Keystone logo
University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

Introduktion

Traditionen for videregående uddannelse i Rijeka går så langt tilbage som 1627, mens den første milepæl for systematisk uddannelse af ingeniører på dette område er lagt af forskydningen af Navy Academy fra Trieste til Rijeka i 1854. På denne måde blev en fuldtids fire-årig undersøgelse med pædagogiske kurser fra områderne jern skib og dampmaskinen konstruktion påbegyndt til brug for den østrigske flåde af denne periode, og det fortsatte indtil efter Anden Verdenskrig I. Derudover indledende grundlaget for det tekniske Fakultet blev lagt på tekniske resultater som torpedo produktion i 1866, den første verden fotografering af riffel kugler med supersonisk hastighed i 1886, fødslen og de første videnskabelige resultater af verdslige berømte seismolog og meteorolog Andrija Mohorovičić, samt udviklingen af ​​nogle af de afgørende elementer i Skibskonstruktion, mekanisk industri og el-industrien både i byen Rijeka og hele regionen.

Fakultetet blev etableret i år 1960, der tidligere navngivet Strojarski fakultet (fakultetet for Mechanical Engineering). På de meget tidlige stadier, blev der kun civilingeniører i Mechanical Engineering uddannede, og da fakultetet begyndt at rekruttere ingeniører i Naval Architecture i 1969-1970, blev det derefter omdøbt til fakultetet for Mekanisk-Naval Architecture. Under dette navn det forfulgte sine aktiviteter indtil 1973, da den blev omdøbt til Det Tekniske Fakultet. Indledningen af ​​undersøgelsen for graduate Civil Engineering i 1971/72 resulterede i grundlæggelsen af ​​den uafhængige fakultetet for civilingeniører i 1976.

Fakultetet omfatter 11 afdelinger. Afdelingerne omfatter 38 afdelinger og 50 laboratorier, og fakultetet har også en Computing Center, et bibliotek samt en Accounting Division, Procurement Office, General og Personalekontoret, Kontoret for Studerende og den tekniske tjeneste. Af det samlede antal på 171 medarbejdere, 69 er i undervisning-forskning, 9 i undervisning og 25 i associerede positioner, 18 unge forskere, 3 medarbejdere arbejder på projekter finansieret af den kroatiske Science Foundation, og 38 arbejder i den administrative og professionelle tjenesteydelser. 7 medarbejdere er uden for systemet af Ministeriet for Videnskab, Uddannelse og Sport, og 2 på faglig uddannelse, men fakultetet engagerer et stort antal eksterne partnere.

Fakultetet tilbyder bachelor-og kandidatniveau universitetsuddannelser i maskinindustrien, Skibskonstruktion, elektroteknik og computer engineering samt bachelor erhvervsuddannelserne i maskinindustrien, Skibskonstruktion og elektroteknik. Det giver også en treårig ph.d. studie i området Engineering Sciences, inden for Mechanical Engineering, Naval Architecture, Elektroteknologi, Grundlæggende Engineering Sciences og tværfaglige Engineering Sciences.

Hidtil har Tekniske Fakultet i Rijeka har leveret 128 ph.d. og 95 Master of Science grader. Af den tidligere 2899 civilingeniør Diplomer 2335 var i Mechanical Engineering, 311 i Naval Architecture og 253 i Electrical Engineering; og 1536 Ingeniør Diplomer 717 var i Mechanical Engineering, 108 i Naval Architecture og 711 i Electrical Engineering. Bologna-programmet har produceret 691 Master Engineers (282 Mechanical Engineering, 75 Naval Architecture, 303 Elektro og 31 Computer Engineering), 1061 University Bachelor Ingeniører (480 Mekanik, 82 Naval Architecture, 360 Elektro og 139 Computer Engineering) samt 335 Faglig Bachelor Engineers (122 Mechanical Engineering, 32 Naval Architecture og 181 Electrical Engineering). På nuværende tidspunkt mere end 2000 studerende studere på fakultetet.

Placeringer

  • Rijeka

    University of Rijeka FACULTY OF ENGINEERING Vukovarska 58 , 51000, Rijeka

    Spørgsmål