Kandidat i kommunikation og forbrug praksis

Generelt

Program beskrivelse

Program oplysninger

The Graduate Programme i Kommunikation og snæver forstand Forbruger Practices ESPM (PPGCOM ESPM) begyndte i 2006 med det akademiske masteruddannelsen og havde en doktorgrad kursus godkendt i 2012. Det sigter mod at uddanne professorer og ledende forskere med ekspertise i nationale og internationale operationer, i stand til at udføre og lede forskningsaktiviteter, vejledning og uddannelse inden for kommunikation og forbrug. Dens fakultetet og de studerende har intellektuel produktion værdiansættes til maksimalt niveau af CAPES.

Differential og Approach

Differensen af ​​programmet er den undersøgte genstand: det er den første og eneste brasilianske PPGCOM udelukkende dedikeret til studiet af grænsefladen mellem kommunikation og forbrug og relationerne det leddelte. En kritisk analyse af massen samfund og forbrug, på mediekulturer og kapital konti, omfatter studiet af klassiske teorier og diskussion af nutidige tilgange. Det er en prioritet for PPGCOM fremme en intellektuel miljø forpligtet til det nationale og internationale videnskabelige dagsorden og udvikling af brasilianske samfund.

struktur Søg

Koncentration Area

 • epistemic fælles kerne (meddelelse);
 • tematisk fokus (grænseflade kommunikation og forbrug).

Forskningsområder

 • Modtagelse og Produktion.

Forskningsprojekter

 • Lærere og mentees.

GT af Comunicon

 • Områder med udførelsen af ​​lærere og andre emner.

CNPq Forskningsgrupper

 • cross-Fælles.

Forskningsområder

modtagelse processer og velformuleret sociokulturelle sammenhænge forbrug

Forskning kommunikationsinterface / forbrug i receptionen flyet og makro sociale sammenhænge. De forskellige konsekvenser af kommunikation og forbrug i hverdagen, kultur og samfund: modtagelse og publikum; uddannelse; generationsskifte og klasse spørgsmål; nye sensoriske, synlighed ordninger, og vise æstetisk; bevilling og nyfortolkning af teknikaliteter; socio-kulturelle processer og aktier karakteristiske kulturer af medier engagement og forbrug.

Logic af produktion og mediestrategier artikuleret forbrug

Undersøgelse af interfacet kommunikation / forbruger i form af produktions- og mediestrategier. De systemer og processer i betragtning af deres betingelser, fortællinger og logisk: en verden af ​​arbejde og deres repræsentationer; Forholdet mellem underholdning, teknologi og digitalisering af kultur; poetisk og fortælling om området for produktion i sine taler og væsentlighed; dynamiske medier og forbrug er forbundet med opførelsen af ​​fortællinger om identitet og forskel.

tasker

Programmet for den politik, prisen er struktureret på følgende måde:

a) Stipendier tilbydes af instituttet selv, at arbejde med den PPGCOM-ESPM hold, overvejer hel eller delvis fritagelse for undervisning, både med årlig screening;

b) Legater, der tilbydes af institutionen selv, at skolens personale og fakultet godkendt i udvælgelsesprocessen, der dækker undervisning afkald;

c) Stipendier ydet af udviklingsorganisationer, herunder:

 • Del tilskud i forbindelse med støtteprogram for Graduate af private uddannelsesinstitutioner (PROSUP) / Nye Kurser / Capes (årlig screening)
 • individuelle poser påberåbt af FAPESP (som agenturet kalender)

Den Stående Komité Exchanges (dannet af programmet Koordination, et fakultet repræsentant fra hver af søgningen linje og to studenterrepræsentanter) fører udvælgelsesprocessen af ​​følgende kriterier:

 • fortjenester: akademiske præstation, pensum og / eller udvælgelsesprocessen
 • tilgængeligheden af ​​studerende til fuld tid til mesterens eller ph.d. aktiviteter
 • færdigheder og specifikke færdigheder

finansiering

I løbet af de sidste par år, det PPGCOM-ESPM modtaget vigtig støtte og finansiering fra forskellige organer og institutioner, der fremmer forskning, såsom:

 • Tasker postdoc: Capes, FAPESP, Clacso og Fulbright.
 • Ph.d.-stipendier: PROSUP / Capes.
 • Tasker Master: PROSUP / Capes og FAPESP.
 • produktivitet giver CNPq
 • Notice Humanistiske: CNPq
 • Tilskud til forskningsprojekter: FAPESP
 • Aid begivenheder: Capes og FAPESP
 • Støtte udvidelsesprojektet: Bradesco
 • Støtte publikation: Capes og FAPESP
 • Støtte købe bøger: FAPESP

postdoktoral praktik

Den PPGCOM-ESPM har specifikke regler for fremme af ph.d.-forskning. Standarderne anvendes på både sin faste lærerstab samt eksterne applikationer til at udføre ph.d.-praktik program overvåget af lærerne.

Lærere i fast stab af PPGCOM-ESPM der er interesseret og opfylder kravene i forordning til gennemførelse ph.d.-uddannelse ved andre institutioner, burde have præsenteret deres ansøgninger til koordinering af PPGCOM-ESPM efter tidsfrister og officielle kalendere. Efter evaluering, de er encaminhas af forslag bedømmelsesudvalget for godkendelse af bestyrelsen. Siden 2012, i henhold til denne politik, de fleste af den permanente fakultet PPGCOM ESPM-afholdt ph.d.-praktikophold i nationale og internationale institutioner.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

A ESPM nasceu em 1951, por meio de um projeto de Rodolfo Lima Martensen, atendendo a um convite de Pietro Maria Bardi, então diretor do Museu de Arte de São Paulo (Masp) – e apoiado por Assis Chateaub ... Læs mere

A ESPM nasceu em 1951, por meio de um projeto de Rodolfo Lima Martensen, atendendo a um convite de Pietro Maria Bardi, então diretor do Museu de Arte de São Paulo (Masp) – e apoiado por Assis Chateaubriand, presidente dos Diários Associados, na época o maior grupo de mídia do Brasil. Minimer
Sao Paulo , Sao Paulo , Sao Paulo , Rio de Janeiro , Porto Alegre , Sao Paulo , Rio de Janeiro + 6 Mere Mindre