Keystone logo
International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Introduktion

Max Planck Institute

Den Internationale Max Planck Research School (IMPRS) om subcellular arkitektur og dynamik (IMPRS-CBP) er et internationalt ph.d.-uddannelsesprogram, der er vært af Max Planck Institute of Biophysics, Goethe University Frankfurt og Johannes Gutenberg University Mainz. Biofysik er en tværfaglig videnskab, der anvender fysikens teorier og metoder til at forstå biologiske fænomener. Vores mission er at træne kandidatstuderende til at tackle en af de ultimative biologiske udfordringer: at få en komplet forståelse af cellen på molekylært niveau.

Vi søger at tiltrække studerende, der har en stærk bachelorbaggrund inden for kvantitative videnskaber (især fysik og matematik), og som er interesseret i at anvende deres færdigheder til at løse fremragende spørgsmål inden for biologisk og biomedicinsk forskning.

Fakultetet for IMPRS-CBP består af omkring 30 meget engagerede forskere, gruppeledere, MPI-direktører og professorer fra hovedsagelig tre institutioner: Goethe University Frankfurt (GU), Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) og Max Planck Institute of Biophysics (MPIBP). Der er otte institutter tilknyttet fire fakulteter ved GU involveret i IMPRS-CBP. Disse institutter såvel som Frankfurt Institute for Advanced Studies (FIAS) og MPIBP er allerede placeret i hjertet af ”Science City Frankfurt Riedberg”, et højtydende center i vidensregionen Rhinen. På Riedberg-campussen forskes der i dag om morgendagens kemiske, biokemiske og fysiske anvendelser. I fremtiden finder alle naturvidenskabelige afdelinger og discipliner på GU deres plads her.

På JGU er to institutter tilknyttet to fakulteter involveret i IMPRS-CBP. På grund af den geografiske såvel som tematiske nærhed mellem forskningsgrupperne i Frankfurt og Mainz er der allerede etableret et tæt samarbejde og et levende forskningsmiljø mellem de to steder.

Programmet tilbyder træning i koncepter og teknikker til at udforske struktur, funktion og interaktioner mellem nøglemakromolekyler i cellen, kontrol af cellulære og multicellulære processer på molekylære og genomdækkende niveauer samt udvikling af metoder til billede og modeller disse processer. Derudover dækker læseplanen en bred vifte af overførbare færdigheder og inkluderer flertrins karrierevejledning, specifikt rettet mod at forberede vores doktorander på udfordringerne ved en professionel karriere på det globale marked, hvad enten det er i den akademiske verden, industrien eller derudover.

Undervisningskonceptet er baseret på de tre grundlæggende søjler i kandidatuddannelsen:

 1. Uddannelse gennem forskning
 2. Kurser og workshops om tekniske og overførbare færdigheder
 3. Netværk i et internationalt samfund af videnskabelige eksperter

Programmet er struktureret i en introduktionstræning straks efter rekruttering bestående af en tre-ugers træningsblok efterfulgt af en serie på tre laboratorierotationer (fase 1). Fase 2 omfatter ph.d. specialeforskning, professionelt netværk og regelmæssige fremskridtsanmeldelser (TAC-møder) samt yderligere tekniske eller overførbare færdighedskurser og valgfri undervisningserfaring.

International Ph.D. Program

Den International Max Planck Research School on Cellular Biophysics (IMPRS-CBP) inviterer fremragende kandidatstuderende inden for biovidenskab til at ansøge om fuldt finansieret Ph.D. positioner.

IMPRS-CBP er et internationalt doktorgradsprogram, der er vært for Max Planck Institute of Biophysics, Goethe University Frankfurt og Johannes Gutenberg University Mainz.

Vores mission er at træne kandidatstuderende til at tackle en af de ultimative biologiske udfordringer: at forstå, hvordan kompleks subcellulær arkitektur skabes ud fra individuelle molekylære funktioner, der fungerer sammen.

Få mere at vide om vores fakultet, udstyr og projekter i tre laboratorierotationer, før du vælger dit laboratorium!

Sidste frist for ansøgning er 15. maj 2021.

Vi tilbyder dig:

 • Topmoderne udstyr til forskning inden for biofysik: Vores deltagende institutions værtsfaciliteter til Cryo-EM, røntgenkrystallografi, NMR, massespektrologi og avanceret lysmikroskopi.
 • Et tværfagligt setup: Forskere fra strukturbiologi, cellulærbiologi, neurobiologi, molekylærbiologi og beregningsbiologi arbejder på vores campus med tætte forbindelser til medicinsk skolen.
 • Fremragende rammebetingelser: vi leverer fuldt finansieret Ph.D. stillinger og bistand i alle organisatoriske forhold
 • Muligheden for at oprette varige netværk: omkring 30 meget engagerede forskere, gruppeledere, MPI-direktører og professorer fra de deltagende institutioner udgør vores fakultet.
 • En attraktiv og beboelig region: Frankfurt / Main er et internationalt center for videnskab, økonomi og kultur.
 • En ph.d. samfund: studerende optages en gang om året og deltager sammen i ph.d.-kurser.

Placeringer

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Frankfurt, Tyskland

   • Mainz

    Saarstraße,21, 55122, Mainz

    Spørgsmål