Ph.d. i kemi, teknologi og egenskaber af materialer

Generelt

Program beskrivelse

Kemi, teknologi og egenskaber af materialer

Forkortelse: DPAP_CHM_4

Kursusniveau: Doktorale

Fakultet: Fakultet for Kemi

Studieår: 2020/2021

En titel tildelt: Ph.D.

Kvalifikation tildelt: Ph.D. i feltet "Kemi, teknologi og egenskaber af materialer"

Kvalifikationsniveau: Doktorand (3. cyklus)

Specifikke adgangskrav:

Vi forventer kendskab til grundlæggende kemiske, fysiske og fysisk-kemiske begreber og principper i den udstrækning, der er specificeret for den omfattende MA-eksamen i kemi, fysik og fysisk kemi ved Det Tekniske Brno University of Technology , i sidste ende på andre tilsvarende fokuserede men fakulteter eller andre universitetsfakulteter. Andre krav: interesse for ingeniørarbejde og videnskabeligt arbejde, kendskab til engelsk og gode resultater i det tidligere studie (bedre end gennemsnittet på 2).

Nøgle læringsresultater:

De kandidater i DSP for teknologi og materielle egenskaber er i stand til selvstændigt at formulere et videnskabeligt problem, foreslå hypoteser og procedurer, der fører til løsning og forsøg på bekræftelse på eksperimentelt eller teoretisk niveau. Kritisk evaluering af offentliggjort videnskabelig information og evnen til at kommunikere på engelsk - både mundtligt og skriftligt - udgør en integreret del af studiet.

Erhvervs profiler af kandidater med eksempler:

Kandidatuddannelserne fra specialkemi, teknologi og materielle egenskaber besidder både eksperimentel og teoretisk viden inden for materialestrukturer og deres egenskaber. De er velbegrundede i en række teoretiske metoder til karakterisering af materialer og deres praktiske anvendelser (meget information er opnået under praktik på udenlandske universiteter).

Disse praktikpladser forbedrer også deres sprogfærdigheder. Det rette valg af fag gør eleverne bekendt med de teoretiske grunde af specialiseringen. De kandidater er også erfarne med at overføre informationerne og præsentere resultaterne på konferencer og faglige seminarer, der leveres både på tjekkisk og engelsk.

Doktorsstuderende opfordres også til at tænke selvstændigt og kreativt og at påtage sig teknologisk fremsyn, så de kan løse teknologiske problemer i en række operationer. Den moderne opfattelse af specialiseringen baseret på den nuværende tilstand og behov inden for kemiske, elektroniske og forbrugsgoder industrier gør kandidaterne kvalificeret både til industrien og anvendt og grundforskning. Den studerende har også den grundlæggende viden om kemi og fysik.

Det generelle grundlag udbygges ved specielle kurser, der bl.a. omfatter fremskridt inden for kemi og fysik, nanoteknologi, anvendelse af sekundære råmaterialer, bioengineering og anvendelse af kemiske og fysiske love inden for områderne uorganiske og organiske forbindelser.

Afsluttende statseksamen:

Statens ph.d.-eksamen skal antages i slutningen af andet studieår. Den grundlæggende del af eksamen består af et mere generelt grundlag og avancerede dele af specialiseringen og materialeteknikken. Andre krav er: en analyse af afhandlingen, aktiv seminar deltagelse og fremmedsprog eksamen.
I. Generel baggrund
Et godt kendskab til generelle fysiske, fysisk-kemiske og kemiske begreber og love i det omfang der er fastsat for den omfattende undersøgelse inden for fysisk kemi, kemi og fysik ved Det Tekniske Universitet i Brno og den generelle basis for den afsluttende eksamen. Der er ingen større spørgsmål vedrørende dette område, men spørgsmålene kan stilles som komplementære, der henviser til svarene vedrørende andre krav.
II. Avancerede emner inden for specialisering, Materialteknik
Vejleder efter aftale med ph.d.-studerende vælger to kurser (se ovenfor) for at studere i form af forelæsninger, seminarer og vejledninger. Det er også muligt at tage kurser i de fag, der er forskellige fra disse akkrediterede på Det Faglige Kemi, hvis de er akkrediteret på andre universiteter. De enkelte sager vurderes af Specialiststyrelsen.
III. specialisering
Vejlederen i samråd med ph.d.-studerende vil tildele et særligt emne svarende til den godkendte studieplan, der vedrører emnet for afhandlingen.
IV. Andre krav
Et essay om emnet for afhandlingen
Doktoranden vil skrive et resumé (20-30 sider) på tjekkisk eller engelsk, som indeholder data fra litteraturen om temaet for afhandlingen. Den sidste del (ca. 4-5 sider) skal nævne elevernes præstationer, listen over egne publikationer, hvis det er muligt og konferencepapirer. Den præsenterede "Essay on the topic of thesis" er imod eksamensudvalget og fungerer som grundlag for diskussion under ph.d.-eksamen. Spørgsmål kan stilles af alle medlemmer af udvalget. Doktorand vil forberede en præsentation i en computeriseret form enten n tjekkisk eller engelsk.

Afgangskrav: afsluttende statsprøve, ph.d.-afhandling

Studieretning: fuldtidsstudium

Programleder: prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and re ... Læs mere

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and research universities in central Europe. For more information you can contact directly our international student ambassadors - https://www.vutbr.cz/en/study-options/degree-studies-en/ambassadors Minimer