Ph.d. i jødiske studier

Generelt

Program beskrivelse

Ph.d.-studiet "Teologi", studiet af "jødiske studier" med en standard studieperiode på fire år forbereder eleverne til selvstændig videnskabelig forskning og selvstændige kreative aktiviteter inden for jødiske studier. Studieafdelingen gør det muligt for eleverne at specialisere sig i deres erhverv efter hans eller hendes individuelle studieplan. Forgreningsafdelingen udvikler en intellektuel arv af jødiske studier og anvender det i den jødiske nutids religiøse situation. Emnet for studierne er jødisk historie og kultur, synagoge liturgi, jødisk religiøs filosofi, rabbi litteratur, læsning og fortolkning af udvalgte tekster af babylonian talmud og hebraisk sprog af rabbi tekster. Målet med studierne er et videnskabeligt forberedelse af førsteklasses eksperter, der er i stand til selvstændigt videnskabeligt arbejde inden for jødiske studier. Grenen er ikke nationalt eller konfessionelt defineret, men fortolker jødedom som et religiøst fænomen i de historiske sammenhænge, der overlapper til nuværende problemer. At lære om de åndelige værdier af jødedommen gør det muligt for eleverne at uddybe deres forståelse af kristendommen, primært dens etik.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

One-round (to dele, hvoraf ingen er "knock-out")

Gennemført på engelsk.

  1. Mundtlig samtale vedrørende afhandlingsforslaget. Emne materiale vil være afhandlingsforslaget. Den formelle opbygning af afhandlingsprojektforslaget er beskrevet i de generelle betingelser for doktorgradsstudiet (Øvrige oplysninger - Ansøgningsskemaer). De indholdsrelaterede og formelle aspekter af forslaget vil blive vurderet, samt kandidatens evne til at præsentere og forsvare sin / den ønskede forskning i en kritisk diskussion.
    Den maksimale score er 60 point.
  2. Mundtlig samtale vedrørende kandidatens specialisering. Omfanget og profilen af kandidatens specialiserede interesse, niveauet af viden om emnet hussite teologi inden for rammerne af en afsluttet universitetseksamen.
    Den maksimale score for denne del af indgangen til eksamen er 40 point.

Den maksimale score for begge dele af indgangen til eksamen er 100 point.

Den mindste mulige score for begge dele af indgangen til eksamen er 75 point.

I henhold til det maksimale antal accepterede ansøgere beslutter dekanen om optagelse af den kandidat / kandidat, der har / har opfyldt betingelserne for optagelsesproceduren og har / har opnået det højeste antal point i optagelsesprøven.

Entré eksamen afkald: umuligt.


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af en vellykket gennemførelse af en kandidatuddannelse.

Verifikationsmetode:


Regler for fritagelse for adgangskontrol

Entréprøven kan ikke fraviges.


Anbefalet litteratur, prøve spørgsmål

se fakultetets hjemmeside: https://www.htf.cuni.cz/HTF-183.html


Graduate Profile

En kandidat beviser detaljeret viden inden for jødiske studier på et moderne niveau, kender historien af hans / hendes filial og er bekendt med nutidens tendenser i den. Han / hun er i stand til at erhverve ny viden, analysere den, reflektere den kritisk og fortolke den i sin specifikke og tværfaglige sammenhæng. Han / hun har erhvervet et standard videnskabeligt niveau af verdenssprog og uddybet kendskab til det klassiske sprog. Han / hun er i stand til at analysere og fortolke jødiske religiøse tekster og anvende sekundær videnskabelig litteratur. En kandidat erhverver viden og færdigheder inden for jødiske studier, der gør det muligt for ham / hende at opfylde sig i et nært erhverv. Han / hun er forberedt på at arbejde som medlem af det akademiske personale eller en videnskabelig medarbejder inden for samfundsvidenskab, en leder i en ideel, kulturel og statslig organisation.


Karrieremuligheder

En ph.d.-kandidat er udstyret med et indgående kendskab til jødiske studier og historien på hans / hendes felt og er bekendt med den aktuelle udvikling på området. Han / hun er i stand til at gøre nye fund analysere dem, reflektere over dem kritisk og fortolke dem i deres specifikke og tværfaglige sammenhænge. Han / hun har opnået standard specialistniveauet af viden om et verdenssprog og uddybet hans / hendes viden om et klassisk sprog. Han / hun er i stand til at analysere jødiske religiøse tekster på kildesproget og udnytte specialiseret sekundær litteratur. En ph.d.-kandidat har opnået viden og færdigheder inden for jødiske studier, der letter faglig opfyldelse i et nært beslægtet erhverv. Han / hun er rustet til at arbejde som akademisk eller videnskabelig medarbejder inden for samfundsvidenskab eller som leder af ideelle, kulturelle og statslige organisationer.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Hussite Theological Faculty is a multidisciplinary oriented theological faculty. The Faculty prepares students for academic work, ministerial service and various professions in education, culture, ... Læs mere

The Hussite Theological Faculty is a multidisciplinary oriented theological faculty. The Faculty prepares students for academic work, ministerial service and various professions in education, culture, social services, state administration or politics as well as services abroad. Minimer