Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Introduktion

Vores forskerskole

Graduate School Life Science München er en del af Det Biologiske Fakultet og Fakultetet for Kemi, Biokemi og Farmaci ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Disse fremragende fakulteter er rangeret blandt de bedste biologi- og biokemiuddannelsesinstitutioner i Tyskland. Sammen med LMU Gene Center og Klinikum der Universtität München (KUM) tilhører de HighTechCampusLMU i Grosshadern-Martinsried, der er kendt for international topmoderne forskning inden for biovidenskab. De deltagende forskningsgrupper samarbejder ofte med de tilstødende Max-Planck Institutter for Biokemi og Neurobiologi og med det tyske Forskningscenter for Miljøsundhed (Helmholtz Zentrum München).

Om Ludwig-Maximilians-Universitetet

De italienskinspirerede bygninger i det prestigefyldte Ludwig-Maximilians-Universität München ligger i centrum af München tæt på den engelske have, Europas første store bypark. Universitetet er blandt de ældste og største i Tyskland. Det blev grundlagt i 1472 i den bayerske by Ingolstadt under hertugen Ludwig den rige, og efter et mellemlanding i Landshut, endelig bosatte sig i München i 1826. Siden da har det tiltrukket mange hæderlige lærde. Blandt dem var røntgenopfinderen Wilhelm Roentgen, kemiker og far til det moderne landbrug Justus von Liebig og sociologen Max Weber. Siden sin undfangelse har universitetet avlet 13 nobelprisvindere. I dag, med sine 48.000 studerende, hvoraf 15% er internationale studerende, tilbyder Ludwig-Maximilians-Universität et pulserende studerendes liv. Dets mere end 700 professorer og 3.000 adjunkter udgør et unikt landskab af forskning og undervisning.

Ludwig-Maximilians-Universitetets rangering

Igen i 2021 har Ludwig-Maximilians-Universität München en topplacering i World Reputation Ranking of the Times Higher Education Magazine, hvor LMU'en optræder på plads 32. Derfor er LMU blandt de mest anerkendte universiteter i Europa. World Reputation Ranking evaluerer et universitets omdømme inden for undervisning og forskning ved at konsultere anerkendte videnskabsmænd fra hele verden.

Vores forskerskole

Graduate School Life Science Munich (LSM), grundlagt i 2009, tilbyder et internationalt doktorgradsprogram i biovidenskab, der dækker områder inden for antropologi, biokemi og cellebiologi, økologi, evolution, genetik, mikrobiologi, plantevidenskab, systematik og zoologi til fremragende motiverede og kvalificerede forskere. Programmet undervises udelukkende på engelsk og giver omfattende videnskabelig træning på et af Europas toprangerede universiteter. Medlemmerne af Graduate School er en del af Det Biologiske Fakultet og Fakultetet for Kemi, Biokemi og Farmaci ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakulteterne er rangeret blandt de bedste biologi- og biokemiuddannelsesinstitutioner i Tyskland.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Programmet og vores medlemmer

Forskeruddannelsen på et specifikt projekt vil blive suppleret med seminarer, retreats, metodekurser, træning i overførbare færdigheder og deltagelse i mindst én international konference. Ph.d.-uddannelsen er åben for studerende, der enten har en kandidat- eller diplomuddannelse eller i særlige tilfælde en 4-årig bachelorgrad. Succesfulde studerende på forskerskolen vil blive tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.) af LMU efter 3 til 4 år. Kandidater skal bevise en stærk kvalitativ baggrund samt interesse og evne til at udføre uafhængig forskning.

Mere end 50 forskningsgrupper, internationalt anerkendte for deres innovative forskningstilgange og teknologier, udgør kernefakultetet på Graduate School. Ved at bruge state-of-the-art tilgange sigter disse grupper på at besvare væsentlige spørgsmål, der er relevante for grundlæggende og anvendt biologisk og biokemisk forskning. Inden for deres egen forskergruppe eller i samarbejde med en specialiseret forskergruppe på campus får LSM doktorgrader mulighed for at lære og beherske en række forskellige teknikker. Ph.d.-studerende på LSM får således en grundig oplæring i avancerede metoder inden for life science.

