Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Introduktion

Det medicinske fakultet, CU i Plzeň er en af sytten fakulteter ved det ærværdige Charles -universitet i Prag. Det blev oprettet ved dekret nr. 135 af 27. oktober 1945 udstedt af præsident Edvard Beneš. Fra den ydmyge begyndelse er Det Medicinske Fakultet i Plzeň vokset til et moderne universitet, hvorfra 7814 læger, der opererer både i Tjekkiet og i udlandet, allerede er uddannet, samt 499 studerende på bacheloruddannelsen. I studieåret 2009/2010 studerede 2032 studerende på fakultetet, hvoraf 427 var udlændinge.

Lægestudierne er opdelt i to grunduddannelser - Almen medicin og tandlæge. Studerende er blevet optaget på tandlægeuddannelsen siden studieåret 2004/2005, og det har gradvist erstattet studieprogrammet Stomatologi. Generel medicin er et seksårigt studieprogram; studiet af tandlægeprogrammet tager fem år. De to første år er dedikeret til teoretiske felter - biologi, biofysik, anatomi, histologi, fysiologi og biokemi. Det tredje og en del af det fjerde år fokuserer på studiet af prækliniske emner - patologisk anatomi, patologisk fysiologi, mikrobiologi og farmakologi, og studiet af de kliniske emner begynder også. De sidste år fokuserer fuldt ud på kliniske felter.

Fakultetet tilbyder også undervisning i engelsk for udenlandske selvfinansierende studerende. Undersøgelsen afsluttes med en afgangsceremoni, der finder sted i den ærværdige Carolinum Hall i Prag, hvor kandidater modtager deres eksamensbeviser. Kandidater fra uddannelsen General Medicine modtager titlen MUDr. (svarer til MD) og kandidater fra tandlægeuddannelsen modtager titlen MDDr. (svarer til DMD). Ikke alene er studerende uddannet til medicinsk praksis; de introduceres også til det grundlæggende i forskning og ledes til deres uafhængige forskningsarbejde.

I løbet af deres studier, især i sommerferien, har de studerende en række muligheder for at studere og få erfaring i udlandet. Ikke kun af disse grunde, men især fordi eleverne skal studere udenlandske ressourcer, lægges der vægt på sprogundervisning. Foruden latin skal hver elev således bestå en eksamen på engelsk og et fremmedsprog mere.

Placeringer

  • Pilsen

    Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Husova 3, 306 05 Plzeň, , Pilsen

Spørgsmål