Keystone logo
© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Introduktion

Institute of Science and Technology Austria - ISTA søger højt kvalificerede kandidater med bachelor- eller mastergrader til at ansøge om ph.d. program. Vi tilbyder fuldt finansierede ph.d.-stillinger inden for astronomi, biologi, datalogi, kemi og materialer, datavidenskab og videnskabelig databehandling, geovidenskab, matematik, neurovidenskab og fysik i et forskningsmiljø i verdensklasse i udkanten af Wien.

I 2019 blev ISTA rangeret #3 i den verdensomspændende Nature Index-rangering (normaliseret). I 2018 blev ISTA rangeret blandt top ti på Nature Index Rising Stars' "Top 30 akademiske institutioner under 30"-liste. Alle studerende tilbydes 5-årige kontrakter, de modtager internationalt konkurrencedygtige lønninger og fuld social sikring. Der er også økonomisk støtte til studerende til at deltage i videnskabelige konferencer og workshops. Ansøgningsfristen er den 8. januar 2024 for en ph.d.-startdato i september 2024

Et af kendetegnene ved ISTA PhD-programmet er den fælles ph.d.-skoleoplevelse.

Vi sigter mod at uddanne bredsindede forskere, der udfører banebrydende, nysgerrighedsdrevet forskning. En indledende fase af udforskningen tilskynder til bred eksponering for vigtige videnskabelige tilgange og problemer. Dette giver de studerende mulighed for at lægge et solidt grundlag for intensiv forskning i anden fase af ph.d.-uddannelsen.

tværfaglighed

Vores Graduate Program er kendetegnet ved moderne omfattende uddannelse med særligt fokus på tværfaglighed.

Der er syv spor i ph.d.-studiet:

 • Biologi
 • Kemi og materialer
 • Computer videnskab
 • Data Science & Scientific Computing
 • Matematik
 • Neuroscience
 • Fysik

Det særlige ved ISTA PhD-pensum er dets fleksibilitet - studerende kommer ind med forskellige mål og kan forme deres egne uddannelses- og forskningsforløb. Nogle studerende kommer til ISTA for at udforske, andre har en klar idé om, hvor de vil hen. Vores program rummer begge dele.

Banebrydende forskning

Studerende arbejder tæt sammen med fremragende fakulteter inden for små forskningsgrupper og har adgang til førsteklasses faciliteter.

I 2019 blev ISTA rangeret #3 i den verdensomspændende Nature Index-rangering (normaliseret). I 2018 blev ISTA rangeret i top ti på Nature Index Rising Stars "Top 30 akademiske institutioner under 30"-listen og blev omtalt i denne artikel i Nature Index. For flere detaljer, gennemse vores Nature Index forskningsprofil. I 2018 havde vi også den højeste ERC Grant-succesrate (på 48%), foran Weizmann Institute, ETH Zürich, Cambridge og Oxford og Max Planck Society. Vores fakultet er også modtagere af mange fornemme hædersbevisninger, herunder Erwin Schrö Dinger-prisen, Ludwig Boltzmann-prisen og Carus-medaljen.

Du kan se den fulde liste over studerendes publikationer i ISTA Research Explorer-databasen.

Forskningsgrupper

 • 69 forskningsgrupper i 2022
 • 90 forskningsgrupper inden 2026

State-of-the-art faciliteter

Uanset hvad dit studieretningsområde er, vil du have adgang til avanceret udstyr til at udføre forskning på et internationalt konkurrencedygtigt niveau. Fra biobilleddannelse og elektronmikroskopi til nanofabrikation og højtydende databehandling: Centraliserede videnskabelige tjenester understøtter banebrydende forskning.

Ph.D. Grad

ISTA er et forskningsinstitut med ret til at tildele titlerne Master of Science og Doctor of Philosophy. ISTA er en uafhængig juridisk enhed under offentlig ret og har sine egne styrings- og ledelsesstrukturer i henhold til forbundsloven for Institute of Science and Technology Austria (BGBl. I nr. 69/2006).

Da vores bemyndigelse til at udstede eksamener stammer direkte fra en lov fra det østrigske parlament, er ISTA undtaget fra den østrigske universitetslov.

