Ph.D. i uorganisk kemi

Generelt

Program beskrivelse

Uorganisk kemi er en tværfaglig filial af kemi. De vigtigste forskningsanvisninger er fokuseret på "Kemi af materialer" og "Koordineringskemi". Begge orienteringer er inkluderet i følgende karakterisering af de tilbudte forelæsninger, kurser og forskningsprojekter.


Uorganisk kemi - Materialekemi

Syntese af nye forbindelser og materialer ved reaktionerne i opløsninger og smelter, karakterisering af deres struktur (røntgenanalyse, spektrale, termiske og magnetiske egenskaber). Søgning af forholdet mellem struktur og egenskaber med opmærksomhed på potentielle anvendelser. Undersøgelse af mulige faseovergange.


Uorganisk kemi - Koordinering og bioinorganisk kemi

Syntese af nye makrocykliske ligander, aminoalkylphosphonsyre og phosphinsyrer og undersøgelse af deres koordinationsegenskaber både i fortyndede opløsninger (potentiometri, UV-VIS og NMR-spektroskopi). Bestemmelse af struktur både i opløsning og i fast tilstand (spektrale metoder, magnetiske egenskaber, røntgenstruktur). Undersøgelse af disse forbindelser er orienteret efter deres anvendelse i medicin. Undersøgelsen af organometalliske forbindelser stammer fra forskning af ferrocenligander og er koncentreret om katalyse. Fotokemi er orienteret om reaktioner fra singlets ilt.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Indgangen eksamen er en en-runde i form af et interview. På baggrund af en skriftlig anmodning, der indgives elektronisk sammen med ansøgningen, men senest den 19. maj 2019 kan dekanen tillade indgangskontrol at finde sted via informations- og kommunikationsteknologi, men kun af alvorlige og dokumenterede grunde som sundhed eller uddannelse i udlandet.

Under kandidateksamen skal kandidaten demonstrere de tekniske og sproglige færdigheder for at studere det givne program sammen med attributter, der er nødvendige for videnskabeligt arbejde. Prøven bedømmes med højst 100 point.


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af den vellykkede gennemførelse af et kandidatuddannelsesprogram.

Verificeringsmetode: adgangseksamen
Bekræftelsesdato (indgangseksamen) fra: 17.06.2019 indtil: 28.06.2019
Alternativ dato (til optagelseseksamen) fra: 08.07.2019 indtil: 19.07.2019


Regler for fritagelse for adgangskontrol

Indgangstesten kan fraviges på grundlag af en skriftlig anmodning fra kandidaten, forudsat at de med succes har ansøgt om et STARS-projekt i det givne akademiske år. En sådan anmodning sammen med dokumentation om, at betingelserne er opfyldt, skal indgives (men ikke elektronisk) senest den 19. maj 2019.


Karrieremuligheder

En kandidat fra ph.d. Programmet i uorganisk kemi opnår detaljeret viden inden for faststofkemi, materialets kemi, koordineringskemi og bioinorganisk kemi i overensstemmelse med hans / hendes videnskabelige fokus. En integreret del af denne specialisering er orienteringen om nuværende metoder, såsom røntgendiffraktion, NMR, molekylspektroskopi, elektrokemiske metoder og UV-VIS-spektroskopi. Under eksperimentelt arbejde får den studerende erfaring inden for kemisk syntese og opnår nødvendig knowhow. På baggrund af den udbudte studieordning er en kandidat i stand til at løse videnskabelige problemer med både ren og anvendt uorganisk kemi samt relaterede områder som følge af den kreative udvikling af hans / hendes forskning.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemis ... Læs mere

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemistry, geology and geography. Minimer