Ph.d.-studie i økonomi og erhvervsøkonomi

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Ph.d.-studie i økonomi og erhvervsøkonomi

Doktorsuddannelsen i økonomi og erhvervsøkonomi ved Det Økonomiske Fakultet i Rijeka er medlem af de to prestigefyldte ph.d.-netværk / foreninger: Det Central- og Sydøsteuropæiske Ph.d. Netværk (CESEENET) og European Doctoral Association i Management and Business Administration (EDAMBA). Dette gør det muligt for vores elever at blive inkluderet i studentudveksling, deltage i fornemme sommerskoler og workshops. Udover vores professorer er de fremtrædende udenlandske professorer også involveret i programmet, og vores ph.d.-kandidater kan afhente deres vejledere fra professorer fra høj kvalitet fra hele verden.

Grundlaget for et højt kvalificeret ph.d.-studieprogram er fakultetets forskningskapacitet, som dokumenteres ved at følge forskningsfakta og tal (2017/2018):

 • mere end 100 papirer udgivet i videnskabelige tidsskrifter indekseret i databaser WoS og Scopus
 • omkring 300 offentliggjort i tidsskrifter noteret af det kroatiske ministerium for videnskab og uddannelse
 • mere end 220 papirer udgivet af EFRI Ph.D. studerende
 • 7 forskningsprojekter finansieret af EU-hold
 • 5 forskningsprojekter finansieret af kroatisk videnskabsstiftelse
 • 24 forskningsprojekter finansieret af University Science Foundation
 • 73 fakulteter og medarbejdere involveret i grundlæggende og anvendt forskning;
 • omkring 100 konferencer, hvor EFRI fakultet deltog
 • 16 bøger udgivet
 • stigning i ekstern finansiering af forskningsprojekter: 50%
 • mere end 100 ph.d. og postdoc studerende
 • omkring 40 ph.d. studerende indgår i fuldtidsforskning
 • 22 ph.d. afhandling resulterede fra finansierede forskningsprojekter

Et meget vigtigt segment af EFRIs aktivitet er dedikeret til udgivelse. Den redigerer løbende Rijeka-fakultetets historie - Journal of Economics and Business, der løbende er offentliggjort siden 1971 som en videnskabelig publikation af institutionen. Journalen er fokuseret på artikler om økonomisk teori og økonomiske politikker og er indekseret i de mest populære bibliografiske databaser som JEL, EconLit, IBSS, CAB Abstracts, SSCI, JCR, ProQuest, Scopus og EBSCO.

Fakultetet har forskningsressourcer af høj kvalitet i overensstemmelse med kravene i den videnskabelige disciplin, hvor ph.d.-uddannelsen leveres. Fakultetet har et stort computerlokale i den gamle bygning og 3 computerrum i hovedbygningen, der er egnet til forskning på grund af tilgængeligheden af ​​de computerprogrammer, som fakultetet har erhvervet fra egne ressourcer. Fakultetet er faktisk det eneste i regionen, der har en database Amadeus, Bureau van Dijk , som indeholder en bred vifte af forretningsdata for omkring 21 millioner virksomheder, der dækker hele Europa. Ved opkøbet af statistikpakken Statistica har fakultetet fået et ubegrænset antal licenser, og det er således tilgængeligt til installation på pc'er af ph.d.-kandidater. Fakultetet giver også adgang til andre programmer til statistisk og økonometrisk databehandling som Stata, EViews, DEA Solver Pro, LISREL, RATS osv. Computer Center administrerer det lokale netværk, computing infrastruktur og det kroatiske akademiske og forskningsnetværk CARNet .

