I øjeblikket er køn et område for innovation inden for videnskab og teknologi. Doktorgrad i tværfaglige studier af køn udgør et nyt væddemål i det spanske universitets panorama, da det mangler præcedenser i det spanske universitet. Det er et forslag, der svarer til og imødekommer efterspørgslen fra den videnskabelige politik, der er udviklet for mere end ti år siden af ​​Den Europæiske Union og af den spanske lovgivning, der kræver en hurtig og hurtig uddannelse af de mest højt akademisk niveau. Det er en interuniversitets doktorgrad, hvor bortset fra Universidad de La Laguna Universitet, Universitetet i Alicante, Universitetet i Alcalá, Universitetet på De Baleariske Øer, Universitetet i Huelva, Jaume I Universitetet i Castellón, Universitetet Rey Juan Carlos og det selvstyrende universitet i Madrid, som er universitetet, der koordinerer doktorgradsprogrammet.

Den seneste forskning har vist, hvordan i mange områder af videnskabelig viden, fra humaniora til medicin, til samfundsvidenskab og teknik, er variablerne af køn og køn utilstrækkeligt overvejet. Perviven stereotyper og fordomme i forskning og teknologisk udvikling, ofte konstrueret som en universel standard, der er de realiteter, erfaringer og forventninger om en gruppe af mennesker, hovedsageligt mænd, for det meste hvide og af en vis økonomisk niveau, og de betragtes som afvigelser fra normen realiteter andre. Videnskab, ligesom ethvert andet område af menneskelig aktivitet er ikke fri for kultur- og samfundsforhold i sin tid. Kønsstereotyper og lavere social vurdering, der er underlagt kvinder flytter ofte til en stereotyp og mindre hensyntagen til deres specifikke realiteter, hvad enten social eller biologisk, for forskning.

I de seneste årtier kønsstudier har bidraget til at afdække og lære områder af virkeligheden hidtil uudforsket og også reducere skævheder og fejl i begreber og teorier. I nogle tilfælde, især i samfundsvidenskab og humaniora, har de bidraget til betydelige omformuleringer af disciplinære grundlaget for nogle områder af viden. På andre områder er der stadig meget, der skal gøres, og for at komme videre, er det nødvendigt at fremme en frugtbar krydsning mellem kønsstudier og andre vidensområder. Køn er derfor et klart inden for innovation inden for videnskab og teknologi.

Efter undertegnelsen af ​​Amsterdam-traktaten i 1959, som etablerede ligestilling mellem mænd og kvinder som en specifik opgave for Det Europæiske Fællesskab, og som et horisontalt mål påvirker alle fællesskabsopgaver, Europa-Kommissionen formaliserede sin forpligtelse til at fremme ligestilling kønsforskning (Europa-Kommissionen (1999) kvinder og videnskab:. mobilisere kvinder til berigelse af europæisk forskning meddelelse fra Europa-Kommissionen, Bruxelles). Herfra har EU blevet en prioritet indførelsen af ​​køn i indholdet af undersøgelsen, i dens dobbelte udgave, på den ene side, tage fat på de realiteter både kvinder og mænd og for det andet, at fremme og overveje kønsspecifikke forskning for at udfylde hullerne i videngrundlaget. Og V og VI fra rammeprogrammerne for forskning EU har indført et kønsperspektiv. Og med disse samme mål Europa-Kommissionen, der indgår i det sjette rammeprogram et krav om køn analyse er påtænkt som en variabel, der kan sammenlignes med noget andet, hvis relevans skal tages i betragtning. Større forskningsinstitutioner i USA, Skandinavien og andre europæiske lande som Østrig og også kræve løbende overvejelser om køn og sex variabler i de projekter, de finansierer. Forenede Nationer i sin aftale om videnskab og teknologi blev vedtaget i marts 2011, nævner også behovet for at indarbejde kønsanalyser til videnskabelig forskning. beslutningen

vedtaget af det syvende rammeprogram for forskning for Den Europæiske Union hedder det, at integrationen af ​​kønsaspektet og ligestilling mellem kønnene bør behandles i alle forskningsområder (afgørelse nr 1982/2006 / Cede 18.12.1986, IJ L412 30/12 / 2006.p.1). Og denne samme erklæring er blevet udvidet i det nuværende Horisont 2020-programmet, som mener køn et kryds analytisk kategori til alle forskningsprogram.

I vores land for integration og fremme i universitets- og videnskab politik uddannelsesprogrammer, forskning og undervisning i ligestilling på tværs er til stede i hele vores seneste lovgivning: organisk lov 1/2004 om omfattende beskyttelsesforanstaltninger mod Køn vold, lov 3/2007 af effektiv ligestilling mellem kvinder og mænd, RD 1393/2007 om forvaltning af universitetsuddannelse og LOMLOU (organisk lov 4/2007) stater. Ligeledes den strategiske plan for Ligestilling 2008/2011, som fandt sted i 12 prioriterede indsatsområder fremhæves også mulighed for universiteternes læseplaner køn i overensstemmelse med nationale og EU-regler. I denne forbindelse er det særlig vigtigt akse 4 (Innovation), som henviser til mainstreaming (mainstreaming), forbedring af viden, kvindernes rolle og feminiseringen af ​​videnskab og teknologi. Spanske aspekter, der er offentliggjort af kvinder og videnskab Enhed for Ministeriet for videnskab og innovation i 2011.

