Ph.d. i semiotik og kommunikationsfilosofi

Generelt

Program beskrivelse

Doktorsprogrammet Semiotik og Kommunikationsfilosofi giver den krævende uddannelse, der er nødvendig for kvalificeret filosofisk og semiotisk forskning i kommunikation, dens udvikling, forandringer og forhold til andre sociale områder. Studieretningen er tværfaglig. Formålet er at studere kommunikationsstrategier, deres sociale antagelser og deres virkninger. Feltet er opfattet teoretisk, men kandidaten kan også få adgang til praktiske processer, fordi det hjælper med til bedre at forstå rollen som semiosis i processen med massemediekommunikation. Studerende opfordres til at bygge videre på de traditionelle linjer med udforskning af både verdens og tjekkisk semiotik og kommunikationsfilosofi for at erhverve den nyeste teoretiske viden og udvikle dem kreativt.


Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Under kandidateksamen skal kandidaten demonstrere en klar forskningsinteresse i kommunikationsfilosofi og semiotik, viden om teoretiske tilgange og relevante metoder. Han / hun skal kunne præsentere et specifikt problem, som han / hun ønsker at studere.

Den mundtlige del af indgangseksamen består af en diskussion om afhandlingsprojektet (maks. 20 point) og verifikation af fremmedsprogsfærdigheder - en del af debatten finder sted på det valgte sprog (sprogvalg: AJ, NJ, FJ , I) (maks. 10 point).

En ansøger, der opnår mindre end 10 point fra bedømmelsen af afhandlingsprojektet, kan ikke accepteres.

Ansøgningen indeholder følgende vedhæftede filer:

  • afhandlingsprojektet inklusive forskningsspørgsmål og en liste over relevant litteratur
  • en liste over faglige publikationer
  • en struktureret Curriculum Vitae.


Betingelser for optagelse

Optagelse til ph.d.-studier er betinget af en vellykket gennemførelse af en kandidatuddannelse.

Verifikationsmetode:


Karrieremuligheder

Doktorsuddannelsen Semiotics and Philosophy of Communication er en kvalificeret specialist, der har en dyb forståelse af teoretiske tilgange i kommunikationsstrategier, relevante analytiske færdigheder og solid viden om egentlig filosofisk og semiotisk forskning i kommunikationsprocessen. Studiet giver den nødvendige kvalifikation til dem, der er villige til at arbejde i grundlæggende og anvendt forskning i institutter og universiteter i den givne tematiske orientering. De kandidater er også godt rustet til at besætte kritik, konceptuelle og kreative holdninger og er kvalificeret til at arbejde på sådanne stillinger på en akademisk eller massemedial sfære, hvor kendskab til semiotik og kommunikationsteori er et uundværligt aktiv.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers uniqu ... Læs mere

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers unique study programs and opportunities. Minimer