Oversigt

Studieretningen er fokuseret på forskellige former for avancerede metalliske materialer som højstyrke og termisk resistente lyslegeringer og intermetalliske materialer til stærkt krævende anvendelser, metalliske biomaterialer til permanente og midlertidige medicinske implantater, nanokrystalliske legeringer, stærkt korrosionsbestandige materialer til kraftværker og byggebranchen, historiske materialer til genstande af kulturarv mv. Derudover studeres processer af metalgenvinding fra affald og avancerede overfladebehandlingsprocesser af metalliske materialer, der forbedrer korrosionsbestandighed, mekanisk ydeevne og biokompatibilitet. Under studiet og eksperimentelt arbejde opnår de studerende grundlæggende kendskab til forholdet mellem fremstilling af materialer, deres indre struktur, mekaniske og kemiske egenskaber. Kinetik og mekanismer for korrosionsreaktioner, faseomdannelser, mekaniske styringsprocesser, fysiske fænomener af metalliske materialer og kemiske reaktioner under affaldsbehandling studeres. Studerende mødes avancerede eksperimentelle metoder til forberedelse af nye materialer og overflade lag, samt for komplekse karakterisering af deres indre struktur, mekaniske og fysiske egenskaber, korrosionsadfærd.

Karriere

De kandidater har omfattende viden om metalliske materialer, metallurgiske processer og teknologier, korrosionsprocesser og korrosionsbeskyttelse. De finder beskæftigelse i grundlæggende og anvendt forskning i metalliske materialer, metallurgi, korrosion, korrosionsbeskyttelse og overfladebehandling processer på akademiske institutioner, universiteter, forskning og teknologiske centre. De kandidater kan også finde beskæftigelse inden for materialer, metallurgi, energi eller kemiorienteret industri på højere ledelsesstillinger i forbindelse med teknologi, forskning og udvikling.

Udvælgelse af nyere afhandlinger

  • Aluminiumlegeringer med overgangsmetaller og sjældne jordarters metaller fremstillet ved pulvermetallurgi
  • Indflydelse af materialeparametre på korrosionsbestandighed af stål Fe-Cr i miljøer med forbedret oxidationsevne
  • Korrosionsadfærd af titaniumlegeringer til tandpleje
  • Egenskaber af metalliske biomaterialer fremstillet ved pulvermetallurgiske teknikker
  • Udvikling af aluminiumbaserede diffusionscoatinger til anvendelse i affaldsforbrændingsanlæg og biomassekedler
  • Metalliske materialer med ekstremt fin struktur: karakterisering af strukturen af // magnesium enkeltkrystaller deformeret ved lige kanal vinkelpressning
  • Egenskaber af magnesiumbaserede legeringer til hydrogenopbevaring
  • Katodisk Passivation af Stål
  • Struktur og egenskaber af magnesiumlegeringer baseret på Mg-Zn-Ca
  • Fremstilling af elektrofri Ni-P-belægninger på lette metallegeringer
Program undervist i:
Engelsk

Se 17 flere kurser fra University of Chemistry and Technology, Prague »

Senest opdateret January 8, 2019
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Okt 2019
Duration
4 år
Deltid
Fuldtid
Price
2,300 EUR
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
Okt 2019
End Date
Ansøgningsfrist

Okt 2019

Location
Ansøgningsfrist
End Date