Ph.D. i zoologi

Generelt

Program beskrivelse

Programmet åbnes for studerende, der afsluttede kandidatstudiet (kandidatuddannelse, kandidatgrad) i biologi og ønsker at fortsætte deres professionelle karriere inden for zoologi. Deltagerne instrueres i konceptuelle, metodiske og tekniske spørgsmål af bestemte zoologiske discipliner og trænes i den praktiske undersøgelse af særlige videnskabelige problemer. Ph.D. studiet er centreret om ph.d. projekt, hvor koncept og faktisk præstation i vid udstrækning udsættes for den studerendes personlige initiativ og færdigheder.

Et bredt spektrum af problemer inden for dyresystematik, fylogenetik, økologi og adfærdsbiologi kan typisk studeres med en rutinemæssig anvendelse af forskellige moderne metoder og fremgangsmåder (molekylær fylogenetik og fylogeografi, histokemiske analyser, eksperimentel morfologi og evo-devo, kvantitative adfærdsanalyser, neuroetologi, akustisk biologi osv.) kombineret med omfattende feltundersøgelser, sammenlignende undersøgelser og laboratorieanalyser. Næsten alle større grupper af dyr er dækket, typisk Acarina, Aranea, Psedoscorpionea, Mollusca, Heteroptera, Coleoptera, Diptera og adskillige andre grupper af insekter (inklusive fossiler) og alle større cladder af hvirveldyr (inklusive fossiler) også. For aktuelle eksempler, se en liste over tidligere og nylige projekter, der er gennemført inden for rammerne af ph.d. Program i zoologi (på programmets webside: web.natur.cuni.cz/zoologie).


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Indgangen eksamen er en en-runde i form af et interview. På baggrund af en skriftlig anmodning, der indgives elektronisk sammen med ansøgningen, men senest den 19. maj 2019 kan dekanen tillade indgangskontrol at finde sted via informations- og kommunikationsteknologi, men kun af alvorlige og dokumenterede grunde som sundhed eller uddannelse i udlandet.

Under kandidateksamen skal kandidaten demonstrere de tekniske og sproglige færdigheder for at studere det givne program sammen med attributter, der er nødvendige for videnskabeligt arbejde. Prøven bedømmes med højst 100 point, hvoraf 30 point gives som en bonus for at give en mere konkret ide om studieindholdet og det planlagte afhandlingsarbejde i det frivillige ansøgningsbilag, herunder afhandlingsemnet, en kort kommentar, forventet tilsynsafdeling og samtykke fra en særlig vejleder til at føre tilsyn med et sådant doktorandprojekt.


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af den vellykkede gennemførelse af et kandidatuddannelsesprogram.

Verificeringsmetode: adgangseksamen
Bekræftelsesdato (indgangseksamen) fra: 17.06.2019 indtil: 28.06.2019
Alternativ dato (til optagelseseksamen) fra: 08.07.2019 indtil: 19.07.2019


Regler for fritagelse for adgangskontrol

Indgangstesten kan fraviges på grundlag af en skriftlig anmodning fra kandidaten, forudsat at de med succes har ansøgt om et STARS-projekt i det givne akademiske år. En sådan anmodning sammen med dokumentation om, at betingelserne er opfyldt, skal indgives (men ikke elektronisk) senest den 19. maj 2019.


Karrieremuligheder

Ph.D. program i zoologi er rettet mod kandidatstuderende, der er dybt interesseret i zoologiens videnskab og er i stand til uafhængig forskning inden for en bestemt zoologisk disciplin. Undersøgelsen er centreret om en ph.d. projekt, der adresserer de aktuelle spørgsmål inden for disciplinen og er konsistent både i konceptuel og metodologisk respekt. Undersøgelsen er beregnet til at fremme færdigheder i uafhængig forskning ved at etablere dens kontekstuelle rammer og producere relevante forskningsresultater, især ved at offentliggøre. En kandidat er i stand til at forske, offentliggøre sine resultater i internationale tidsskrifter og undervise i universitetskurser. Han / hun kan finde en position i forsknings- og akademiske institutioner inden for zoologi og beslægtede discipliner såvel som i organisationer med bevaringsbiologi, i museer, zoologiske haver og / eller i anvendt forskning.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemis ... Læs mere

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemistry, geology and geography. Minimer