Ph.D. inden for arkitektur

Generelt

Program beskrivelse

Ph.D. studieprogram Arkitektur ved Det Fakultet for Arkitektur ved det Slovakiske Tekniske Universitet i Bratislava afspejler den aktuelle forskning og kunstneriske orientering og giver dig mulighed for at forfine dine individuelle profiler, fokuseret på teoretisk og videnskabelig udforskning. Undersøgelsen fremmer din evne til at arbejde kreativt og uafhængigt af projekter af teoretisk, forskning & udvikling (F&U) eller kunstnerisk art og til at analysere og løse udfordrende problemer inden for dine respektive studieretninger. Det forbereder dig også på, hvordan du etablerer din egen kreative F & U eller kunstnerisk praksis.

Arkitekturprogrammet beskæftiger sig med den teoretiske forskning i arkitektur, eksperimentelle designmetoder, arkitektonisk typologiforskning, vurdering af miljøet, bæredygtighed i arkitektur, historiografi og arkitekturkritik.

De dækkede emner spænder fra Body Conscious Lab, nye teknologier (augmented og virtual reality, generativ designproces baseret på brugen af nye software) til bæredygtig arkitektur og restaurering af bestemte monumenter og mange andre moderne og visionære emner relateret til arkitektur. University Science Park, der er beliggende på Fakultet for Arkitektur, skaber en platform til produktfremstilling og er udstyret med nye teknologier som laser, CNC-bearbejdning, 3D-printere osv., Som kan bruges til omfattende forskning. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Fakultetets eget videnskabelige tidsskrift ALFA giver en stor mulighed for at offentliggøre dit forskningsarbejde sammen med andre lokale og internationale forskere. Som ph.d. forsker, du kan arbejde uafhængigt af din afhandling, men du vil have en individuel tutor, hvis du har brug for råd og konsultation. Ideelt set er forskerteam sammensat af tutorer og deres ph.d. studerende arbejder på specifikke projekter, støttet af finansiering og tilskud, der muliggør endnu mere intensivt samarbejde med internationale partnerinstitutioner. Du vil også have mulighed for at ansøge om en praktikplads via et antal gældende ordninger. For eksempel giver Erasmus Plus-programmet dig mulighed for at vælge, arrangere og styre en praktikplads i en hvilken som helst institution eller virksomhed i verden. En sådan praktikplads betragtes også som en del af studiet.

Som kandidat kan du arbejde inden for forskning og uddannelse, statslige eller kommunale konsulenter. Du kan endda blive et fast medlem af fakultetets personale og forfølge yderligere forskning inden for arkitekturområdet. Du kan fortsætte dit arbejde i samarbejde med internationale partnere inden for internationale forskningsprojekter og holde specialiserede forelæsninger. 133890_16825746_997507877060997_80933374670429883_o.jpg

Ansøgningsfrister

Maj 2020 (anmodning om oplysninger)

Studieafgifter

Studerende, der studerer på det engelske sprog

  • Fuldtidsstudie: 3.500 € pr. År
  • Ekstern undersøgelsesform: 2.400 € pr. År

Note 1: I tilfælde af en forlængelse af studiet, der overstiger standard studielængde, skal udenlandske studerende, der studerer deltid på engelsk, betale et gebyr, afhængigt af om den studerende er statsborger i en EU-medlemsstat eller stater, der er parter til aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz, alt fra 1600 € til 2400 € / år.)
Note 2: Studieafgift tilknyttet studier ved det Slovakiske teknologiske universitet i Bratislava for det akademiske år 2016-2017 - Komplet ordlyd af rektordirektiv nr. 3/2019-SR Undervisning og gebyrer forbundet med studier ved STU for det akademiske år 2020 -2021 udstedt den 10. september 2019 (i det følgende benævnt "direktivet")
Gebyrerne kan ændres. For faktiske gebyrer, se på STU-webstedet: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Om skolen

Hvorfor Fakultet for Arkitektur af STU i Bratislava?

Arkitekturfakultetet er en af syv fakulteter ved det slovakiske teknologiske universitet i Bratislava (i det følgende forkortet STU fra slovakisk "Slovenská technická univerzita"). Det er den største og ældste arkitekturskole i Slovakiet; begyndelsen på arkitekturuddannelse går tilbage til det akademiske år 1946/1947 og er forbundet med studiefeltet kaldet Civil Engineering.

Arkitekturfakultetet i dag er en kreativ og konkurrencedygtig institution med åbent sinn og med succes udnytter internationale samarbejdsmuligheder inden for forskning og uddannelse. Specielt gennem Erasmus Plus-mobilitetsprogrammet tilbyder fakultetet udvekslingsmuligheder med mere end 50 partnerinstitutioner over hele Europa. Årligt ankommer snesevis af studerende ved Fakultet for Arkitektur i udlandet såvel som internationale studerende for at studere på Fakultet for Arkitektur. Samtidig kom 29 internationale studerende for at studere på Fakultet for Arkitektur.