Formålet med programmet er at lære ikke kun den tekniske ekspertise, der er nødvendig for succes i forskning, men også at bibringe færdigheder, der er uundværlige for enhver tankevækkende og ansvarlig videnskabsmand. Sidstnævnte omfatter evnen til at kommunikere i et enkelt sprog og en vilje til at engagere sig i bio-etiske spørgsmål og deltage i de offentlige diskurser, de kan fremprovokere. Derudover tilbydes in-house tysk sprogkurser, herunder interkulturelle aspekter, for udenlandske studerende for at lette integrationen. Succesfulde studerende afslutter deres kandidatstudier efter cirka tre til fire år og tildeles deres doktorgrad (Dr. rer. nat.) af LMU.

Ved første øjekast

 • Varighed af Ph.D.: 3 til 4 år
 • tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.)
 • Kurser udføres på engelsk
 • Tilgængelige stipendier: 2 DAAD og 2 CSC LMU-stipendier
 • Campus: HighTechCampus i München

Statistik

Vores program er meget tværfagligt og internationalt, som du kan se i følgende statistik.

Vores studerende er medlemmer af et af følgende 4 fakulteter:

 • Det Biologiske Fakultet
 • Medicinsk fakultet,
 • Veterinærmedicinsk Fakultet
 • Det Kemi- og Farmaceutiske Fakultet

Vores elever kommer fra 20 forskellige lande.

  Campus funktioner

  Med over 50 forskergrupper fra Det Biologiske Fakultet, Det Medicinske Fakultet, Det Veterinærmedicinske Fakultet og Fakultetet for Kemi og Farmaci ved Ludwig Maximilian University (LMU) München, har LSM sin fremtrædende placering på HighTechCampus i Martinsried syd for München bidrager til de enorme muligheder for støtte, tværfaglighed og konstant videnskabeligt input fra de omkringliggende laboratorier.

  Fra hjertet af München (Marienplatz) er det kun en 20-minutters tur med metroen til HighTechCampus i Martinsried.

   Indlæggelser

   Ph.d.-uddannelsen er åben for studerende, der har enten en kandidat- eller diplomuddannelse, samt for ekstraordinære kandidater med en fireårig bachelorgrad (med skriftligt speciale).

   Nødvendige dokumenter er:

   • Curriculum Vitae (CV);
   • Udskrift af optegnelser (studieoptegnelse) og eksamensbevis for bachelorgrad (minimum 240 ECTS-point), Vordiplom eller tilsvarende grad;
   • Udskrift af optegnelser (studieoptegnelse) og gradsbevis for kandidatgrad, diplom eller tilsvarende grad (hvis relevant). Hvis din uddannelse endnu ikke er afsluttet, bedes du give midlertidige karakterer;
   • To anbefalingsbreve (se flere detaljer ovenfor);
   • Højskoleeksamen eller tilsvarende.
   • Motivationsbrev (max 1 DinA4 side), der specifikt omhandler, hvorfor de udvalgte projekter blev valgt.

   Ansøgning

   LSM indkalder ph.d.-ansøgninger på årsbasis, åben fra den 1. september til den 31. oktober 2023.

   Ansøgere udvælges i en flertrinsproces via vores online portal, hvilket sikrer åbenhed og retfærdighed gennem hele ansøgningsproceduren. Hver komplet indsendelse evalueres af LSM-koordinatoren. Ansøgninger gennemgås uafhængigt af flere fakultetsmedlemmer på LSM Graduate School. Baseret på akademiske kvalifikationer, forskningserfaring, motivation, videnskabelig baggrund og anbefalingsbreve vil kandidater blive udvalgt til at deltage i LSM Interview-ugen. Efter en grundig evaluering gennem LSM-komitéens bestyrelsesmedlemmer vil succesrige kandidater blive inviteret til at deltage i LSM Graduate School.

   Stipendier og finansiering

   Studenterklæringer

   Placeringer

   • Munich

    Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

    Spørgsmål