Ph.D. i fysisk geografi og geoekologi

Generelt

Program beskrivelse

Post-graduate studie emnet "Fysisk geografi" forbinder med magister studie emnet med samme navn. I sin specialisering dækker postgraduate-studiet emnet hele spektret af fysisk geografi:

  • Den udvikler individuelle grundlæggende videnskabelige discipliner, der studerer delsystemer af landskabssfæren: Geomorfologi og Palaeogeografi i Kvaternær, Klimatologi, Meteorologi, Hydrologi, Biogeografi, Pedogeografi og Geoecologi.
  • Det er bekymret for syntesen af det geografiske miljø, sikret af kompleks fysisk geografi. Udover forholdet mellem naturlige komponenter i det geografiske miljø dækker det også interaktioner mellem fysisk-geografiske og samfundsøkonomiske områder.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Indgangen eksamen er en en-runde i form af et interview. På baggrund af en skriftlig anmodning, der indgives elektronisk sammen med ansøgningen, men senest den 19. maj 2019 kan dekanen tillade indgangskontrol at finde sted via informations- og kommunikationsteknologi, men kun af alvorlige og dokumenterede grunde som sundhed eller uddannelse i udlandet.

Under kandidateksamen skal kandidaten demonstrere de tekniske og sproglige færdigheder for at studere det givne program sammen med attributter, der er nødvendige for videnskabeligt arbejde. Prøven bedømmes med maksimalt 100 point, hvoraf 10 point gives som en bonus for at give en mere konkret ide om studieindholdet og det planlagte afhandlingsarbejde i det frivillige ansøgningsbilag, herunder afhandlingsemnet, en kort kommentar, den forventet tilsynsafdeling og samtykke fra en særlig vejleder til at føre tilsyn med et sådant doktorandprojekt.


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af den vellykkede gennemførelse af et kandidatuddannelsesprogram.

Verificeringsmetode: adgangseksamen
Bekræftelsesdato (indgangseksamen) fra: 17.06.2019 indtil: 28.06.2019
Alternativ dato (til optagelseseksamen) fra: 08.07.2019 indtil: 19.07.2019


Regler for fritagelse for adgangskontrol

Indgangstesten kan fraviges på grundlag af en skriftlig anmodning fra kandidaten, forudsat at de med succes har ansøgt om et STARS-projekt i det givne akademiske år. En sådan anmodning sammen med dokumentation om, at betingelserne er opfyldt, skal indgives (men ikke elektronisk) senest den 19. maj 2019.


Karrieremuligheder

En kandidat fra ph.d. uddannelsen har opnået følgende viden: en omfattende base i generel geografi og solid teoretisk viden om fysisk geografi som helhed. Den studerende har dyb teoretisk viden inden for hans / hendes specialisering samt i nogle af de fysiske geografiens grene (geomorfologi, klimatologi, hydrologi, pedo-geografi, biogeografi, geoecology) eller deres kombination. Den studerende tager fat på metoderne for feltforskning, beregninger, statistik, geoinformatik og GIS, og har et godt kendskab til mindst ét verdensomspændende sprog. Den studerende er således i stand til at udføre både videnskabeligt og forskningsarbejde såvel som anvendt forskning i forskellige akademiske og videnskabelige institutioner og i offentlig administration.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemis ... Læs mere

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemistry, geology and geography. Minimer