Heinrich Heine University Düsseldorf

Introduktion

Heinrich Heine University Düsseldorf er en af de yngre videregående uddannelsesinstitutioner i staten Nordrhein-Westfalen-grundlagt i 1965. Siden 1988 har vores universitet båret navnet på en af byens fineste sønner. I dag studerer omkring 35.000 studerende på en moderne campus under betingelser, der er velegnet til akademisk liv.

Som et campusuniversitet, hvor alt er tæt på hinanden, er alle bygninger inklusive Universitetshospitalet og de specialiserede biblioteker let tilgængelige. Vores universitetsafdelinger nyder et fremragende ry på grund af et usædvanligt stort antal samarbejdende forskningscentre. Desuden giver delstatshovedstaden Düsseldorf et attraktivt miljø med en høj livskvalitet.

Profil

HHU har været universitetet i hovedstaden i Nordrhein-Westfalen siden 1965. Det betragter sig selv som et "borgeruniversitet" og et tværfagligt fokuseret, netværksbaseret og omfattende universitet.

Borgeruniversitet

Borgeruniversitetsenheden koordinerer og organiserer alle HHU's aktiviteter, der drejer sig om dialogen mellem videnskab og samfund. Til dette formål forvalter det finansieringsprogrammer, rådgiver om spørgsmål om den videnskabelige dialog og organiserer arrangementer.

Excellence

Inden for rammerne af det landsdækkende Excellence Initiative er HHU (i samarbejde med University of Cologne ) også repræsenteret med klyngen af ekspertise for plantevidenskab CEPLAS.

University of Köln

University of Köln er et af de ældste og største universiteter i Europa. På grund af sine fremragende videnskabelige resultater og den høje kvalitet og mangfoldighed af sine uddannelser nyder det et fremragende internationalt ry.

UoC's mission er at skabe, bevare og formidle viden, at tilbyde sine studerende og tidlige karriere akademikere fremragende akademisk uddannelse, at kvalificere dem til både akademisk og professionel karriere, at fremme banebrydende forskning og at drive innovation, mens de fokuserer på konstant ændrede behov og udfordringer i nutidens samfund.

Universitetsudviklingsplan

HHU definerer midtvejsstrategier og mål for sit arbejde i sin Hochschulentwicklungsplan (universitetsudviklingsplan, HEP). Udgivet i december 2017 er UDP 20.21 aktuelt gældende.

iværksætteri

HHU forfølger bæredygtigt den proaktive sammenkobling af universitet og iværksætteri med initiativer som Center for Entrepreneurship (CEDUS).

Ligestilling, familie og mangfoldighed på HHU

For et fremtidsorienteret universitet er ligestilling mellem kønnene, lige muligheder, familiestøtte og mangfoldighed centrale indsatsområder. Til dette formål stiller HHU sine egne faciliteter og initiativer til rådighed i hvert enkelt tilfælde.

Ligestilling

Lighed mellem kvinder og mænd og lige muligheder for ansatte og studerende med handicap er et af HHU's hovedmål.

Familie

God kompatibilitet mellem familie, undersøgelser og arbejde bekræftes af en revision på HHU - FamilienBeratungsBüro (FBB) er din direkte kontakt.

mangfoldighed

HHU ser mangfoldigheden af sine studerende og medarbejdere som et aktiv og en mulighed - det har oprettet sit eget portalwebsted til dette formål.

Fakulteter

Heinrich Heine University (HHU) er opdelt i fem fakulteter, der alle er placeret på en campus. Den ældste og kerne på universitetet er Det Medicinske Fakultet, efterfulgt af Det Matematiske og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Naturvidenskabelige Fakultet. I slutningen af 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne blev fakultetet for økonomi og økonomi og det juridiske fakultet derefter lanceret.

Et af vores fokusområder i dag, der forbinder alle fakulteter, er Life Sciences. Fælles tværfaglige uddannelser (f.eks. Virksomhedskemi) er en af vores store styrker.

Statistik

University Facts and Figures

Our young university already has a long tradition: It has grown out of the Medical Academy founded in 1907. In 1965 the university was created by the state of North Rhine-Westphalia. It started with three faculties: the Faculty of Medicine, the Faculty of Mathematics and Natural Sciences, and the Faculty of Arts and Humanities.

In 1988 it was renamed Heinrich Heine University and experienced a period of dynamic growth. In the 1990s two new faculties were added: the Faculty of Business and Economics and the Faculty of Law. Today, around 35,000 students, more than 2,000 lecturers, and 900 further employees study, teach, and work on our campus. At the beginning of the winter semester 2018/19 we were able to welcome about 4000 new students.

  Alumni Statistik

  Placeringer

  • Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, Universitätsstr. 1, 40225, Düsseldorf

  • Cologne

  • 2428, Jülich

  Spørgsmål