Keystone logo
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Introduktion

Fakultets vision

Fakultetets vision er at være det førende uddannelses-, forsknings- og applikationsudviklingscenter i regionen, der studerer områderne biologi, økologi, fysik og matematik. Det stræber også efter at være det førende center for uddannelse af fremtidige lærere i Slovenien inden for forskellige områder som videnskab, matematik og tekniske studier.

Fakultetets mål

Fakultetets mission er at skabe ny viden inden for områderne grundlæggende videnskaber som matematik, fysik, biologi, økologi og uddannelsesvidenskab inden for biologi, matematik, fysik, kemi og teknisk, computer- og miljøundersøgelser.

Et ungt fakultet med tradition

Fakultet for naturvidenskab og matematik (FNM) blev grundlagt i 2006. Det skete, da Det Uddannelses Fakultet blev opdelt i tre forskellige fakulteter. FNM er opdelt i forskellige afdelinger: Institut for Biologi, Institut for Fysik, Institut for Matematik og Computervidenskab og Institut for Tekniske Studier.

Fakultetet gennemfører mange forskellige uddannelser, hvis kvalitet sikres af vores fremragende akademiske personale. Fakultetets ansatte er verdenskendte videnskabsfolk og forskere, og med deres arbejde sætter de fakultetet øverst inden for forskningsområdet. Succesrige forskningsaktiviteter kan ses i vores nyttige og relevante studieprogrammer. Yderligere bevis på kvaliteten af vores akademiske personale er i studerendes undersøgelser, hvor lærere på FNM scorer bedst. FNM er derfor et fakultet af stor kvalitet, der også er mest studentvenligt.

Alle studieprogrammer på vores fakultet blev omformet til at passe til bolognasystemet. Nogle nye programmer starter allerede som bologna. Siden 09/10 tilbyder vores fakultet kun nye bologna-uddannelser.

121779_DSCF4176-1.jpg

Hvorfor studere på vores fakultet?

I dag vokser videnskaben enormt og får et større og vigtigere sted i vores samfund. At studere videnskab fører til indsamling af ny viden, der garanterer pålidelighed og langvarige resultater. De unge begynder at indse igen, at det at være godt uddannet inden for naturvidenskab og matematik gør det muligt at være godt ansat og have en god karriere. Vores studerende har klart definerede mål og livsforventninger, som tjener som en stor kilde til motivation for deres studier.

Attraktive egenskaber ved Fakultet for Naturvidenskab og Matematik er:

  • Vi har et vellykket vejledningssystem.
  • Generationshjælp er noget, vi bruger hver dag.
  • Studerende kan samarbejde i projekter, mens de studerer som studerende.
  • Studerende kan deltage i mange forskellige fritidsaktiviteter, som fakultetet tilbyder.
  • Studerende kan få yderligere erfaring, mens de arbejder på studerendes job inden for deres ekspertise.
  • Studerende kan gøre brug af mange tværfaglige forbindelser inden for naturvidenskabelige, tekniske, medicinske, økonomiske studier og kan dermed udvide deres viden.
  • På vores fakultet er ikke studerende tal!

Beskæftigelsesmuligheder

Uddannelse i videnskab og matematik gør det muligt at finde gode job og gøre en succesrig karriere, især fordi der er få kandidater, der er specialiserede i videnskab og matematik i Slovenien. Beskæftigelse er mulig i industrien, banker, forsikringsagenturer, offentlige institutioner, skoler osv. Uddannelse muliggør også andre selvstændige muligheder.

Faktiske ansættelsesmuligheder findes i akkrediteringsanvendelser af individuelle programmer.

121780_DSCF2141-1.jpg

Forskningsfakultet

FNM-partnerne (Fakultet for naturvidenskab og matematik) tilhører en af de førende verdensforskere, og fakultetet er af sine videnskabelige aktiviteter kendt som det allerbedste ved University of Maribor.

Fakultetet udvikler for det meste undersøgelser inden for biologi, økologi og miljøisme, biofysik, systembiologi, fysik i komplekse systemer, nanoteknologi, matematik, algebra, geometri, topologi, ingeniørvidenskab, computervidenskab, organisk kemi og uddannelsesvidenskab.

Vores studerende er med succes inkluderet i ovennævnte forskningsaktiviteter og projekter.

121877_FNM-modrozelen-bitnaslika-velika.jpg

Placeringer

  • Maribor

    Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška cesta 160, 2000, Maribor

Spørgsmål