Ph.D. i analytisk kemi

Generelt

Program beskrivelse

Analytisk kemi er en gren af naturvidenskaben og er ikke kun baseret på alle de kemiske discipliner, men også på fysik, biologi, informationsteorien og en række tekniske discipliner. Det giver information om identiteten, strukturen og mængderne af komponenter i naturlige og menneskeskabte genstande og om deres distribution i rum og tid. Det samarbejder med andre naturvidenskabelige områder for at søge sammenhænge mellem den kemiske sammensætning af stoffer og deres egenskaber. Det er en anvendt tværfaglig videnskab med en række feedbacks, der fremhæver teamwork i løsningen af problemer. Det kræver mestring af tilstrækkelig baggrund inden for en række discipliner, såsom generel og fysisk kemi, fysik, matematik, uorganisk og organisk kemi og biokemi, og naturligvis et grundigt kendskab til teorien om analytisk kemi og moderne instrumentel analytisk metoder. I betragtning af den eksperimentelle karakter af analytisk kemi, spiller en vigtig rolle ved praktiske evner og manuelle færdigheder.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Indgangen eksamen er en en-runde i form af et interview. På baggrund af en skriftlig anmodning, der indgives elektronisk sammen med ansøgningen, men senest den 19. maj 2019 kan dekanen tillade indgangskontrol at finde sted via informations- og kommunikationsteknologi, men kun af alvorlige og dokumenterede grunde som sundhed eller uddannelse i udlandet.

Under kandidateksamen skal kandidaten demonstrere de tekniske og sproglige færdigheder for at studere det givne program sammen med attributter, der er nødvendige for videnskabeligt arbejde. Prøven bedømmes med højst 100 point, hvoraf 30 point gives som en bonus for at give en mere konkret ide om studieindholdet og det planlagte afhandlingsarbejde i det frivillige ansøgningsbilag, herunder afhandlingsemnet, en kort kommentar, forventet tilsynsafdeling og samtykke fra en særlig vejleder til at føre tilsyn med et sådant doktorandprojekt.


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af den vellykkede gennemførelse af et kandidatuddannelsesprogram.

Verificeringsmetode: adgangseksamen
Bekræftelsesdato (indgangseksamen) fra: 17.06.2019 indtil: 28.06.2019
Alternativ dato (til optagelseseksamen) fra: 08.07.2019 indtil: 19.07.2019


Regler for fritagelse for adgangskontrol

Indgangstesten kan fraviges på grundlag af en skriftlig anmodning fra kandidaten, forudsat at de med succes har ansøgt om et STARS-projekt i det givne akademiske år. En sådan anmodning sammen med dokumentation om, at betingelserne er opfyldt, skal indgives (men ikke elektronisk) senest den 19. maj 2019.


Karrieremuligheder

En kandidat fra ph.d. studieprogram i analytisk kemi har fået avanceret teoretisk og praktisk viden og erfaring inden for et bredt felt af kemiske og instrumentelle analysemetoder, kemometri, tilgange til opnåelse af høj kvalitet på analytiske resultater, procedurer til metodevaluering og akkreditering af analytiske laboratorier. De kan bruge denne baggrund i en lang række job, der beskæftiger sig med udvikling, optimering og verifikation af nye analyseprocedurer, organisering og overvågning af analytiske fremgangsmåder, der er nødvendige til videnskabelig forskning, industri og landbrug, miljøbeskyttelse, medicin osv., i forskningsinstitutioner i branchen og i forskellige regulatoriske laboratorier. De kan også undervise i analytisk kemi i skoler og specialkurser.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemis ... Læs mere

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemistry, geology and geography. Minimer