Phd i geometri og matematisk fysik

Generelt

Program beskrivelse

2

Formålet med PhD Course

Ph.d.-uddannelsen i geometri og Matematisk Fysik fokuserer på studiet af analytiske og geometriske aspekter af fysiske fænomener, der er af fundamental interesse i både ren og anvendt videnskab og dækker bredt spektrum af emner i moderne algebraisk og differentieret geometri og deres ansøgninger.

Forskning Emner

 • Integrable systemer i forbindelse med differentiale, algebraisk og symplektisk geometri, samt med teorien om tilfældige matricer, specielle funktioner og lineære bølger, Frobenius mangfoldigheder
 • Deformation teori og virtuelle klasser Modulirum af neg og kurver, i relation med supersymmetrisk gauge teorier, strygere, Gromov-Witten invarianter, orbifolds og automorphisms
 • Quantum grupper, noncommutative Riemannsk og spin-geometri, ansøgninger til modeller i matematisk fysik
 • Matematiske metoder kvantemekanikkens
 • Matematiske aspekter af kvantefeltteori og String Theory
 • Symplektiske geometri, sub-riemannsk geometri
 • Geometri af kvantefelter og strygere

Seminar om Hodge teori

De studerende i geometri og Matematisk Fysik sektor afholde en række seminarer om emner af Hodge Theory.

De seneste placeringer efter PHD på SISSA:

 • Matematiske Fag Research Institute Berkeley - USA,
 • Harvard University, Cambridge - USA,
 • Matematisk Institut, University of Oxford - UK,
 • DAMTP, University of Cambridge - UK,
 • Max Planck Institute, Bonn - Tyskland,
 • École Polytechnique, Palaiseau - Frankrig

Generelle regler

Ph.d.-uddannelsen består i tre / fire års studier og forskning.

Den vigtigste udvælgelsesprocedure består i en optagelsesprøve. Dette er opdelt i to dele: i den skriftlige del ansøgerne bliver bedt om at løse problemer fra en liste givet ved indgangen udvalget. Den mundtlige prøve består i en diskussion om den skriftlige prøve, om de emner undersøgt i Univerisity pensum, og muligvis på ansøgerens afhandling for universitetseksamen eller på andre videnskabelige resultater. Ansøgerens videnskabelige kvalifikationer og referencer er også taget i betragtning.

Ikke-EU-borgere kan optages alene på grundlag af deres tidligere videnskabelige aktivitet, publikationer og referencer, i en præ-udvælgelsesprocedure. De skal bestå en "egnethedsprøve" i slutningen af ​​deres første år.

Studerende kan vælge mellem forskellige planer studieretninger orienteret til de forskellige områder, som deres ph.d.-kursus. I den første måned af ph.d.-uddannelsen, fakultetet godkender de individuelle planer studier, under hensyntagen til de videnskabelige interesser studerende og de færdigheder, der allerede har erhvervet i de tidligere universitetsstudier.

I det første år, de studerende deltage både grundlæggende og mere avancerede kurser. For at blive optaget på det andet år, de er forpligtet til at videregive de undersøgelser af de kurser, der indgår i deres plan for undersøgelse. Studerende er inviteret til at deltage, uden eksamen, også nogle kurser i områder end dem, der af deres plan for undersøgelse.

Ved udgangen af ​​det første år studerende starte et forskningsprojekt, under tilsyn af et fakultet medlem eller af en ekstern samarbejdspartner godkendt af fakultetet, i et af de forskningsfelter af ph.d.-uddannelsen.

I løbet af andet og tredje års studerende arbejde for deres forskningsprojekter, deltage i seminaret aktiviteter af ph.d.-uddannelsen, og deltage i nogle kurser. Eksamen skal kun være bestået af studerende, der arbejdede i deres første år i et andet ph.d.-uddannelse.

Studerende får ph.d.-graden efter at have forelagt deres ph.d.-afhandling og forsvare den foran en eksamen udvalg, hvis medlemmer omfatter Sissa medarbejdere og internationale eksperter på området. SISSA PhD i et af kurserne i matematik Area er ved lov svarende til den italienske grad af "Dottore di Ricerca i Matematica".

Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Læs mere

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Minimer