Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Introduktion

Vores forskerskole

Graduate School Life Science München er en del af Det Biologiske Fakultet og Fakultetet for Kemi, Biokemi og Farmaci ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Disse fremragende fakulteter er rangeret blandt de bedste biologi- og biokemiuddannelsesinstitutioner i Tyskland. Sammen med LMU Gene Center og Klinikum der Universtität München (KUM) tilhører de HighTechCampusLMU i Grosshadern-Martinsried, der er kendt for international topmoderne forskning inden for biovidenskab. De deltagende forskningsgrupper samarbejder ofte med de tilstødende Max-Planck Institutter for Biokemi og Neurobiologi og med det tyske Forskningscenter for Miljøsundhed (Helmholtz Zentrum München).

Om Ludwig-Maximilians-Universitetet

De italienskinspirerede bygninger i det prestigefyldte Ludwig-Maximilians-Universität München ligger i centrum af München tæt på den engelske have, Europas første store bypark. Universitetet er blandt de ældste og største i Tyskland. Det blev grundlagt i 1472 i den bayerske by Ingolstadt under hertugen Ludwig den rige, og efter et mellemlanding i Landshut, endelig bosatte sig i München i 1826. Siden da har det tiltrukket mange hæderlige lærde. Blandt dem var røntgenopfinderen Wilhelm Roentgen, kemiker og far til det moderne landbrug Justus von Liebig og sociologen Max Weber. Siden sin undfangelse har universitetet avlet 13 nobelprisvindere. I dag, med sine 48.000 studerende, hvoraf 15% er internationale studerende, tilbyder Ludwig-Maximilians-Universität et pulserende studerendes liv. Dets mere end 700 professorer og 3.000 adjunkter udgør et unikt landskab af forskning og undervisning.

Ludwig-Maximilians-Universitetets rangering

Igen i 2021 har Ludwig-Maximilians-Universität München en topplacering i World Reputation Ranking of the Times Higher Education Magazine, hvor LMU'en optræder på plads 32. Derfor er LMU blandt de mest anerkendte universiteter i Europa. World Reputation Ranking evaluerer et universitets omdømme inden for undervisning og forskning ved at konsultere anerkendte videnskabsmænd fra hele verden.

Vores forskerskole

Graduate School Life Science Munich (LSM), grundlagt i 2009, tilbyder et internationalt doktorgradsprogram i biovidenskab, der dækker områder inden for antropologi, biokemi og cellebiologi, økologi, evolution, genetik, mikrobiologi, plantevidenskab, systematik og zoologi til fremragende motiverede og kvalificerede forskere. Programmet undervises udelukkende på engelsk og giver omfattende videnskabelig træning på et af Europas toprangerede universiteter. Medlemmerne af Graduate School er en del af Det Biologiske Fakultet og Fakultetet for Kemi, Biokemi og Farmaci ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakulteterne er rangeret blandt de bedste biologi- og biokemiuddannelsesinstitutioner i Tyskland.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Programmet og vores medlemmer

Forskeruddannelsen på et specifikt projekt vil blive suppleret med seminarer, retreats, metodekurser, træning i overførbare færdigheder og deltagelse i mindst én international konference. Ph.d.-uddannelsen er åben for studerende, der enten har en kandidat- eller diplomuddannelse eller i særlige tilfælde en 4-årig bachelorgrad. Succesfulde studerende på forskerskolen vil blive tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.) af LMU efter 3 til 4 år. Kandidater skal bevise en stærk kvalitativ baggrund samt interesse og evne til at udføre uafhængig forskning.

Mere end 50 forskningsgrupper, internationalt anerkendte for deres innovative forskningstilgange og teknologier, udgør kernefakultetet på Graduate School. Ved at bruge state-of-the-art tilgange sigter disse grupper på at besvare væsentlige spørgsmål, der er relevante for grundlæggende og anvendt biologisk og biokemisk forskning. Inden for deres egen forskergruppe eller i samarbejde med en specialiseret forskergruppe på campus får LSM doktorgrader mulighed for at lære og beherske en række forskellige teknikker. Ph.d.-studerende på LSM får således en grundig oplæring i avancerede metoder inden for life science.

Formålet med programmet er at lære ikke kun den tekniske ekspertise, der er nødvendig for succes i forskning, men også at bibringe færdigheder, der er uundværlige for enhver tankevækkende og ansvarlig videnskabsmand. Sidstnævnte omfatter evnen til at kommunikere i et enkelt sprog og en vilje til at engagere sig i bio-etiske spørgsmål og deltage i de offentlige diskurser, de kan fremprovokere. Derudover tilbydes in-house tysk sprogkurser, herunder interkulturelle aspekter, for udenlandske studerende for at lette integrationen. Succesfulde studerende afslutter deres kandidatstudier efter cirka tre til fire år og tildeles deres doktorgrad (Dr. rer. nat.) af LMU.

Ved første øjekast

  • Varighed af Ph.D.: 3 til 4 år
  • tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.)
  • Kurser udføres på engelsk
  • Tilgængelige stipendier: 2 DAAD og 2 CSC LMU-stipendier
  • Campus: HighTechCampus i München

Indlæggelser

Indlæggelser

Stipendier og finansiering

BeløbAnsøgningsfrist
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Stipendier og finansiering

BeløbAnsøgningsfrist
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Placeringer

Placeringer
  • Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

Spørgsmål