Ph.d. i Management Science and Engineering

China University of Petroleum

Studiebeskrivelse

Læs den officielle beskrivelse

Ph.d. i Management Science and Engineering

China University of Petroleum

Management Science and Engineering (120100)

Program Indledning

Disciplin Management Science and Engineering er en af ​​disciplinerne på første niveau i Management Disciplin Group i henhold til den kinesiske disciplinklassifikation. Den teoretiske og vidensgrundlag for denne disciplin er dannet ved at kombinere ledelse, økonomi, matematik, systemvidenskab, informationsvidenskab og så videre. Ved omfattende anvendelser af disse videnskabelige principper og metoder søger den at analysere og løse forskellige ledelsesrelaterede problemer i samfundet, økonomien, virksomhederne og andre institutioner gennem både kvalitative og kvantitative metoder, med kvantitativ forskning som det vigtigste aspekt. Hovedforskningsopgaverne i denne disciplin er at give virksomheder og andre organisationer systematiske teorifundamenter, metodologiske modeller og informationssystemer for at understøtte deres beslutninger i forhold til virksomhed, drift, ledelse samt projektevaluering og ledelse. Som den tidligste grundlæggede disciplin og en af ​​de hurtigst udviklede discipliner i Management Discipline Group har disciplinen Management Science and Engineering dannet mere afsluttet teoretisk systembase med fremtrædende tegn i mere vægt på videnskabelig metode og modeller, en tættere forbindelse til teknikområder og mere opmærksomhed på praktiske anvendelser.

Som et af de tidligste emner inden for ledelsesvidenskab har Management Science and Engineering en komplet med forskellige metodologiske modelfunktioner. Og dens tætte kombination med ingeniørfeltet har gjort det til et emne med en omfattende applikation. China University of Petroleum fik tilladelse til at etablere disciplin inden for Management Science and Engineering i 1986. I løbet af de sidste 20 år har disciplinen i vores skole fået rig erfaring og udviklet sig til en major med særpræg:

1. Undersøgelser af vurdering af ressourceværdi, investeringsteknisk økonomisk evaluering, investeringsopløsning og risikoanalyse, projektledelse samt olietoppe, der tager industrikæden og olie og gas som forskningsobjekt, har opnået avanceret niveau i Kina op med avanceret internationalt niveau;

2. Forskning i systemsimulering, informations- og beslutningsstøttesystem, systematisk forudsigelse og optimering sammen med nyskabende anvendt forskning inden for energisystem har altid været i kølvandet på akademiske grænser og opnået særskilte resultater, der fører indenlandsk forskning;

3. At tage ledelsen af ​​store energivirksomheder og olien

4. Med børsnoterede og energibedrifter som forskningsobjekter har vi beskæftiget værdipapirmarkedet og finansielle data til at foretage forskning inden for corporate finance og værdipapirmarkedet, økonomistyring af olieselskaber, internationalt energimarked og handelssystem og risikostyring. Der er opnået en række forskningsresultater, hvoraf en del nåede det avancerede niveau i Kina og er blevet direkte vedtaget af nationale ministerier og forskningsinstitutioner. Business School har fordelagtige talenter træningsforhold og fremherskende akademiske miljø, med 7 fakultetets medlemmer, veludstyrede laboratorier, Economic Research Institute of Petroleum samt Energy Strategy Research Institute fungerer som stærke tilhængere.

mål

Kandidater fra denne major er forpligtet til at være højt kvalificerede talenter, der er veludviklet moralsk, intellektuelt og fysisk, med strenge akademiske holdninger, rationel videnstruktur, stærk forskning og innovationskapacitet. De bør være kvalificerede til forskning og administrative stillinger inden for ledelsesvidenskab og energiøkonomisk forvaltning. For at nå dette mål skal eleverne:

1. Master Marxism-Leninisme, de grundlæggende principper for Mao Zedong Thought og Deng Xiaoping teori, og samvittighedsfuldt tage begrebet videnskabelig udvikling og korrekt syn på verden som adfærdskodeksen; Udvikle patriotismeånd og fremragende fortjenester; Overhold loven og aktivt tjene karrieren for socialistisk modernisering.

2. Mater grundlæggende teorier og viden om disciplinen; Systematisk master teorier og metoder for ledelse videnskab og teknik; Forbedre kapaciteten til at afvikle praktiske problemer i forvaltningen af ​​olieindustrien Kunne foretage selvstændig forskning og opnå kreative resultater.

3. Mindst mester et fremmedsprog til at søge og læse udenlandsk litteratur, udføre akademisk kommunikation og skrive en afhandling.