Support og karriereudvikling

ISTA &rsquos fakultet og administration kan give information, rådgivning og støtte gennem hele dit studie. Akademiske støttetjenester omfatter vejledning fra studieretningsrepræsentanter, mentorer og Graduate School Office. Med regelmæssige karrieresamtaler, færdighedstræningssessioner samt besøg fra industriledere forbereder kandidatuddannelse og karriereudviklingsprogrammer videnskabsmænd til deres næste skridt; i den akademiske verden, industrien og videre.

Hvor er ISTA ?

Instituttet ligger kun 25 minutters bustur fra Wien, som konsekvent er kåret som en af de bedste byer i verden at bo i. Vores studerende har valget mellem at bo i Klosterneuburg, et roligt område omgivet af smukke skove, eller lige i Wiens stress og jag. Vi har også flere boligmuligheder på campus.

ISTA &rsquos Single Interdisciplinary Ph.D. Programmet giver studerende og fakulteter mulighed for frit at samarbejde på tværs af forskningsgrupper og discipliner. Dette giver anledning til nye ideer og forskningstilgange.

Ph.d.-studerende på ISTA kan vælge mellem syv forskellige studieretninger som deres primære spor: biologi, kemi og materialer, datalogi, datavidenskab og videnskabelig databehandling, matematik, neurovidenskab og fysik. Mange fakultetsmedlemmer er forbundet med flere spor, hvilket afspejler den tværfaglige karakter af forskningsgrupperne på campus og giver studerende mulighed for at nærme sig emner af interesse fra en række forskellige vinkler.

Rotationer i tre forskellige forskningsgrupper

Hver indkommende ph.d. studerende udfører tre cirka to-måneders rotationer i forskellige forskningsgrupper. Matchningsprocessen garanterer en god pasform mellem studerende og vejledere og eksponerer studerende for nye områder og metoder.

Unik blanding af bredde og dybde

En kombination af tværfaglige kernekurser og avancerede valgfag giver eleverne mulighed for at interagere med forskere på tværs af discipliner samt forfølge deres valgte emne i større dybde.

At skubbe grænserne for viden

Den mest innovative forskning har en tendens til at opstå ved grænseflader mellem discipliner. På ph.d.-skolen spiller eleverne en central rolle i at samle forskellige tilgange til at forme videnskabens fremtid.

Følgende graf viser samarbejder på tværs af grupper på ISTA baseret på medforfattede publikationer fra 2016 til juni 2019.

Campus funktioner

ISTA 's campus er beliggende i Klosterneuburg, en historisk by nordvest for Wien.

Pladsen er beliggende mellem Wienerskoven, kun 18 kilometer væk fra Wiens centrum.

En stor del af campus består af laboratoriebygninger, studenter-, fakultets- og personaleboliger og andre faciliteter, herunder cafeteriaet, børnehaven, en fodboldbane, en tennisbane og Art/Brut Center gugging museum.

  Indlæggelser

  Adgang med en bachelor- eller kandidatgrad

  ISTA byder velkommen til studerende med forskellig akademisk baggrund, som kan bringe deres færdigheder og erfaringer til de videnskabelige rammer.

  Vi byder velkommen til ansøgere, der har (eller forventer at holde før tilmelding) en bachelor- eller mastergrad i biologi, neurovidenskab, matematik, datalogi, fysik, kemi og relaterede områder.

  Internationalt engelsktalende miljø

  ISTA har en mangfoldig og international studerende befolkning, der kommer fra over 50 lande. Instituttet samler forskere og medarbejdere fra 72 forskellige lande.

  Arbejdssproget for ISTA er engelsk.

  Adgangsomkostninger og undervisningsgebyrer

  ISTA opkræver ingen studieafgifter. Der kræves ikke noget ansøgningsgebyr for at ansøge om vores ph.d.- og praktikforløb.

  Bachelor- og kandidatstuderende er berettiget til at søge

  ISTA byder velkommen til studerende med forskellig akademisk baggrund, som kan bringe deres færdigheder og erfaringer til de videnskabelige rammer.

  Studerende med en bachelor- eller mastergrad i biologi, kemi, neurovidenskab, matematik, datalogi, fysik, datavidenskab og videnskabelig databehandling, astronomi, geovidenskab og relaterede områder opfordres til at ansøge.