Loven om videnskab og spansk Teknologi nylig godkendt inkluderer en vigtig artikel krænke disse samfund og nationale krav, "den spanske strategi for videnskab og teknologi og staten plan for videnskabelig og teknisk forskning vil fremme mainstreaming af køn som en cross-kategori forskning og teknologi, således at dens relevans betragtes i alle aspekter af processen fra definitionen af ​​forskningstemaer, forskning problemer, forklarende teoretiske ramme, metoder, indsamling og data fortolkning, konklusioner, applikationer og den teknologiske udvikling, og forslag til fremtidige undersøgelser. " Som reaktion på disse krav i den europæiske og spanske lovgivning, der gælder nationalt id-program jeg inkorporerer siden 2008 en nærmere anfører, at reagere på forkortelsen EMF leddelte tværs alle områder af specifik viden, forskning om køn .

Det nuværende forslag til en ph.d. i Interdisciplinary Gender Studies ville så reagere og imødekomme efterspørgslen genereret af denne videnskabelige politik i over et årti, som Den Europæiske Union og den spanske lov, der kræver nødvendigt og presserende til træning højre på højeste faglige niveau. Kun en sådan uddannelse fokuseret forskning helst være i stand til at levere ekspert videnskabelig analyse er nødvendig for at konsolidere videnskabelige og forskningspolitikker nævnt.

I den forstand det foreliggende forslag doktorgrad i Interdisciplinary Gender Studies er, på den ene side, en helt ny satsning på den spanske universitet scene, og den anden, et behov som følge af en efterspørgsel lang erfaren træning. Det er ny, fordi det er uden fortilfælde i den spanske universitet (på den internationale scene er der kun lignende initiativer i USA og Italien); derfor ville det svare på en efterspørgsel uden nogen akademisk dækning på dette tidspunkt, som vil støtte den strategiske interesse denne ph.d. universiteter og deltagende centre. Men på den anden side, tilfredsstiller også en formativ efterspørgsel og stort set støttet af den kendte forskning og undervisning karriere institutter, seminarer og forskergrupper, der understøtter det, nogle af dem med mere end 25 års eksistens, og indtil dette videre kun fandt han en kanal gennem andre doktorgrader indrammet i specifikke discipliner (jura, historie, litteratur, etc., kan være et eksempel i denne henseende i de teser præsenteret i de senere år på kønsspørgsmål), men mangler indtil nu et rum disciplin i sig selv. I den forstand, at den væsentlige værdi af sikkerheden ligger i muligheden for at skabe deres eget rum, indtil den ikke-eksisterende øjeblik, for nogle undersøgelser siden firserne i forrige århundrede har været befæste sig først i læseplanerne undervisning uddannelser og kvaliteter, og senere i kandidatuddannelser og mastere tilpasset det europæiske område for videregående uddannelse, til stede i et betydeligt flertal af deltagerne i det nuværende program universiteter, som allerede kræver deres egen plads i ph.D., som det fremgår af den rigelige læsning og forsvar af afhandlingen på kønsspørgsmål afholdt i de seneste år i forskellige afdelinger og spanske universitetsinstitutter, hvoraf en kort beskrivelse (kun op til 10) er tilvejebragt i dette dokument. Siden midten af ​​80'erne forskning og undervisning om ligestillingsspørgsmål har været et af de centrale punkter i strategisk interesse for universiteter som Universidad Autónoma i Madrid, den Jaume I Castellón, University of Alicante Huelva, og den De Baleariske øer. Han har også været siden starten i de yngste deltagende universiteter som Rey Juan Carlos University i Madrid. I alle vigtige forskerhold (Vid. Human Resources) understøtte kvaliteten og aktualiteten af ​​dette ph.d.-program.

I denne henseende, en af ​​de vigtigste styrker af dette program er dets tværfaglige karakter. Faktisk selv i overskriften på dette dokument, på grund af tekniske begrænsninger på computeren ansøgning, opført kun én mulighed tematiske koder ISCED, ph.d.-uddannelsen i tværfaglige Kønsforskning dækker emner relateret til samfundsvidenskab, juridiske, menneskelige og sundhed (se linjer og forskerhold). Denne tværfaglige karakter er ikke en lunefuld valg, men reagerer på det faktum, at målene for ph.d.-programmet er incardinated fremme ligestilling krævet af EF-politikker, national lovgivning og internationale forpligtelser for vores land med hensyn til ligestilling og ikke-forskelsbehandling af kvinder og mænd. Og i denne linje, dette ph.d. vedtager hovedformål tilgangen i kønsmainstreaming eller mainstreaming, erklæret af den fjerde internationale kvindekonference i Beijing (1995) som helt afgørende for at opnå inkluderende og egalitære offentlige politikker, mainstreaming krav og det kræver professionel tværfaglig forskning og uddannelse i kønsstudier. Og det er netop denne tværfaglige tilgang, som nødvendigvis må formulere al uddannelse, forskning, undersøgelse og analyse af køn, pålagt af mellem universiteterne dette program. Mens tværfaglighed har udmærket altid og kønsforskning, sandheden er, at niche ekspertviden om spredt over den nationale geografi universitet, så det er ikke nemt at møde specialiseret efterspørgsel i én eller universitet. Grupperingen af ​​universiteter, institutter og seminarer med ansvar for ph.d. sikre, at alle disse krav kan opfyldes på trods af den ekstreme specificitet og videnskabelig ekspertise, som bør kendetegne en doktorgrad. Så på trods af de koordinerede forskning og undervisning centre fra de forskellige medlemmer af dette program har, i alt, har meget fokuseret på tværfaglighed, at-som sagde-funktion adskiller kønsstudier og forskning, sandheden det er, at alt dette traditionelt, menneskelige ressourcer og videnskabelig ekspertise har større solvens i visse områder af videnskabelig viden, der gør komplementære.

