Keystone logo
Jan Dlugosz University

Jan Dlugosz University

Jan Dlugosz University

Introduktion

Jan Dlugosz University i Czestochowa er et offentligt universitet med sin historie, der sporer tilbage til 1971. På nuværende tidspunkt består universitetet af 4 fakulteter med mere end 40 studieretninger med bachelor, kandidat og ph.d.-grader. Det tilbyder postgraduate studier


Alma Mater ...

JDU er den tidligere Higher Teacher Education School, der blev omdannet til et universitet. Begivenheden, der var så vigtig for hele det akademiske samfund i Częstochowa, blev fejret den 1. oktober 2004.

Historien om vores Alma Mater strækker sig tilbage til året 1971. Efter den tid, Ministerrådet besluttede, blev der oprettet et læreruddannelseskole. I 1974 blev det omdannet til en skole med højere læreruddannelse. De ansatte på universitetet, der husker den historiske begivenhed for Częstochowa og regionen, understreger, at etablering af en kandidatskole for humaniora var af stor betydning for den hurtigudviklende by. Mange mennesker erkender, at det var en hidtil uset beslutning, da myndighederne i disse dage viste meget mere gunstige holdninger til tekniske universiteter. Kandidater inden for ingeniørvidenskab var efterspurgt af dynamisk udvikling af industrianlæg i regionen. De første eksamensbeviser til afslutningen af erhvervsuddannelse og uddannelsesundersøgelser blev tildelt i 1973. De første kandidater til kandidatgrad og kandidatuddannelse blev tildelt af skolemyndighederne i 1977.

Begyndelsen af vores Alma Mater var ganske beskeden. Kollegiet og de tidlige HTES havde kun 2 fakulteter: Fakultet for matematik og naturvidenskab og Det pædagogiske fakultet.

I de sidste 50 år har Jan Dlugosz University udviklet sig hurtigt og vokser i styrke. Nu består universitetet af 4 fakulteter: Fakultet for filologi og historie, fakultet for matematik og naturvidenskab, fakultet for pædagogik, fakultet for kunst og to undervisningsenheder på tværs af fakulteter: Center for fremmedsprog og fysisk uddannelse og Sportscenter. På nuværende tidspunkt tilbyder Jan Dlugosz University over 40 studieretninger af:

  • Grundlæggende studier (bachelorstudier) med bachelorgrader.
  • Anden cyklus programmer (kandidatstudier) med kandidatgrader samt ingeniøruddannelser.
  • Tredje cyklus (ph.d.) programmer: inden for kemi, fysik, historie, litterære studier og sprogvidenskab.

Derudover er der på JDU over 60 former for postgraduate-programmer.

Universitetet har ret til at give postdoktor i historie. Forhandlinger afventer for at erhverve retten til at tildele yderligere certificeringer inden for andre studieretninger.

Styrken ved Alma Mater er dets personale, der arbejder hårdt på at udvide og konsolidere universitetets resultater. I øjeblikket beskæftiger JDU 648 lærere. Blandt dem er der 440 akademikere og 148 uafhængige, hvoraf 30 er titulære (fulde) professorer.

JDU er involveret i popularisering af uddannelse i dens forskellige former blandt ældre. Cirka 650 studerende - pensionerede medlemmer af vores samfund deltager i forskellige studiekurser, der tilbydes af University of the Third Age.Anastasiya Gepp / Pexels

120549_pexels-photo-1462630.jpeg

Samarbejde med udenlandske akademiske centre er et vigtigt element i anerkendelse og klassificering af enhver skole. Vores Alma Mater har en lang og omfattende tradition på dette område. Indtil videre har myndighederne i JDU indgået flere aftaler om samarbejde med forskellige videnskabscentre og forskningscentre over hele verden. Samarbejdet har resulteret i udvekslingsprogrammer for studerende og akademisk personale. Resultaterne af implementeringen af adskillige bilaterale aftaler og fælles finansiering af forskningsprojekter anvendes i praksis af både anlægsvirksomhed og militær industri.

Hovedbiblioteket er en rigtig skat af universitetet. Dens samling omfatter næsten 300 tusind genstande, dvs. bøger, videnskabstidsskrifter, dokumenter og en samling af særlige titler. Bibliotekarer er meget aktive med hensyn til forplantning af læsning; de arrangerer adskillige udstillinger dedikeret til spørgsmål, der er vigtige for regionen, historie og kunst.

Akademikere kan offentliggøre alle resultaterne af deres forskning på Jan Dlugosz University Publishing House, som ikke kun anerkendes regionalt og nationalt, men også på internationalt plan. Dens repræsentanter deltager i de vigtigste bogmesser i Polen og Europa. Parlamentet leverer publikationer, der er afsat til forskellige studieretninger.

JDU kan prale af et planetarium, en ny attraktion for studerende og alle indbyggerne i regionen Częstochowa, som er udstyret med et af de mest teknologisk avancerede projektionsinstrumenter i verden.

Akademiske sportsgrene udvikler sig hurtigt. JDU-studerende-atleter konkurrerer i sportsbegivenheder arrangeret af akademiske centre over hele landet og i udlandet. De er klassificeret som de bedste sportsfolk og sportskvinder på alle universiteter i Polen.

Akademiske myndigheder i vores Alma Mater følger nøje med på de politiske og sociale transformationer, der finder sted i Polen og i Europa, især de hurtigt skiftende krav på arbejdsmarkedet, som er en afgørende faktor for at skræddersy universitetets uddannelsestilbud. Således introducerer JDU's akademikere nye uddannelsessystemer og samarbejde med udenlandske uddannelsescentre, ikke kun med EU's medlemslande, men også med stater uden for Unionen, f.eks. I Østeuropa.

Placeringer

  • Częstochowa

    Jerzego Waszyngtona,4/8, 42-217, Częstochowa

    Spørgsmål