ideer. Ph.D. kandidater deltager i afdelingens liv, herunder seminarer. De præsenterer også deres forskningsarbejde i junior- og seniorworkshops, opfordres til at deltage i internationale konferencer og internationale besøgsperioder og endelig forsvare deres afhandlinger.

Adgangskrav

En optagelse kræves en bachelorgrad (i USA), afslutningen af det første år af en kandidatgrad (i Europa) eller et tilsvarende eksamensbevis, der repræsenterer et fireårigt studium på et akkrediteret college eller universitet. En afsluttet kandidatgrad er ikke påkrævet, selvom mange ansøgere har en kandidatgrad inden for områder som ledelse, økonomi, økonomi, teknik, psykologi, statistik eller andre relaterede områder. Der forventes overlegen akademisk præstation.

Europæiske studerende med en kandidatgrad i forskning er også velkomne til at ansøge. Succesrige ansøgere ville få fritagelse for visse forelæsninger og, afhængigt af deres baggrund, ville de følge en række forelæsninger, der dækker ca. et år i stedet for to.

Hver ansøgning vil blive studeret omhyggeligt af professorer inden for specialiseringsområdet og af doktorgradsrådet sammensat af professorer fra alle områder.

Studieåret starter i begyndelsen af september.

Application Checklist

 • Genoptag
 • Forskningsforslag
 • Forskningsmateriale, der kan understøtte din ansøgning (afhandling, papir, forskningsarbejde)
 • Udskrift
 • Engelsk test
 • Referencebreve
 • EasyRecrue indspillet videointerview
 • ID eller passkopi
Senest opdateret Okt 2020

Om skolen

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disc ... Læs mere

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disciplines at both undergraduate and graduate levels. Our subject areas are accounting and financial control, finance, human resource management, marketing, and strategy. Minimer