For eksempel UAM har således en ubestridelig tværfagligt kursus, afspejles i de sidste fem år i følgende forskningsprojekter ID: Titel: "Alder, køn og rettigheder: aldring i kvinder". Nª Reference: FEM2009-09556. Finansieret af: MICINN periode ydet til forskning: 2010- 2012 Main forsker: Pilar Folguera hvor 27 forskere / s af forskellige discipliner (Fysisk antropologi, Social Antropologi, Historie, Biologi, Psykologi, jura, økonomi, osv), der er involveret. Og Titel: Alder, Køn og Rettigheder: tværfaglig analyse forslag til XXI århundrede. Referencenummer: CEMU-2013-04, tildelt for forskning Periode: 2013- 2015 Principal Investigator: Yolanda Guerrero Navarrete, hvor 27 forskere involveret / er forskellige discipliner (Fysisk Antropologi, Etnografi, Historie, Biologi, psykologi, jura , økonomi, etc.). Resultatet af denne forskning er den seneste offentliggørelse af den redaktionelle linje IUEM UAM: XIX internationale konference om Interdisciplinary Research: Køn og Aging koordinatorer: Pilar Folguera; Virginia Maquieira; María Jesús Matilla; Montero Pilar; María Jesús Vara. (ISBN: 978-84-8344-348-4) Editions af Universidad Autónoma i Madrid, 2013.

Siden starten UAM er kendetegnet ved en meget kraftig linje af forskning med fokus på en af ​​de foreslåede linjer, nemlig Køn, historie og kulturelle Produktion. Et stort antal forskere på UAM indgår i det team, der understøtter denne linje af forskning og det skal registrere en stor del af

projekter, specialer og publikationer gennemført inden for det. Nogle eksempler på de seneste år er som følger:

a) .- forskningsprojekter:

Titel: Diskrimination mod kvinder: oprindelsen af ​​problemet. Sociale og uddannelsesmæssige funktion af arkæologiske museer i kampen mod kønsbestemt vold.

Reference: 035/12

Finansieret af: Institute for Women

Periode bevilget til forskning: 2012- 2014

Principal Investigator: Lourdes Prados Torreira

Titel: Indarbejdelsen af ​​de spanske forfattere til pressen mellem 1850 og 1936 (INEMPE)

Referencenummer: 2011-0004-INV-00034

Finansieret af: Arbejds- og Socialministeriet. Institut for kvinder periode ydes til forskning: 2011-2013

Forsker / Principal Carmen Díez Servén

Titel: History of kvinder i spanske universiteter, XX århundrede. Sammenlignet med de europæiske universiteter.

Reference nummer: HAR2011-29514

Finansieret af: Ministeriet for videnskab og innovation

Periode bevilget til forskning: 2011-2013

Forsker / Principal: Josefina Cuesta Bustillo. Forsker Mª Jesús Matilla

b) .- Thesis:

Titel: Kvinder og kreolsk identitet. (Bidrag novohispanas til mentalitet af gruppen, s. XVI og XVII).

Ph.d.-studerende Alberto Baena Zapatero

University: UAM Fakultet / Skole: Kunst

År: 2008

Kvalifikation: Fremragende Cum Laude

Titel: Kvinder, Trolddom og inkvisition. inkvisitoriske domstol i Lima. XVIII århundrede

Ph.d.-studerende: Natalia Urra Jaque

University: UAM Fakultet / Skole: Kunst

År: 2012

Kvalifikation: Fremragende

Tilsvarende siden starten anden stærk linjer af forskning, der har bragt sammen teams, projekter og specialer er den feministiske teorier, medborgerskab og Globalisering, baseret på de seneste år med følgende videnskabelige resultater

a) Forskningsprojekter

Titel: Kvaliteten af ​​offentlig forhandling i moderne demokratier

Reference: SEJ2007-67482 / POL

Finansieret af: Ministeriet for videnskab og innovation

Periode bevilget til forskning: 2007-2010

Principal Investigator: Prof. Dra. Elena Beltrán Pedreira.

Titel: Vanskelighederne ved demokrati: mellem politik og ret.

Reference nummer: DER2009 / 08.138

Finansieret af: Ministeriet for videnskab og innovation

Forsker / en primær: Alfonso Ruiz Miguel. Forskning: Cristina Sánchez Muñoz. Elena Beltrán Pedreira

Titel: Ændring af offentlige politikker omkring kvindelig seksualitet fra Franco til demokrati: undertrykkelse af de offentlige politikker for ligestilling.

Reference nummer: 140/07

Finansieret af: National IDI Plan for Videnskabelig Forskning, udvikling og teknologisk innovation

Periode bevilget til forskning: 2004-2007

Principal Investigator: Raquel Osborne Verdugo

Titel: Multikulturalisme, Køn og loven

Reference nummer: DER2009-08297 / JURI

Finansieret af: Økonomi- og konkurrenceevne Statssekretær for forskning, udvikling og innovation

Periode bevilget til forskning: 2009-2011

Forskning samarbejdspartner: Raquel Osborne Verdugo

Titel: populære og videnskabelige kulturer af kærlighed og seksualitet. tresserne i Spanien og kulturel konstruktion af kvindelighed og maskulinitet

Referencenummer: HAR2012-37959-C02-02

Finansieret af: Forskningsprojekter, delprojekter Oriented grundforskning. Ring 2012 University of Granada

Periode bevilget til forskning: 2013-2015

Forsker / Principal: Rosa Maria Medina Domenech

b) Speciale

Forfatter / A: Ms Francisca Herrera Corbalán

Titel: "Prostituerede gade i Madrid i begyndelsen af ​​det nye årtusinde Taler og realiteter om prostitution i forbindelse med kønsspecifikke perspektiver.".

