Ph.d. i forretningsinformatik

Generelt

Program beskrivelse

Doktorgradsskolen fungerer på Business School of CUB under kontrol af University Doctoral Council (“EDT”). Fakultetsafdelinger såvel som andre universitetsfakulteter og vejledere, der er kompetente baseret på emnet, er involveret i doktorgradsskolens arbejde.

Doktorgradsskolen fokuserer på at styrke deltagernes færdigheder i kontinuerlig læring og den konstruktive udvikling af deres viden, og således uddanne fagfolk i stand til uafhængig forskning. Gennem erhvervelse af moderne it- og datalogi-tilgange og -metodik er vores kandidater i stand til at udføre komplekse økonomiske analyser og prognoser, undervisning og forskning. Doktorskolens uddannelses- og forskningsemner hører til forretningsinformatikområdet; der er adskillige erhvervsmæssige og økonomiske forskningsudfordringer, der kan undersøges gennem ikt-værktøjer og deres baggrund. Inden for forretningsarkitekturaspektet er områderne af forretningsinformatik forbundet med al den værdiskabende IT.

Programmets uddannelses- og forskningsområder blev udviklet i overensstemmelse hermed. Ph.d.-skolen har fem specialiseringsområder: informationsstyring og forretningsinformatik, dataanalyse og modellering, økonomisk og social statistik, medie- og informationsregulering og fremtidige studier. Business Informatics Doctoral School opererer inden for et meget hurtigt udviklende tværfagligt felt fra 2009. Populariteten af MSc og BSc inden for forretningsinformatik er ubrudt, og antallet af potentielle studerende stiger fra år til år (68 studerende begyndte at lære i vores skole indtil videre ). Vi styrkede den internationale karakter af vores program for nylig. Siden 2014 har vi udenlandske studerende fra forskellige lande som Tyskland, Kosovo, Pakistan, Thailand, Bangladesh, Bosnien og Rumænien.

Kurserne og forskningsemnerne er også tilgængelige på fremmedsprog (især på engelsk). Instruktørerne og vejlederne har et omfattende internationalt netværk, der understøtter det internationale samarbejde mellem de studerende og styrker deres internationale relationer (f.eks. Marie Curie-programmet, Erasmus-programmer). Vi har udviklet strategiske forbindelser med nationale og internationale organisationer inden for forretningsinformatik: NJSZT (John von Neumann Computer Society), Ungarsk Centralstatistiske Kontor, Ungarsk Institut for Videnskabs Institut for Computervidenskab og Kontrol, Ungarsk CIO Association, ISACA (Information Systems Audit and Control Association), IFIP (International Federation for Information Processing). Vi samarbejder også med virksomheder og softwarefirmaer, f.eks. SAP, Microsoft. Doktorskolen har forskningssamarbejde med Universitetet i Ljubljana, UBT Kosovo og Chiang Mai Universitet. Vi har en ph.d. studerendeudvekslingsprogram med disse universiteter også.

Specialiseringer (Chef for specialisering)

 • Informationsstyring og forretningsinformatik (András Gábor)
 • Dataanalyse og modellering (Andrea Kő)
 • Økonomisk og social modellering (Ilona Cserháti)
 • Futures Research (Erzsébet Nováky)
 • Regulering af medier og information (Zsolt Balogh)

Adgang

Kriterier for støtteberettigelse inkluderer følgende:

 • Universitetsgrad eller en MA / MSc-grad med æresbevis (eller tilsvarende) tildelt i et akkrediteret uddannelsesprogram samt 300 studiepoeng opnået i enten en enkelt cyklus eller et to-trins universitetsuddannelse (grund- og kandidatuddannelse). Bemærk, at MBA-grader på ikke-master niveau accepteres!
 • Ansøgere uden tidligere studier inden for det relevante felt (men som ellers opfylder alle adgangskrav) kan optages, forudsat at de tager et antal ”brobygningsfag” i løbet af det første semester af deres studier og bestå de relevante eksamener.
 • For studerende, der studerer i studieåret 2019/2020, er fristen for præsentation af certifikater den 2. september 2020. Optagelse for det givne år er kun betinget, indtil ansøgere er i stand til at fremlægge deres certifikater. Ansøgere, der har vundet en pris i det relevante emne, prioriteres på National Conference of Scientific Students 'Association ("OTDK"). En yderligere fordel er bevist forskerkapacitet (f.eks. OTD, videnskabelige publikationer).
 • Kendskab til det engelske sprog er også et krav. Hvis ansøgeren ikke har et sprogcertifikat på engelsk, bør engelskkundskaber bevises i et interview, der er organiseret af ph.d. Program.

Oplysninger om selvfinansiering og stipend:

Doktorgradsprogrammet er på fuld tid og kan afsluttes med statsstipend eller gennem selvfinansiering. Programmets indhold er identisk i begge tilfælde. Alle studerende deltager i de samme kurser, den eneste forskel er i form af finansiering. Studerende, der får status med stipendium, modtager et statsstipend, hvis beløb er HUF 140 680 / måned i semestre 1 til 4 og HUF 180 680 / måned i semestre 5 til 8. De relevante beløb overføres til den studerendes bankkonto af universitetet.

Følgende studerende er berettigede til statsstipend:

 • Ph.D. studerende med ungarsk statsborgerskab, der ansøger om fuldtidsuddannelse i en organiseret form.
 • udenlandsk ph.d. studerende, der får tilsvarende behandling med studerende med ungarsk statsborgerskab på grundlag af lovgivning eller en international aftale.

Tidsperioden for betaling af det statlige doktorgradsstipend er 4 år (48 måneder). Størrelsen af stipendet er angivet i Act CCIV fra 2011 om videregående uddannelse. I overensstemmelse med loven, hvorimod størstedelen af uddannelsesomkostningerne for studerende med et stipendium dækkes af statsbudgettet, afholdes omkostningerne ved selvfinansieret uddannelse af den studerende.

I løbet af programmet var alle ph.d. studerende kan ansøge om midler til støtte for deres deltagelse i konferencer i Ungarn og i udlandet.

For studerende, der skal optages i 2020, er undervisningsgebyr pr. Semester for studieåret 2020/21 som følger:

 • 320 000 HUF på ungarsk-sprogligt program for ungarske borgere og udenlandske (EU og EØS), der nyder ligebehandling med ungarere.
 • 660 000 HUF (almindeligt studieafgift på 320 000 HUF + sprogbidrag på 340 000 HUF) Engelsksprogede program for ungarske borgere og udenlandske (EU og EØS), der nyder ligebehandling med ungarerne.
 • EUR 3 200 Tredjelandsstatsborgere.
Senest opdateret Aug 2020

Om skolen

Corvinus University is Hungary’s most eminent educational institution in the fields of economics, Management, and Social Sciences. University-level education, just as in the most advanced countries o ... Læs mere

Corvinus University is Hungary’s most eminent educational institution in the fields of economics, Management, and Social Sciences. University-level education, just as in the most advanced countries of the world, started in Budapest in the1920s at the autonomous Economics Faculty of the Hungarian Royal University of Science. Minimer