Data på vores biblioteksbeholdninger (pr. 1. januar 2017) er som følger:

 • Antal monografiske publikationer 51.644
 • Antal journal titler 23.895
 • Antal afhandlinger 923
 • Antal kandidatafhandlinger 681
 • Antal speciale mastergesætninger 286

Fakultetet abonnerer eller opnår gratis 57 udenlandske og 83 indenlandske tidsskrifter. Med den elektroniske udgivelse af bøger og tidsskrifter blev antallet af tilgængelige tidsskrifter i biblioteket øget betydeligt. Hele bibliotekets beholdninger er tilgængelige og synlige i online bibliotekskataloget. Derudover kan brugere søge i bibliotekets beholdninger på deres egne computere og modtage data om tilgængelig litteratur. Visse moduler inden for programmet for lån, kategorisering, statistik over kontrol og forsinkede slips sammen med interbibliotekslån er veludviklede. Portalen for elektroniske kilder til det kroatiske akademiske samfund - Portal for National- og Universitetsbiblioteket i Zagreb giver adgang til de vigtigste verdensdatabaser med den nationale licens - bibliografiske, citat og databaser med hele tekster samt online-tidsskrifter. Den omfatter store bibliografiske database tjenester og databaser som EBSCOhost og Web of Knowledge samt individuelle bibliografiske databaser som Scopus og tjenester til elektroniske tidsskrifter af store og berømte forlag: ScienceDirect , SpringerVerlag , Wiley-Blackwell , MathSciNet og andre.

Desuden er universitetet i Rijeka hjemsted for den største supercomputer i regionen (rangeret 32. verden blandt de supercomputere, der anvendes til videnskabelig forskning). Bura supercomputeren er baseret på Bull DLC B720 vandkølet servere. Det består af 288 noder, hver knude, der indeholder to Intel Xeon E5-2690 v3-processorer, til et system med i alt 6912 processorkerner og en samlet produktion på 239,64 Teraflops (Rmax). Supercomputeren har over 18 terabyte RAM- og disksystemkapacitet på 850 terabyte. Mellemox InfiniBand FDR 56GB netværkssystem sikrer hurtig kommunikation mellem komponenter i Bura supercomputer-klyngen.

Rijeka Universitets nye datacenter er den eneste af sin art i regionen, der tilbyder et direkte vandkølesystem med varmt vand op til 40 ° C. BURA'en er en "grøn" computer ifølge test udført af Green 500, og placerer den på 175. position over hele verden.

Vores ph.d.-studerende under et treårigt tosporingsfag (økonomisk og erhvervsmæssigt) forskningsorienteret program med kun seks kurser (halvdelen af ​​dem er valgfag) og aktiv deltagelse i internationale konferencer, workshops og colloquia samt ophold på udenlandske universiteter og papirudgivelse i prestigefyldte internationale tidsskrifter erhverver det højeste niveau af kompetencer, der vedrører oprettelse og evaluering af nye begreber, metoder, principper og teorier inden for videnskabelig forskning, der udvider grænserne for kendt viden. De udvikler også sociale færdigheder og uafhængighed og ansvar i deres arbejde. De er inkluderet i de videnskabelige projekter ledet af vores professorer samt modtager yderligere midler til ophold i udlandet, konferencer af høj kvalitet, workshops og papirudgivelse.

De er ansat hos prestigefyldte nationale institutioner og virksomheder som eksperter, øverste ledere eller rådgivere samt undervisnings- og forskningspersonale.

Nuværende Ph.D. studerende efter erhvervssektorer

Nuværende Ph.D. studerende ved arbejdsstillinger

APPLICATION DEADLINES

Programmet starter i første halvdel af hvert år, med ansøgningsprocesser, der starter i slutningen af ​​vinteren.

Bemærk: Kontakt venligst det internationale kontor for yderligere oplysninger om nødvendig dokumentation og oplysninger om tilmeldingsprocessen.

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The Faculty of Economics and Business in Rijeka was founded in mid-1961. With first lectures starting on 1st November 1961, the Faculty has been educating economic experts especially for enhancing the ... Læs mere

The Faculty of Economics and Business in Rijeka was founded in mid-1961. With first lectures starting on 1st November 1961, the Faculty has been educating economic experts especially for enhancing the economic development of Croatian Littoral and Istrian region. In 2001, the Faculty moved to the new address of I. Filipovi?a 4, Rijeka. Minimer