  Hvordan søger jeg?

  ISTA behandler ansøgninger til sit ph.d.-program én gang om året. For at ansøge skal du oprette en onlinekonto, som giver dig mulighed for at spore din ansøgning gennem dens forskellige stadier. Vi accepterer ikke ansøgninger og dokumenter modtaget uden for dette system.

  Udfyld venligst formularen ved hjælp af en webbrowser på en stationær computer. Webbrowsere på mobile enheder (dvs. Android, iPhone, iPad osv.) understøttes ikke.

  Hvilke applikationsmaterialer kræves?

  Vi beder dig uploade følgende dokumenter til ansøgningsportalen:

  • CV
  • Statement of purpose (SoP) Statement of Purpose er en vigtig del af din ansøgning. I den, del venligst alt med os, der forbereder dig til forskning på kandidatniveau. For eksempel kan du beskrive dine tidligere forskningsprojekter, motivation, færdigheder og baggrund, der er relevant for de forskningsområder og grupper, du har valgt på ansøgningsskemaet. Prøv at være så specifik som muligt omkring dine erfaringer med vægt på de tekniske færdigheder, du mestrer. Strukturer venligst din Formålserklæring ved først at tage fat på de generelle punkter ovenfor, og afslut med at besvare følgende specifikke spørgsmål:
   • Et vigtigt mål for det første år på ph.d.-skolen er at finde et akademisk hjem ved at tilslutte sig en forskergruppe. I betragtning af, at en vellykket tilknytning ikke kun afhænger af dine egne præferencer, kan du overveje flere muligheder. Baseret på dine forskningsinteresser og baggrund, hvilken(e) gruppe(r) ville være relevante for dig, i hvilken rækkefølge og hvorfor? Angiv venligst op til tre forskningsgrupper på ISTA '
   • I løbet af det første år på ph.d.-skolen skal du gennemføre tre rotationer i tre forskergrupper. Forklar hvilke grupper du ville vælge og hvorfor. Graduate School opfordrer studerende til at overveje en rotation uden for deres ekspertiseområde; skulle du beslutte dig for at undersøge denne mulighed, hvilken forskergruppe ville du overveje og hvorfor?
   • Universitetsudskrifter og eksamensbeviser for alle uddannelser og alle år, du har deltaget i og/eller i øjeblikket er tilmeldt (på engelsk og på originalsproget)
   • Kontaktoplysninger på 3 dommere, der kan vurdere din akademiske og forskningsmæssige præstation. Alle dokumenter skal indsendes på engelsk, og kopier af universitetsudskrifter er også på deres originalsprog.

  Hvad er udvælgelseskriterierne?

  Udvælgelseskomitéen bruger en samling af indikatorer til at evaluere ansøgerens beredskab, motivation og potentiale. Følgende vil blive overvejet:

  1. Bachelorpræstation: overordnet med særligt fokus på relevante feltspecifikke kurser
  2. Referencebreve fra professorer og seniorforskere: Et brev fra industrien er acceptabelt, men breve med en akademisk baggrund prioriteres; dommere bliver bedt om at adressere analytiske evner, tekniske færdigheder, evne til at arbejde selvstændigt og motivation/engagement
  3. Formålserklæring: ansøgerens tidligere forskningserfaring og motivation for at søge ind på netop dette ph.d.-program: passer det godt akademisk? hvordan bidrager programmet til kandidatens fremtidige karriereplaner? etc.
  4. Yderligere relevante færdigheder (feltspecifikke): demonstreret i fx praktikophold og/eller deltagelse i forskningsprojekter, deltagelse i naturvidenskabelige olympiader, programmeringssprog, laboratorieteknikker mv.
  5. Overførbare færdigheder: fx kommunikationsevner, erfaring med at arbejde i teams, tidligere mobilitet og internationale erfaringer, ledererfaring som demonstreret i studenterorganisationer mv.
  6. Mangfoldighed: fx en kvinde i datalogi/matematik/fysik; en ansøger, der skiftede felt mv.

  Stipendier og finansiering

  Alumni Statistik

  Placeringer

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

   Spørgsmål