Ph.d. i Historisk Sociologi

Generelt

Program beskrivelse

Hovedemnerne i den historiske sociologi ligger i spørgsmål om social forandring, modernisering, moderniseringsprocesser, civilisationsanalyse, dannelse af stater og nationer, dannelsen af verdenssystemet og globaliseringstendenser. Disse spørgsmål er undersøgt ud fra en omfattende sammenligningsanalyse med et bredt geografisk perspektiv og langvarige intervaller. En del af området for den historiske sociologi omfatter en række partielle, specifikke forskningsområder, der omfatter emner som kollektive mentaliteter, vaner og social hukommelse. Historisk sociologi er en meget forskelligartet og internt differentieret disciplin, der har generelle teoretiske tilgange, en række specialteorier, en række specialiserede forskningsretninger og udvikler forskning på empirisk niveau.

Ph.D. Programmet i den historiske sociologi er designet til at levere høj kvalitet og krævende træning for dem, der ønsker at være aktive inden for videnskabeligt og forskningsarbejde - især af analytisk og komparativ karakter - på nogle af de områder, der vedrører nutidig historisk sociologi. Ph.d.-uddannelsen indeholder eksaminer fra obligatoriske og valgfrie kurser, forskningsaktiviteter, forlagsvirksomhed og deltagelse i videnskabelige konferencer. Efter den statslige ph.d.-eksamen og dissertationsforsvaret tildeles den studerende en ph.d.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Prøven består af en diskussion om afhandlingsprojektet (maks. 5 point) og en kontrol af de grundlæggende forudsætninger for studiet (maks. 5 point), der fokuserer på tilstrækkelig viden om teori og metodik i historisk sociologi.

For at komme ind i optagelsesprocessen skal en afsluttet ansøgning til ph.d.-studier indeholde følgende bilag:

  • Den korte faglige biografi;
  • Forslaget til afhandlingsprojektet (i størrelsesordenen ca. 4 sider) skal indeholde den teoretiske baggrund, en gennemgang af tidligere forskning på dette område, hans eller hendes egne forskningsspørgsmål, en foreslået metode og forskningsteknikker, en litteraturliste , en tidsplan for dens realisering og begrundelse for dets relevans for historisk sociologi. Projektet skal indeholde forslag fra en vejleder (navn), valgt fra listen over vejledere godkendt af fagområderådet
  • En oversigt over ansøgerens seneste publikationer og andre videnskabelige aktiviteter (deltagelse i konferencer, deltagelse i forskningsprojekter mv.).


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af en vellykket gennemførelse af en kandidatuddannelse.

Verifikationsmetode:


Graduate Profile

En kandidat til den historiske sociologiske doktorgradsprogram har kendskab til historiografi, historisk-sociologi og forstår grundlæggende spørgsmål om individuelle områder af det sociale liv. Han / hun er bekendt med de teoretiske forestillinger inden for hans studie og dens forskningsmetode. Han / hun er i stand til at deltage i teamforskning samt selvstændigt kompilere og styre faglige projekter og analytisk arbejde. Han / hun kan dygtigt indsamle og evaluere specialkundskaber, arbejde med kvantitative og kvalitative data, oprette rapporter og udnytte ekspertise, vidnesbyrd og ekspertstudier.


Karrieremuligheder

En kandidat til den historiske sociologiske doktorgradsuddannelse er en kvalificeret ekspert inden for samfundsmæssige og sociale spørgsmål, især på spørgsmål om komparativ analyse af historiske processer og udviklingstendenser. De har viden, færdigheder og kompetencer til et arbejde inden for teori og forskning. Og de er teoretisk forberedt til arbejde på universiteter, forskningsinstitutter og specialiserede arbejdspladser i den offentlige og private sektor.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers uniqu ... Læs mere

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers unique study programs and opportunities. Minimer