Keystone logo
Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Introduktion

Velkommen til Hector Fellow Academy

Vi skaber synergier for at fremme tværfaglig skæring

Hector Fellow Academy er en ung videnskabsakademi. Det giver en platform for netværk, tværfaglig udveksling og gensidig inspiration til laureaterne af Hector Science Award. Derudover støtter akademiet lovende unge forskere.

Om Hector Fellow Academy

Tværfagligt netværk for skærekantforskning

Hector Fellow Academy blev grundlagt i 2013. I dag består dette netværk af 23 professorer og 19 unge videnskabsfolk, der arbejder inden for natur- og ingeniørvidenskab. Nye forskningsemner og innovation er initieret ved at samle disse fremragende forskere på tværs af institutioner og videnskabelige discipliner. Hector Fellow Academy styrker forskningen i Tyskland og bidrager til at løse globale udfordringer ved at øge bevidstheden om socio-politiske spørgsmål.

Tværfaglig Forskning

Hector Fellow Academy er det største problem at fremme tværfaglig udveksling mellem sine medlemmer, som arbejder sammen på tværs af forskningsinstitutioner, discipliner og forskningsområder. Akademiemedlemmerne er Hector Fellows - professorer i STEM-emner - og unge forskere, der støttes af Hector Fellow Academy . Årlige symposier giver mulighed for at udveksle ideer inden for Hector Fellow Academy og indlede en dialog med offentligheden. Hector Fellows kan endvidere modtage finansiel støtte fra akademiet til fælles innovative tværfaglige videnskabelige projekter og konferencer.

Tværfaglighed som et grundlæggende princip:

 • Netværk af topforskere fra naturvidenskab, teknik, medicin
 • Samarbejde på tværs af institutionerne
 • Forskning i grænsefladeområder
 • Tværfaglig udveksling
 • Impulser til innovative forskningsmetoder

Fremme af unge forskere

Et af hovedelementerne i Hector Fellow Academy er støtte fra unge forskere. Akademiet tilbyder ph.d. stillinger til ambitiøse kandidatstuderende. Som led i ansøgningen skal der indsendes en selvudviklet innovativ forskningside på forskningsområdet for en af Hector Fellows. Denne ide skal undersøges af eleverne i løbet af de tre år, deres ph.d. fase. De unge forskere er ansat som forskningsassistenter ved instituttet for den respektive Hector Fellow, som igen er vejleder for deres ph.d.-afhandling. Desuden støtter akademiet unge forskere (normalt postdocs), der arbejder i et af tværfaglige projekter fra Hector Fellows.

Doktorandene samt postdokterne har mulighed for at udvide deres forskningskompetencer og til at erhverve ledelseskendskab ved at deltage i kurser på HECTOR School of Engineering og Management, Technology Business School of Karlsruhe Institute of Technology. Endvidere fremmer akademiet aktivt internationalt netværk af deres unge forskere på fx årlige symposier.

Fordele for HFA Young Scientists:

 • Medlemskab af et fremragende forskningsnetværk
 • Samarbejde med forskere på topniveau
 • Yderligere ledelseskurser
 • Forskning om nyeste videnskabelige spørgsmål
 • Plads til visionære ideer
 • Finansierede stillinger og materielle omkostninger

106811_pexels-photo-668137.jpeg

Placeringer

 • Karlsruhe

  Schlossplatz 19, 76131, Karlsruhe

  Spørgsmål