Sted og dato for forsvar: Universidad Complutense de Madrid Fakultet informationsvidenskaber. DPT. Af Sociologi VI. 24 Feb 2012.

Kvalifikation opnået: Fremragende Cum Laude med mulighed for ekstraordinær præmie.

Til disse er blevet tilføjet kraftigt i de senere år har holdet arbejder på forskning Køn, sundhed og Sexualities

a) Forskningsprojekter

Titel: Labour Mobning: mellemliggende faktorer og psychobiological aspekter

Referencenummer: PSI2009-13661 (underprogram PSIC)

Finansieret af: Ministeriet for uddannelse og videnskab

Periode bevilget til forskning: 2010-2013

Samarbejdspartner forsker: Eva Garrosa

Titel: Køn som en enhed for analyse i studiet af bio-kulturelle determinanter for sund aldring.

Reference nummer: Q2818013A

Finansieret af: Sundhedsministeriet, socialpolitik og ligestilling.

Conedido forskning periode: 2012-2014.

Forsker / Principal: Maria del Pilar Lopez Montero

Titel: Ernæringstilstand under graviditeten, fødselsvægt og arteriel elasticitet hos børn.

Referencenummer: FEM2009-13434-C02-01

Finansieret af: Ministeriet for videnskab og innovation

Periode bevilget til forskning: 2009-2012

Forsker / Principal: Maria del Pilar Lopez Montero

b) Speciale

Forfatter / a: Liliana Diaz Gracia

Titel: organisatorisk retfærdighed, rolle stress og job aggression: den beskyttende rolle af køn ideologi, følelsesmæssig kompetence og erfaring opsving. En undersøgelse i servicesektoren

Sted og dato for forsvar: Faculty of Psychology, UAM

Kvalifikation opnået: cum laude

Adresse: Eva Garrosa-effekt heraf:

Diaz-Gracia, L., Moreno-Jimenez, B., Garrosa, E., og Sebastian, J. (2011). Uhøflighed og seksuel chikane på arbejdspladsen: indvirkning på arbejdsmiljøet. Magazine National School of Public Health, 29 (4).

Forfatter / a: Fierro Arias, Jose Daniel

Titel: Overgangen fra ungdomsårene til voksenalderen: teorier og realiteter

Sted og dato for forsvar: UAM School of Psychology 02/10/2009

Kvalifikation opnået: cum laude

Adresse: Amparo Moreno Fierro, D. Moreno, A. (2007). Spirende voksentilværelse i mexicanske og spansk Ungdom: Teorier og realiteter. Tidende ungdomspsykiatrisk Research, 22, 476-503

Impact faktor: 1,24

Forfatter / a: Karim ANZID.

Titel: Overgang alimentaire chez les populationer er Méditerranéennes et sur la croissance et indvirkning l'état de la befolkning nutritionnel den région d'Ouarzazate (Maroc).

Sted og dato for forsvar: Université Cadi Ayyad af Marrakech. Marrakech, oktober 2011.

Kvalifikation opnået: 2011 Kvalifikation: Fremragende med udmærkelse.

Retning. Montero-Montero søjle P, K Anzid, Cherkaoui M., Baali A., Rodriguez Lopez S. ernæringstilstand unge i forbindelse med Morocean ernæringsmæssige overgang: rolle forældrenes edueation. J. Biosoe. Sei., (2011), 00, fra 1 til 14,6 Cambridge University Press.

Impact faktor: Journal Citation Report. FI: 1330

Anzid K, The Hamdani F., A. Baali, BOETSCH G., S. Levy,

P Montero, M. Cherkaoui Den effeet af socioøkonomisk status og område residenee på husholdningernes fødevarer sort i Moroeeo. Annals ofHuman biologi. November-december (2009); 36 (6): 1-23.

Impact faktor: Journal Citation Report. FI: 0,927

Montero P, Marrodan MD., Carmenate M., Mora Al., Rodriguez-Lopez S., Anzid K, Cherkaoui M. Ernæringstilstand ofMoroecan unge, der bor i Madrid. Offentlig Hea1th Ernæring, (2010), 13 (9A): 103. Impact Index. Journal Citation Report. FI: 2817

The University of Alicante har udmærket sig i de seneste år for sin videnskabelige betydning og indflydelse på to af de foreslåede linjer. Den første er Køn, sundhed og Sexualities, hvis pensum giver forskere på i alt ni præsidentkandidater administrationer, 10 teser læst i de sidste fem år, og 43 forskningsprojekter akkumuleret.

Anden linje Køn Historie og Kultur Produktion har 15 forskere, der ophobes seks år i alt, 3 teser i de sidste fem år og 19 forskningsprojekter

The University of Huelva er førende i tre forskningsprojekter linjer sorterede figur:

Utvivlsomt, i den første genre, Historie og Kultur Produktion, bakket op af en professor, dr Pilar Dominguez Cuder med omfattende akademisk og professionel karriere. Hun koordinerer flere forskningsprojekter. Udover det, linjen har et stort antal lærere, specielt 8, hvoraf den ene, dr .. Maria Luisa Candau Chacon har 4 sexenios en anden dr Encarnacion Lemus Lopez har tre og fem teser læst i det sidste fem år, og resten har 2 præsidentvalg vilkår, bortset fra en, der venter på dette opkald. Blandt 8 specialer, de har behandlet i de seneste fem år.

