Ph.d. i antropologi

Generelt

Program beskrivelse

Ph.d.-studiet på FHS er organiseret i fuld tid (4 år) og korrespondanceform for studie. Programmet tilbyder undersøgelser fokuseret på filosofisk, historisk, socio-kulturel og socio-lingvistisk antropologi og menneskelig etologi. Det overordnede formål med programmet er at størkne de teoretiske grunde og metoder inden for dette felt og mestre metodikken for akademisk forskning.

Læreplanen for Ph.D. studerende omfatter:

  • Studierne er organiseret i to moduler, hvor det første modul er obligatorisk for alle studerende, den anden er valgt ud fra konsultationerne med vejlederen.
  • Ph.D. seminar
  • En obligatorisk sprogeksamen.
  • Forsvaret af den studerendes afhandling

Indholdet af studieprogrammet bestemmes af fagområde.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Prøven skal bestå af en diskussion om afhandlingsprojektet, og undersøge de grundlæggende antagelser af undersøgelsen. Indgangen eksamen vil teste ansøgerens evne til at klare deres afhandling projekt. Spørgsmålene i indgangssamtalen fokuserer primært på temaet for ansøgerens forskningsprojekt (maks. 10 point).

For at komme ind i optagelsesprocessen skal man indsende det udfyldte ansøgningsskema for doktorgradsstudier sammen med følgende bilag:

  • Temaet for afhandlingen, dvs. annotering af forskningsprojektet.
  • En kort faglig biografi.
  • Andre bemærkelsesværdige dokumenter (f.eks. Liste over publikationer fra ansøger, dokumenter, der bekræfter en vellykket stat eller international eksamen på fremmedsprog eller dokumenter, der bekræfter akademisk arbejde, enten i Tjekkiet eller i udlandet).


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af en vellykket gennemførelse af en kandidatuddannelse.

Verifikationsmetode:


Graduate Profile

Kandidater, der er dygtige i metoder og praktiske aspekter af videnskabelig forskning med hensyn til de generelle antropologiske discipliner, er i stand til at gennemføre feltundersøgelser i antropologiske spørgsmål i overensstemmelse med deres specialiseringer, samtidig med at man observerer en videnskabsmands etiske kodeks. De er i stand til præcist at formulere resultaterne af deres videnskabelige arbejde med henblik på at offentliggøre dem i højtstående tidsskrifter eller på ansvarlig måde at popularisere dem. De er kvalificerede til undervisningsstillinger på universiteter eller gymnasier, ansvarlige stillinger i videnskabelige institutter, fonde, ngo'er eller statslige afdelinger (såsom arbejds- og socialministerier, sundhed og pleje, hjemmekontor og udenrigsanliggender) og medierne med hensyn til popularisering antropologi, videnskab og humaniora.


Karrieremuligheder

Målet med uddannelsen i antropologi er at forberede eleverne til akademisk forskning på det niveau, der kræves af moderne videnskab. Studerende vil kombinere viden fra alle felter i en holistisk tilgang til at studere mand og befolkninger for at overvinde etniske og sociale forskelle og forsøge at observere aktuelle processer i deres historiske og kulturelle sammenhænge.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers uniqu ... Læs mere

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers unique study programs and opportunities. Minimer