Detaljerede krav med hensyn til viden og kapacitet omfatter:

1. Bygge et solidt videngrundlag i økonomisk ledelse, have en systematisk mester i beslutningsteori i drift og ledelse, og erhverve teorier og metoder til kvantitativ analyse, energisystemanalyse, planlægningsopløsning, projektstyring samt teknologisk økonomisk analyse

2. Udvikle evnen til systematisk at analysere og løse praktiske problemer;

3. Få kendskab til de nyeste forskningsresultater og tendenser inden for ledelse videnskab og teknik, og opbygge evnen til selvstændigt eller co-operativt at udføre videnskabelig forskning og skabe innovation;

4. Forstå de metoder, der anvendes i driftstyring og -opløsning, opnå kapacitet til at hjælpe beslutning i virksomheder og relative organisationer

5. Dygtigt mester et fremmedsprog, vær god til at lytte, tale, læse og skrive, der er uundværlig i akademisk kommunikation.

Forskningsområder

1. Teori og metoder til systemteknik og deres anvendelse

2. Investeringsbeslutning og projektledelse

3. Systematisk analyse af energistrategi og politik

4. Finansieringsteknologi og risikostyring

Programlængde

1. Den normative tid for fuldtidsstuderende er 3-5 år og den maksimale tid for deltidsstuderende er 6 år.

2. Doktorgrads kandidater skal optjene mindst 18 studiepoints, med mindst 12 studiepoeng til krævede kurser.

3. Krav til statusrapport for fagforskning:

Litteraturanmeldelsesrapporten om emnet forskning fremskridt skal skrives i midten af ​​eller slutningen af ​​andet semester til begyndelsen af ​​tredje semester. Emner til rapporten bør vælges inden for det område, mentoren rejser, og rapporten skal skrives i overensstemmelse med formatet og kravene i ansøgningen til National Natural Science Foundation.

Curriculum

Obligatoriske kurser
Offentlige obligatoriske kurser
 • Kinesisk sprog
 • Introduktion til Kina
Gradskurser
 • Management Science Theory and Method
Emne Frontier
 • Systemvidenskabsteori og metode
 • Olie og Gasressourcer Økonomisk Evaluering
 • Energy Economics Management
 • Finansøkonomi og Energi Finansiering
 • Energistrategi og Industripolitik
Påkrævet procedure
 • Emne Forskning Progress Report
 • Litteraturoversigt og specialeforslag
Valgfrie kurser
 • Designet af mentoren

Bemærk: Studerende kan vælge valgfrie kurser i andre programmer i henhold til vejledningsrådgivning.

Litteraturoversigt og specialeforslag

De emner, der er valgt til afhandlingens forslag, skal være inden for disciplinens anvendelsesområde. Forslagets hovedindhold består af baggrunden, betydningen og grundlaget for emnet; nuværende status og tendenser i relevant studie hjemme og i udlandet; forskningsobjekter og indhold teknologiske metoder til anvendelse og gennemførlighedsanalysen en prognose af nøgle teknologier og vanskeligheder og forskningsprocessen i detaljer. Studerende skal læse mindst 100 artikler før forslaget, hvoraf 30 er skrevet på fremmedsprog og skrive en litteraturvurdering (mindst 6.000 ord) i overensstemmelse med formatet fastsat af kandidatskolen og erhvervsskolen. Litteraturoversigten vil blive evalueret af forslagets revisionsgruppe under afhandlingsforslaget.

Litteraturoversigt og afhandling skal færdiggøres inden 3. semester. Revisionen af ​​den er organiseret af Business School åbent og medlem af revisionsgruppen er 3-5 udpeget af skolen. Revisionsgruppen skal afgive en udtalelse om alvorlig evaluering.

Akademiske aktiviteter

Under deres studie ved China University of Petroleum , Ph.D. studerende skal tage mindst 10 akademiske forelæsninger eller lave mindst 2 offentlige akademiske rapporter på universitetet. Desuden er de forpligtet til at deltage i mindst 1 vigtig faglig konference af disciplinen og offentliggøre deres afhandling. Ph.D. studerende opfordres til at deltage i internationale akademiske konferencer. De ovennævnte akademiske aktiviteter sammen med den obligatoriske sammenhæng i fagrapportens statusrapport udgør denne del. Ph.D. eleverne skal indsende en forskningsrapport om fagforskning, og mentoren skal være ansvarlig for vurderingen af ​​akademiske aktiviteter, som skal være komplementære

Speciale og forskningsresultater Publikation

Ph.D. studerende skal offentliggøre afhandling og forskningsresultater i overensstemmelse med de relevante dokumenter fastsat af ph.d.-skolen.

Denne skole tilbyder programmer i:
 • Engelsk
 • Kinesisk


Sidst opdateret February 11, 2018
Varighed og pris
This course is Campusbaseret
Start Date
Startdato
Sep. 2019
Duration
Varighed
4 år
Deltid
Fuldtid
Price
Pris
36,000 CNY
Information
Deadline
Locations
Kina - Beijing, Beijing
Startdato : Sep. 2019
Ansøgningsfrist Kontakt skolen
Slutdato Kontakt skolen
Dates
Sep. 2019
Kina - Beijing, Beijing
Ansøgningsfrist Kontakt skolen
Slutdato Kontakt skolen