For det andet ville det Køn, køn og uddannelse Online understøttes også af en specialist, Dr. Jose Manuel Coronel Llamas, med en vigtig baggrund i deres favør. Hertil kommer, denne linje 4 lærere / som mere er en del af Huelva, to af dem i alt tre præsidentvalg administrationer computing, Dra. Emilia Moreno Sanchez og dr Ángel Hernando Gómez, og vigtige projekter, der bære vægten af ​​denne linje i hele universitet.

Endelig også UHU har en meget vigtig rolle i den tredje genre komponent, økonomi, jura og Ligestilling Politikker, hvor der er 5 lærere, støttet af to seks år og 2 doktorafhandlinger samt førende projekter på det lovgivningsmæssige område og økonomisk.

På University of ALCALA prioritet linje er: Køn, økonomi, jura og ligebehandling Politikker. De har udviklet følgende aktiviteter:

 • Bibringe tværfagligt kursus "Køn mangfoldighed og lige rettigheder", som koordineres af inkarnationen Carmona Cuenca lærer. Det er et kryds genstand for studier fra 2009-2010 akademiske år til dato. Social Psychology, Sociologi, filologi, filosofi lov, forfatningsret, forvaltningsret, arbejdsret, erhvervsret og skatteret: Denne faglærere / som fra forskellige discipliner, der er involveret.
 • Constitution Research Group anerkendt af universitetet i Alcalá: Undersøgelser og Forskningscentret for Ligestilling CEIG-. Ref. CCSS2012 / R39, koordineret af Encarnación Carmona Cuenca.

Det også er støttet af følgende

a) .- Forskningsprojekter og supplerende foranstaltninger:

Titel: Situation, behov og forandringsprocesser for kvinder i hjemløshed. En longitudinalt.

Reference nummer: FEM2012-35053

Finansieret af: Ministeriet for Videnskab og konkurrenceevne. Generaldirektoratet for Forskning og forvaltning af den nationale plan I.Tipo indkalde ID: Konkurrencedygtige

Periode bevilget til forskning 2013-2015 Principal Investigator: José Vázquez Cabrera Antal forskere: 9

Titel: Kvinder og magt.

Antal referenciaUAH / EV418

Finansieret af: Institut for Amerikanske Studier ved universitetet i Alcalá.

Periode bevilget til forskning: 2010-2011

Principal Investigator: Alicia Kaufmann Hahn

Titel: Mangfoldighed og ligestilling af rettigheder. fremme innovation i undervisningen-learning proces Universidad de Alcalá.

Principal Investigator: Encarnación Carmona Cuenca.

-dag om demokrati og lige anvendelse af loven om ligestilling i spanske parlamenter. Arrangeret af University of Alcalá og Institut for parlamentariske lov ved Universidad Complutense de Madrid. Finansieret af Institut for Kvinder (Ministeriet for Ligestilling). Expte. No. 10 / 09-04. Beløb: 600. Dato for Celebration: 22. april 2010. Principal Investigator: Encarnación Carmona Cuenca.

I forbindelse hermed har produceret følgende forskning besøg:

Carmona inkarnation Cuenca: forskningsophold ved Max Planck Institut für Recht und Völkerrecht ausländisches öffentliches Heidelberg (Tyskland). fra 01/09/12011 til 30/07/202. Emne: Bekæmpelse EU-retten og dens gennemførelse i Spanien. Program finansieret af mobiliteten af ​​professorer fra universiteterne i Madrid (Caja Madrid Foundation)

I Universidad de La Laguna er følgende foreslåede forskningslinjer prioriteter: Køn, historie og kulturel produktion er hvor størstedelen af ​​fakultetet Universidad de La Laguna (ULL) deltager i dette doktorgrad. Det er en linje, der har en lang tradition på dette universitet, hvor der er udført flere undersøgelser, og der er blevet offentliggjort 5 ph.d.-afhandlinger i de senere år samt flere bøger, bogkapitler og artikler i videnskabelige tidsskrifter.

Selvom der kun er tre lærere i rå kobber i relation til køn, køn og uddannelse Online, kan det betragtes som et af de prioriterede områder. Nævnt lærere har stor erfaring som forskere Main forskningsprojekter (fem i de senere år). Samlet set er antallet af afhandlinger i de seneste år om dette emne og instrueret af nævnte lærere er syv. Alle har aktive seks år, og nu har begge tre præsidentvalg forvaltninger og begge. Ligeledes er forskningen i denne linje ikke begrænset til de sidste fem år, men kan spores tilbage til 1998, da professor Pilar Matud Aznar starter forvaltningen af ​​forskningsprojekter på kønsbestemt vold, en aktivitet, der er fortsat støt til dato efter at have instrueret adskillige projekter, aftaler og kontrakter forskning siden. De sagde også lærerne har lavet en række publikationer af bøger, bogkapitler og videnskabelige artikler om emnet linje, samt uddannelsesaktiviteter og kandidatniveau.

Køn, sundhed og seksualitet linje, som har to professorer fra Universidad de La Laguna , er også gammel bane på dette universitet. Det startede med deltagelse i forskningsprojekter i 1989 og har fortsat siden da. Samlet set har de to deltagende lærere været hovedforskere af 11 forskningsprojekter finansieret af offentlige enheder, hvoraf to tilhører den nationale ID-plan og er blevet udviklet i de sidste fem år og har startet en af ​​dem i 2013. rettet fire ph.d.-afhandlinger på denne linje og har udgivet en lang række artikler i internationale tidsskrifter, hvoraf nogle har været og fortsat er højt citeret internationalt.

