Ph.d. i avancerede materialer og nanovidenskab

Generelt

Program beskrivelse

Avancerede materialer og nanovidenskab

CEITEC MEN tilbyder dig et unikt interinstitutionelt kandidatuddannelsesprogram, som generelt er baseret på CEITEC projektforskningsprogrammer. I øjeblikket er der et ph.d.-program - Advanced Materials and Nanosciences. Dette program er baseret på samarbejde mellem to universiteter og et forskningsinstitut - Brno University of Technology , Masaryk Universitet og Institut for Fysikfag i Tjekkiet.

Advanced Materials and Nanosciences Programmet består af to fagområder:

  • Avanceret Nanoteknologi og Mikroteknologi
  • Avancerede materialer

Avanceret Nanoteknologi og Mikroteknologi

Om

Forskningen er fokuseret på det område af nanoteknologi, der dækker materialer og strukturer, der skal udnyttes i nanoelektroniske og nanophotoniske applikationer. Forskningen indebærer forberedelse, karakterisering og analyse af nanostrukturernes egenskaber, der muliggør aktiv anvendelse af principperne for nanostrukturernes unikke og specifikke egenskaber. Der vil blive lagt vægt på forskning i 2D - OD nanostrukturer fremstillet ved lithografiske (top-down) metoder og selvorganiserende (bottom-up) metoder. Forskningen vil overveje halvleder nanostrukturer, magnetiske og metalliske nanostrukturer, nanorør og nanofibre, supra-molekyler og nano-elektronisk materiale på kanten af ​​Moores lov mv.

Dissertation thesis emner

De afhandlinger, der er foreslået inden for avanceret nanoteknologi og mikroteknologi, svarer til forskningsinteresserne og målsætningerne for forskning i disse forskergrupper: Fremstilling og karakterisering af nanostrukturer, Smart Nanodevices, Optoelektronisk Karakterisering af Nanostrukturer, Røntgenmikro CT og Nano CT, Mikro- og nanotribologi, udvikling af metoder til analyse og måling, eksperimentelle biophotonics, transport og magnetiske egenskaber, funktionelle egenskaber for nanostrukturer, plasmakommunikationsteknologier og syntese og analyse af nanostrukturer.

Avancerede materialer

Om

Programmet for avancerede materialer er fokuseret på avancerede (funktionelle og strukturelle gradient, nanostrukturelle og smarte) keramiske materialer, polymerer, metaller og kompositter. Grundforskning er fokuseret på avancerede syntesemetoder (eller forberedelser) af avancerede materialer og multifunktionelle kompositter med polymere, keramiske, silicatiske eller metalliske matrixer, karakterisering af deres strukturer på forskellige dimensionelle skalaer og kvantificering af struktur-egenskabsfunktioner på de forskellige strukturelle niveauer . Kombineret forskning inden for avancerede keramiske materialer, polymere kompositter og metalliske kompositter er fokuseret på anvendelser inden for medicin, elteknik, elteknik, ingeniørarbejde, kemi og bygningsingeniør.

Dissertation thesis emner

De afhandlinger, der er foreslået inden for forskningsprogrammet Advanced Nanotechnologies and Microtechnologies, svarer til forskningsinteresser og mål for følgende forskergrupper: Fremstilling og karakterisering af nanostrukturer, Smart Nanodevices, Optoelektronisk Karakterisering af Nanostrukturer, Røntgen Micro CT og Nano CT, Micro og nanotribologi, udvikling af metoder til analyse og måling, eksperimentelle biophotonics, transport og magnetiske egenskaber, funktionelle egenskaber for nanostrukturer, plasmakommunikationsteknologier og syntese og analyse af nanostrukturer.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and re ... Læs mere

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and research universities in central Europe. For more information you can contact directly our international student ambassadors - https://www.vutbr.cz/en/study-options/degree-studies-en/ambassadors Minimer