Foredragsholdere på Fakultet for Arkitektur er fremragende personligheder, der ikke kun er lærere og forskere; de fleste af dem er aktive praktiserende arkitekter, byplanlæggere eller industrielle / produkt- og grafiske / brand-designere. De opnåede priser og priser samt anerkendelse og kontakter på tværs af Slovakiets grænser er det bedste bevis på deres kvaliteter. 133914_olah.jpg

Bortset fra nationale eksperter har FA STU også inviteret gæsteforelæsere fra udlandet: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Arkitekter) ) er blot nogle af de mange betydningsfulde udenlandske eksperter og personligheder i moderne arkitektur, der har besøgt fakultetet indtil videre. Fakultetets internationale engagement afspejles af medlemskab i internationale organisationer og deltagelse i multinationale projekter i Slovakiet og i udlandet.

Som en af de mindste metropoler i Central- og Vesteuropa repræsenterer den livlige by Bratislava et inspirerende og samtidig overkommelig sted for internationale studerende og rejsende. Takket være sin geografiske placering i Centraleuropa er det porten til Europa. Du vil nyde dens nærhed til Wien, Budapest, Prag med perfekte trafikforbindelser. Den fælles historie og de nære afstande er fælles for disse hovedstæder og giver mange muligheder for kulturelle, sociale og rejseoplevelser. Gode bus- og jernbaneforbindelser fra Bratislava såvel som let tilgængelighed til Bratislava og Wien lufthavn tilbyder billige forbindelser til større europæiske destinationer.

Hvad gør vi, og hvordan?

Hvis du leder efter den største og ældste arkitekturskole i Slovakiet med Fakultet for arkitektur som en integreret del af det slovakiske teknologiske universitet i Bratislava, er du ved at ankomme til det rigtige sted.

Du kan studere her Arkitektur og bydesign, industriel og produktdesign. Karakteren af disse undersøgelser har bestemt fakultetets underliggende uddannelsesstrategi, især dets fokus på udviklingen af studerendes kreativitet og kritiske tanker og deres evne til at reagere på de uforudsigelige udfordringer i fremtiden, som enhver kandidat endnu ikke skal møde. Projektbaseret læring ledet af eksperter med akademisk såvel som professionel baggrund og projekter koordineret i tæt samarbejde med praksis giver en trofast simulering af ”det virkelige liv”.

Arkitekturfakultetet tilbyder også mulighederne for fokuseret arbejde i dets specialiserede uddannelses- og forskningscenter i hjertet af byen UNESCOs kulturarv Banská Štiavnica. I det autentiske historiske hus (faktisk restaureret af studerende) kan fakultetet rumme op til 30 studerende og 10 ansatte under workshops eller specialkurser hele året. 133910_21.jpg

Når de kommer tættere på praksis, opfordres de studerende til at deltage i en lang række lokale såvel som internationale konkurrencer. Kvaliteten af skolen bekræftes hovedsageligt af elevernes resultater. Arkitekturfakultet kan med stolthed prale af de studerendes succeser i forskellige lokale og internationale arkitektonisk-urbanistiske og designkonkurrencer (f.eks. Inspireli Awards, Xella, Isover, national pris for design, ABF Slovakiet for det bedste bachelorarbejde, prof. Lacko-pris for det bedste diplomarbejde) og mange andre.

Med et sådant tankesæt sigter vi mod kompleks forberedelse af vores studerende inden for hårde færdigheder såvel som bløde færdigheder i sammenhæng med den kommende Industry 4.0.

En god uddannelse er dog ikke nok. Vi stræber efter at skabe et samfund i første omgang. Arkitekturfakultet giver rig social-, forsknings-, akademisk- og sportsliv. Vi har en lang tradition for at arrangere vores største offentlige begivenhed - Night of Architecture and Design. Mange af begivenhederne er forberedt til studerende af studerende - for eksempel Manifest (vores første år får en varm velkomst af deres nye kolleger). Efterfulgt af åbent dage, udstillinger af studerende såvel som fagfolk, der viser deres arbejde, bordtennis-weekend osv. Og ender med mange lokale arkitektur, design, kunstfestivaler og markeder (såsom Urban Market), nyder Fakultet for Arkitektur deres tilstedeværelse på grund af sin strategiske beliggenhed tæt på Bratislava centrum. 133888_19144165_1079579065520544_8162618331696172792_o.jpg

Senest opdateret Apr. 2020

Om skolen

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Læs mere

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Minimer