Endelig er linjen for feministiske teorier, statsborgerskab og globalisering en prioritet, da den har en vigtig bane i ULL. Faktisk tilhører hovedforskeren af ​​det aktive forskningsprojekt, der henvises til i denne linje, Universidad de La Laguna . Det er en undervisningspersonale, der skiller sig ud for at have flere sektioner af forskning, rettede teser og også publikationer i internationale konsekvensblade.

Den mest repræsentative linje i Balearerne Universitets Køn, køn og uddannelse. Bevis for dette er, at den aktive forskningsprojekt knyttet til denne linje er instrueret og udviklet af ansatte i UIB og tre af de fem fremragende bidrag i denne linje er udviklet af personale fra dette universitet.

På University Jaume regne jeg som en prioritet Køn, Historie og Kultur Produktion Line. En sådan linie er støttet af sin serie af publikationer. Udgiver to videnskabelige tidsskrifter katalogiseret og indgår i ISOC, CINDOC og LATINDEX. One: Asparkía. Feministisk Investigació, har været aktiv siden 1991, mens Dossierer Féministes er det siden 1998. Det har også en redaktionel linje gennem den prestigefyldte colecciónSendes, hvor en af ​​volumener blev tildelt National Prize for University Edition. Han har oversat værker fra græsk, engelsk, russisk og Madagaskar. Desuden er den linje understøttes af følgende:

a) .- forskningsprojekter:

Projektets titel: De oprørt ofre

Reference (P1-1A2012-05)

Finansiering enhed Bancaixa-Universitat Jaume I

Periode bevilget til forskning: 2012 -2014

Principal investigator Vicente Benet Ferrando

Projekttitel: Virtuel & Online Fællesskaber Feminist Praxis: Den politiske brug af internettet i Aktivisme mod vold mod kvinder

Reference: (FEM2011-26301)

Finansiering krop Ministeriet for videnskab og innovation

Periode bevilget til forskning: 2011- 2013

Principal forsker Sonia Núñez Puente. Rey Juan Carlos University

Titel: Ord i munden: Mad & Transculturación på latin litteratur i slutningen af ​​det tyvende århundrede (1960-2007).

Reference: Kode: P08-HUM-03.956

Finansiering organisation Junta de Andalucía

Periode bevilget til forskning: 2009 -2013

Principal forsker Nieves Pascual Soler

Titel: Kunstnerisk Adfærd End Of Century Context Valenciano. Fortilfælde poetik globalisering.

Finansieret af: Ministeriet for videnskab og innovation. Generelt forskningsprojekter Branch.

Periode bevilget til forskning: 2009 2012

Principal Investigator: Carmen Senabre Llabata

Projektets titel: De Brujas A Mermaids: Kvinder og billeder af Evil

Støttet af: Generalitat Valenciana

Periode bevilget til forskning: 2009- 2009

Principal Investigator: Rosalia Torrent Esclapés

Projekttitel: Cyberfeminism praksis. Brug Y Creations Identiteter In The Red Som New Space Relationship.

Finansieret af: nationale plan for videnskabelig forskning, teknologisk udvikling og innovation 2004-2007 (Institut for reference Kvinder- Finansiering via IDI 55/06)

Periode bevilget til forskning: -2006-2009

Principal Investigator: Dr. Sonia Núñez Puente (Universidad Rey Juan Carlos, Madrid).

Også i forbindelse med denne forskning Køn, historie og kulturelle Produktion ved University Jaume Jeg har læst følgende

b) .Tesis:

 1. Juncal Caballero Guiral: Kvinder i surrealistisk billedsprog. Instrueret af Rosalia Torrent Esclapés. 2010. Ekstraordinær Prize.
 2. Palau Paloma Pellicer: Galleri og kunstnere i Castellón, 1940-1975. Instrueret af Rosalia Torrent Esclapés. År: 2012. Special Award
 3. Jordi Luengo López: Kvinde Transgression og Bøhmen. Taler og billeder af moderne kvinder i Valencia presse den første tredjedel af det tyvende århundrede. Instrueret af Sonia Reverter Banon, 2007. Ekstraordinær Prize. IV National Prize for den spanske sammenslutning af Research History of Women (AEIHM). III Research Prize Presen Sáez de Descatllar.
 4. F. Xavier García Belmonte: Visio genere: Familie i Patrimonials strategier Castelló de la Plana 1580-1735. Instrueret af Carmen Corona Marzol, 2001.
 5. Camen María Fernández Nadal: Det Carlos II i London embajadoresde. Den udenrigspolitik i den spanske monarki. Instrueret af Carmen Corona Marzol, 2007. Ekstraordinær Prize.
 6. Maria Angeles Mingarro Arnandis: Muiscas: Familie, Kvinder og hverdagsliv i oplysningstiden. Instrueret af Carmen Corona Marzol, 2008.
 7. Cristià Linares Bayo: Borriol: Canvis estructurals i social transformation af Lantic REGIM darreries dem. Instrueret af Carmen Corona Marzol 2010.
 8. Maria del Rosario Duart Herrero: Opbygning af en legende, Isabel I af Castilien. Repræsentationer, tænkning, moralske og skikke. Instrueret af Carmen Corona Marzol 2011.
 9. Badenes-Gasset Inmaculada Ramos: Fernando Gasset Lacasaña, en republikansk politisk biografi (1816-1941). Instrueret af Rosa Peris Monlleó, 2003.
 10. Juan Luis constaté Lluch: Benicarló 1841-1965. Transit af en gammel villa af Maestrazgo en moderne by. Instrueret af Rosa Peris Monlleó, 2005.
 11. Vicent Grau Reig: Segona Republik borgerkrig i Castelló. Discurs Republik, mobilització jeg sindicalisme politiske revolutionære. Instrueret af Rosa Peris Monlleó, 2007.
 12. Lluís Baixauli Olmos: Fortolkningen als Services publics desd'una perspektiv etik: deontologiske professionel jeg laplicació forbindelse Penitentiary. Instrueret af Dora Sales Salvador og Francisco José Raga Gimeno 2012.

