Ph.d. i engelsk lingvistik

Generelt

Program beskrivelse

Doktorgradsstudiet i engelsk sprogvidenskab udvikler de studerendes viden om sproglige discipliner og forbereder dem til uafhængig forskningsaktivitet, især inden for funktionssyntax, pragmatik, sociolingvistik, stilistik og oversættelsesstudier. Studerende bliver fortrolige med metoder til sproglig forskning, som de derefter anvender i forberedelsen af deres doktorafhandling.

Kandidatdestination

Kandidater fra doktorgradsstudiet i engelsk sprogvidenskab finder beskæftigelse i stillinger inden for humaniora, der kræver, at indehaveren bruger uafhængig kritisk tænkning og være i stand til at demonstrere viden om en lang række sproglige og sociokulturelle emner. De er ansat som forskere, universitetslærere, redaktører, oversættere og i ledende stillinger i organisationer, der arbejder inden for humaniora.

Studie muligheder

Enkeltfagsundersøgelser

Intet kursus sæt

Enkeltfaglige studier med en specialisering

Intet kursus sæt

Adgangskrav

Du behøver ikke at komme til Brno personligt for at tage adgang til eksamen. Resultatet af optagelsesprocessen afhænger af kvaliteten af de dokumenter, du leverer. Disse vil blive vurderet af optagelsesudvalget, og du får besked om resultaterne via e-mail.

Betingelser for optagelse

Det anbefales, at du vælger og kontakter din vejleder, inden du sender din ansøgning. Klik her for mere information.

 1. Indsendelse af en elektronisk ansøgning i Masaryk University Informationssystem.
 2. Indsendelse af tre anbefalingsbreve.
 3. Indsendelse af en kopi af ansøgerne Specialeeksamen (på engelsk). Hvis dette ikke er tilgængeligt, skal der gives et engelsksproget resumé af specialet sammen med mindst et eksemplar på tyve sider af ansøgerens akademiske eller videnskabelige skrivning på engelsk. Kandidater fra Masaryk University behøver ikke indsende en kopi, da deres afhandlinger er tilgængelige for doktorgradsudvalget via Masaryk University Information System.
 4. Indsendelse af en eller flere udskrifter af universitets- / universitetsstudier, der skal indeholde:
  • Datoer, hvor du deltog i institutionen / institutionerne.
  • Titler på kurser og prøver, du har gennemført, og de modtagne karakterer.
 5. Indsendelse af et forskningsforslag til doktorsafhandling (på engelsk).
 6. Indsendelse af en motivationserklæring til at forfølge en doktorgrad i det engelske sprog ved Masaryk University (på engelsk).
 7. Indsendelse af en akademisk Curriculum Vitae (på engelsk).
 8. Demonstrerer engelsksprogede færdigheder på C2-niveau i den fælles europæiske referenceramme for sprog ved at indsende et af følgende certifikater (højst et år gammelt på tidspunktet for indgivelse af ansøgningen):
  • IELTS Akademisk score på 8,0 eller højere.
  • Certifikat for Cambridge-færdighed på engelsk med et A eller B-mærke
  • TOEFL iBT-score på 110 eller højere.
  • Kandidater fra gymnasier eller universiteter i engelsktalende lande (f.eks. Det Forenede Kongerige, Irland, Canada, USA, Australien, New Zealand og de engelsktalende lande i Caribien, Afrika og Asien) behøver ikke indsende testresultater.
 9. Modtag en positiv anbefaling fra engelsksprogede doktorgradsstudier, der er baseret på en kompleks evaluering af materialerne beskrevet i ovenstående punkter.
 10. Derudover skal alle ansøgere med udenlandske grader (undtagen som beskrevet nedenfor) indsende deres kandidatgrad til officiel anerkendelse af Den Tjekkiske Republiks ministerium for uddannelse, ungdom og sport. Da denne proces ("nostrification") kan tage flere måneder, anbefales det, at ansøgere indsender dette papirarbejde samtidig med deres ansøgning. Ansøgere uden denne officielle anerkendelse har ikke tilladelse til at tilmelde sig universitetet. Detaljerede instruktioner kan findes her .
 • Indehavere af grader fra universiteter beliggende i lande, som Den Tjekkiske Republik har en traktat om den bilaterale anerkendelse af akademiske grader og titler (på nuværende tidspunkt: Tyskland, Ungarn, Polen og Slovenien), se her .
 • Indehavere af grader fra universiteter beliggende i Slovakiet skal følge instruktionerne her .
Ansøgning

Opret din ansøgning her .

Ansøgningsfrister

1. januar - 30. april for tilmelding i efterårssemesteret.
1. juli - 31. oktober til tilmelding i forårssemesteret.

Udvidet ansøgningsfrist for indtagelse af efteråret 2020 (første semester online)

1. maj - 31. august

Dokumenter, der er anført ovenfor i betingelserne for optagelse, skal leveres i digital form og vedhæftes den online ansøgning inden 30. april (31. august) eller 31. oktober .

Senest opdateret Aug 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Arts is one of the four founding Masaryk University faculties. From the very beginning, the faculty has focused on developing both traditional humanities-oriented disciplines (i.e. hist ... Læs mere

The Faculty of Arts is one of the four founding Masaryk University faculties. From the very beginning, the faculty has focused on developing both traditional humanities-oriented disciplines (i.e. history, philosophy, classical philology and Slavonic, Germanic and Romance philologies) as well as areas comprising new directions in university instruction and research, e.g. sociology, psychology, art history, and musicology. Minimer