Formålet med undersøgelsen er at forberede eleverne til videnskabeligt forskning på niveau svarende til de nuværende videnskabelige krav. I den nye undersøgelse integrerer konceptet den fysiske antropologi, herunder genetik, økologi og etologi, den sociokulturelle antropologi i en holistisk tilgang til undersøgelsen af mennesker og befolkninger. Opgaven er generelt at lære de teoretiske fundamenter af feltet og mastere teknikker og metoder til videnskabelig forskning.

I fysisk antropologi indbefatter metoderne somatometri, osteometri, antropologisk somatotopi, dermatoglyphic, basics of rent genometry og andre morfologiske og morfometriske tilgange, herunder de nyligt introducerede 3D-kontakt-teknikker. Metoder for molekylær genetik indebærer PCR in situ hybridisering, DNA sekventering og restriktionsanalysemetoder. Uddannelsescentrets forskningsprogrammer fokuserede på sporing af postnatal vækst og udvikling af børn i normal og patologisk forskning på ernæring og fedme, undersøgelsen af morfologisk variabilitet i populationer, virkningen af miljøfaktorer på den ontogenetiske udvikling af mennesker, overvågning af kraniofacial vækst af normale og unormale medfødte defekter, evaluering dermatoglyphic egenskaber især i forhold til udviklingsforstyrrelser og at analysere mønstre af menneskelig adfærd.

Studieprogrammet i antropologi foregår hovedsagelig inden for retsmedicinsk antropologi og paleopatologi. Molekylære genetiske undersøgelser udover retsmedicinske anvendelser omfatter analysereceptorgener og genetiske polymorfier i de variable regioner af humane kromosomer og genetik i muskuloskeletale og økogenetiske stoffer. De er også rettet mod at udforske det molekylære grundlag for visse patologiske tilstande. Der er eksperimentelle faciliteter af Institut for Eksperimentel Medicin fra Videnskabsakademiet i Tjekkiet. Især inden for teratologi, fysiologi, neurovidenskab og toksikologi. Fra det medicinske fagområde omfatter et kontaktpunkt af epidemiologi, ortopæd, rehabilitering, endokrinologi, pædiatrik og andre discipliner.

Studiet gennemføres i samarbejde med Institut for Eksperimentel Medicin og Institut for Arkeologi i AS CR.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Indgangstest tager form af et interview om emnet for Ph.D. Speciale, der demonstrerer ansøgerens tekniske færdigheder til et ph.d.-studieprogram og evnen til at arbejde med specialiseret udenlandsk litteratur. Projektet bedømmes af ekspertudvalget.


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af en vellykket gennemførelse af en kandidatuddannelse.


Anbefalet litteratur, prøve spørgsmål

Læsninger anbefales af individuelle potentielle vejledere og er baseret på faglige problemstillinger af den potentielle afhandling og den valgte særlige disciplin. Især monografier og respekterede IF-blade. Foreslået litteratur og ressourcer kan ses i de specifikke vejleders profiler.


Karrieremuligheder

En ph.d. kandidat i antropologi er uddannet i både teoretiske og praktiske aspekter af biologisk, social og kulturel antropologi relateret til menneskers biologiske og sociale rødder og menneskelig variabilitet og tilpasningsevne i både tid og sted. Nøgledisciplinerne i kandidatuddannelserne er menneskelig udvikling og økologi, auxologi, menneskelig anatomi og også molekylær antropologi koncentreret om den menneskelige fortid samt klinisk og biomedicinsk forskning. Ph.D. kandidater er parat til at anvende praktisk viden inden for morfologisk forskning, men også i molekylære antropologiske metoder og avancerede 3D-computerassisterede analyser, primært inden for områder som klinisk, funktionel, ergonomisk, retsmedicinsk

Program undervist i:
  • Engelsk
Senest opdateret Januar 10, 2019
Dette kursus er Campusbaseret, Online og campus kombineret
Start Date
Okt 2019
Duration
4 år
Fuldtid
Price
1,850 EUR
pr. akademisk år. Papiransøgningsgebyr: 590 CZK.
Deadline
Kontakt skolen
Application submission date 1: 30.04.2019. Application submission date 2: 15.08.2019
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
Okt 2019
End Date
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Application submission date 1: 30.04.2019. Application submission date 2: 15.08.2019

Okt 2019

Location
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Application submission date 1: 30.04.2019. Application submission date 2: 15.08.2019
End Date