University KING Juan Carlos første prioritet er forskning i feministiske teorier, medborgerskab og Globalisering. Kursus går tilbage til 2005-2006, da det tiltrådte URJC læreren Ana Miguel Alvarez, anerkendt specialist i feministiske teorier og debatter omkring statsborgerskab. Da kurset er angivet har ført en forskergruppe og seminar bare få anerkendelse som en anerkendt Forskningsgruppen URJC (2013).

I 2010 den førnævnte Research Group til at opfordre til nye grupper af URJC og den selvstyrende Madrid (Research Projects Program oprettelse og konsolidering af Forskningsgrupper (BOCM december 29., 2009) blev præsenteret, opnåelse en rating på 41 ud af 50 i sin vurdering i ANEP og blive begavet med 20.000 euro for et år (URJC-CM 2010-CSH-5101). som en del af dette projekt, og i løbet af året 2011, IP-projektet gennemført et forskningsophold ved center for Kvinders Studies i La Plata (Buenos Aires) og deltog som gæstetaler på kongressen. Dette ophold bedt vært for en ph.d.-studerende Plate og også fejringen af ​​den første internationale konference forhandlinger teoretikere om prostitution (marts 2012). konsolideringen af ​​forskning er blevet produceret med at få et nyt forskningsprojekt i den sidste indkaldelse af VI P Nationalt id lan i. I sidstnævnte projekt (FF2012-37366) samarbejder ikke kun lærere, men UNPL af nationale selvstyrende universitet Mexico, som også har etableret en åben linje for kommunikation og forskning. Desuden har læreren Ana Miguel blevet inviteret som den eneste europæiske repræsentant, sammen med den franske filosof Edgard Morin, for at deltage i World Filosofi afholdes i Guatemala City i 2013.

Ligeledes er det netop forsvaret den første doktordisputats frugt med Master i tværfaglige Kønsforskning, der begyndte det 2010/2011 akademiske år, under temaet denne første vigtige linje af forskning på Rey Juan Carlos University. Eva Palomo Cermak studerende har forsvaret afhandlingen Feminisme og socialisme i arbejdet i Sylvia Pankhurst: debatterne om klasse, køn og seksualitet i forbindelse med den britiske suffragette. Aflæsningen fandt sted den 10. april 2013.

kompetencer

kernekompetencer

 • CB11 - systematisk forståelse af et fagområde og beherskelse af færdigheder og forskningsmetoder relateret til feltet.
 • CB12 - Mulighed for at udtænke, designe eller oprette, gennemføre og vedtage en væsentlig proces med forskning og skabelse.
 • CB13 - Mulighed for at bidrage til at udvide grænserne for viden gennem original forskning.
 • CB14 - Evne til at udføre kritisk analyse og evaluering og syntese af nye og komplekse ideer.
 • CB15 - Evne til at kommunikere med den akademiske og videnskabelige samfund og samfundet i almindelighed om deres områder af ekspertise i de måder og sprog almindeligvis anvendes i internationale videnskabelige samfund.
 • CB16 - Mulighed for at fremme, inden akademiske og professionelle sammenhænge, ​​videnskabelige, teknologiske, sociale, kunstneriske eller kulturelt i et videnbaseret samfund.

Kvalifikationer og personlige kompetencer

 • CA01 - Navigering vores sammenhænge, ​​hvor der er lidt specifik information.
 • CA02 - Find de centrale spørgsmål, der skal besvares for at løse et komplekst problem.
 • CA03 - At designe, skabe, udvikle og lancere nye og innovative projekter inden for sit felt af ekspertise.
 • CA04 - Arbejde i udstyr og selvstændigt i en international eller tværfaglig sammenhæng.
 • CA05 - integrere viden, håndtere kompleksitet, og formulere domme med begrænsede oplysninger.
 • CA06 - Kritik og forsvar af intellektuelle løsninger.

uddannelsesaktiviteter

 • Seminarer Forskning i tværfaglige Kønsforskning
 • Fremmøde og præsentation af papirer i nationale og internationale videnskabelige konferencer
 • Fremstilling af publicerbar papirer i videnskabelige tidsskrifter
 • Forskning ophold på udenlandske statsborgere eller centre

forskningsområder

 • Linje 1: Køn, Historie og Kultur Produktion
 • Linje 2: Køn, sundhed og Sexualities
 • Linie 3: Køn, økonomi, jura og Ligestilling Politikker
 • Linie 4: Feministiske teorier, medborgerskab og globalisering
 • Linie 5: Køn, Køn og uddannelse

adgangskriterier

Studerende, der opfylder de krav, der er anført ovenfor adgang kan blive optaget på ph.d.-uddannelsen. Akademisk Koordinationsudvalget for ph.d.-programmet i tværfaglige Kønsforskning, hvis sammensætning er beskrevet i afsnit 5.2, analysere ansøgninger om optagelse vurdere følgende aspekter og fortjenester. vægtfylde, procentuelt, er angivet i parentes i hvert af de optagelseskriterier, der skal bruges til at vurdere CV kandidaten.

Kriterierne for prioritering af ansøgninger er som følger:

 • Affinitet faglige profil (30%)
 • akademiske rekord (40%)
 • Akkrediterede niveau sprog, Certificate Minimum engelsk niveau B1 (10%)
 • Forskning fortjener (10%): seminarer, kongresser, forbliver i udenlandske centre, publikationer
 • faglige kvalifikationer (10%)

Ansøgninger om dem, der opfylder de forudsætninger, som skal være formaliseret inden for den tid og i overensstemmelse med procedurer, som hver af de deltagende universiteter vil være omfattet af den dom, som Akademisk Ph.d.-udvalg, som vil afgøre tilstrækkeligheden af ​​deres tidligere uddannelse til ph.d.-studier

2.1) Studerende i deltid:

de samme kriterier for at indrømme alle elever uanset deres engagement enten fuld tid eller deltid, finder anvendelse. Reglerne i UAM om det er offentliggjort på virksomhedens hjemmeside på universitetet:

Deltids-studerende vil have en periode på 5 år fra optagelse til programmet indtil præsentation af doktorafhandling.

Studerende kan ændre en del på fuld tid eller omvendt, efter anmodning og godkendelse fra det faglige udvalg

2.2) Studerende med særlige behov som følge af handicap

Kandidater til ph.d.-programmet med særlige uddannelsesmæssige behov som følge af deres handicap bør behandles på UAM i første instans, koordinator for ph.d.-programmet, for at bringe det til deres opmærksomhed. Det vil også blive rettet til Kontoret for solidaritet og samarbejde, at løse (sammen med koordinatoren) de specifikke behov i hver enkelt kandidat, der tilbyder information, rådgivning og vejledning.

Kontoret for solidaritet og under vicepræsident for samarbejde og Folkeuniversitetet i UAM, etableret i oktober 2002 Samarbejde, har som et af sine vigtigste mål til oprettelse og konsolidering af området med Opmærksomhed på handicap, som giver direkte pleje til alle University Fællesskab (studerende, fakulteter og personale i administration og tjenesteydelser). Formålet er at sikre lige muligheder og fuld integration af universitetsstuderende med handicap i universitetets akademiske liv og

fremme kendskabet og bevidstheden om alle medlemmer af universitetsverdenen.

UAM tilbyder studerende med handicap personlig udvikling og en bred vifte af uddannelsesmuligheder. En af aktiviteterne i området med handicap Care er information, rådgivning, personlig opmærksomhed og afsløring af personlige og faglige behov, som kan have UAM studerende. I den forbindelse har han udviklet en "College-guide for studerende med handicap"

Denne vejledning har til formål at fjerne og fjerne den uvidenhed, der stadig eksisterer om inddragelse af universitetsstuderende med handicap, der præsenterer alle nødvendige oplysninger om de understøtninger, tjenester og ressourcer, Universidad Autónoma i Madrid (UAM) tilbyder disse studerende .

Fra Institut for opmærksomhed på handicap specifikke behov i hver enkelt elev evalueres, med henblik på objektivt at informere lærere om de nødvendige tilpasninger for at udføre i hvert enkelt tilfælde. I denne linje af arbejde er udgivelse og distribution af "protokollen af ​​omsorg for mennesker med handicap på universitetet vejledende og support vejledning indeholder generelle retningslinjer, der kan være nyttige, når der beskæftiger sig med en person med handicap og hjælper til at reducere situationer med desorientering forårsaget af manglende information og uvidenhed om de vanskeligheder i den akademiske verden kan blive præsenteret for studerende med handicap.

I disse tilfælde vil det faglige udvalg vurdere behovet for eventuelle læseplanerne tilpasninger, skemaer eller alternative undersøgelser.

På Universidad de La Laguna er der et program for opmærksomhed til studerende med handicap (PAED), der tilbyder studerende med officielt anerkendte handicap en række stipendier, der primært fordeles i: 1) transportbidrag, 2) tegnsprogtolk , 3) personlig teknisk hjælpemidler, 4) supplerende hjælpemidler.

Den PAED indeholder en række hjælpemidler til elever med særlige uddannelsesmæssige behov, men kræver ikke officiel anerkendelse af handicap. Gennem programmet tilpasninger udføres formål at fjerne arkitektoniske, kommunikationsteknologi tilgængelighed og andre barrierer.

opmærksomhed er også betalt til studerende med handicap i sundhedsvæsenet rå kobber. Specielt i sin Tjeneste charter angiver, at de deltager, behandling af ansøgninger og samarbejde i udviklingen af ​​en effektiv ydeevne.

2.3) Organ med ansvar for optagelse af studerende

På Universidad de La Laguna er der ingen ph.d.-skole, men der er akademiske kommissioner for hvert program, der kan fastsætte krav og yderligere kriterier for udvælgelse og optagelse af studerende til et bestemt ph.d.-program. I forbindelse med den nuværende Interuniversitetsdoktorat vil optagelsen til ph.d.-uddannelsen, tildeling af vejleder og direktør og opfølgningen af ​​de formative aktiviteter i den studerendes program, der har formaliseret indskrivningen i Universidad de La Laguna , afhænge af den faglige kommission af det samme, hvor ULL vil blive behørigt repræsenteret.

Program undervist i:
Spansk
Engelsk

Se 16 flere kurser fra Universidad de La Laguna »

Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Sep 2019
Duration
Kontakt skolen
Deltid
Fuldtid
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
Sep 2019
End Date
Ansøgningsfrist

Sep 2019