Keystone logo
Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Introduktion

Det, der kendetegner Vytautas Magnus University (VMU) er vores visionære tilgang til at organisere studier, videnskabelig forskning og akademisk samfundsliv. Forskere fra Litauen og i udlandet, som deltog i genetableringen af VMU i 1989, har også defineret vores principper, som vi har fulgt lige siden: en forpligtelse til at fremme et liberalt og demokratisk læringsmiljø, der understreger vigtigheden af æstetik, ærlighed, tolerance og uafhængighed. tanke. Vi fremmer disse idealer, mens vi plejer kreativitet, akademiske fremskridt og kulturel identitet i vores samfund.

VMU er et omfattende universitet dedikeret til ekspertise inden for undervisning, læring, forskning, kunst og innovation og fremmer kritisk tænkning, fantasifuld respons samt vores studerendes ønske om og kapacitet til livslang læring, som vil have en indflydelse på verden, lokalt og lokalt og globalt.

Uddannelse 360°

VMU har et ry som et universitet med en globalt orienteret, frisindet, liberal tankegang. Tiden brugt på VMU er et formativt skridt i vores studerendes liv, der letter ikke kun karrieremuligheder, men også personlig vækst, karakterstyrke og en følelse af selvopfyldelse. At studere på VMU betyder at opnå en alsidig uddannelse, der formidler kernekompetencer og -evner såsom en bredere forståelse af globale problemstillinger og samfund, evnen til problemanalyse og kritisk tænkning, en nysgerrighed, der gør det muligt at tilpasse sig ny viden og fremme en holdning. livslang læring, som alle giver én mulighed for at træffe informerede vurderinger som individ og handle selvsikkert som leder.

Forskning

Mange af forskningsinnovationerne på VMU er født ved sammenløbet af discipliner. Forskningens hovedstyrke på VMU er vores evne til at reagere på et stadig mere globaliseret og konkurrencepræget landskab, der foranlediger den dynamiske dannelse af nye forskningsprioriteter og faciliterer løbende forbedringer af forskningsresultater både på nationalt og internationalt plan. VMU gennemfører i øjeblikket omkring 100 projekter inden for områderne bioteknologi, biofysik, teknologijura, uddannelse, sociologi, filosofi, datalingvistik, sprogtilegnelse og tosprogethed, kreative industrier og andre.

Et globalt orienteret universitet

VMU samarbejder med mange universiteter og videnskabsmænd rundt om i verden, implementerer projekter, udveksling af studerende og medarbejdere og forbedrer vores studie- og forskningssystem. Det er en international og flersproget institution, der løbende udvikler internationale netværk og interkulturelle dialoger, deltager i internationale videnskabelige, akademiske og sociale projekter, tilskynder underviser- og studerendes mobilitet og fremmer dialog og tolerance. VMU undgår restriktioner fra politiske, ideologiske og økonomiske interesser, behandler alle med respekt og påskønnelse og giver mulighed for at deltage i kurser på 30 moderne og klassiske sprog.

Vedligeholdelse af traditioner

Historien om Vytautas Magnus Universitet kan spores tilbage til 1922, hvor programmet for højere studier blev omorganiseret, og en ny skole blev grundlagt under navnet Litauens universitet.

Da Litauen i 1919 mistede sin historiske hovedstad Vilnius, faldt det over den næststørste by Kaunas for at fungere som den foreløbige hovedstad og landets politiske, økonomiske og kulturelle centrum i de næste tyve år. Ligeledes var dette universitet den eneste videregående uddannelsesskole i Litauen på det tidspunkt og blev en afgørende vigtig grobund for kulturelle, videnskabelige og moderne nationale ideer. Til minde om 500-året for det gamle Litauens mest populære leder storhertug Vytautas den Stores død, blev Litauens Universitet omdøbt til Vytautas Magnus Universitet i 1930. I 1950 blev universitetet lukket af den sovjetiske regering, men dets akademiske tradition blev holdt i live af emigranterne i lange år, indtil uafhængigheden blev genoprettet. I 1989 blev universitetet genetableret takket være den kollektive indsats fra litauiske og udvandrede videnskabsmænd.

VMU implementerer aktivt de mål, der er sat af lokale og udenlandske intellektuelle, der grundlagde universitetet.

At ære eruditterne

Siden oprettelsen af universitetet i 1922 er knap 80 fornemme personer blevet tildelt æresdoktor- eller æresprofessor. Ærestitler er blevet tildelt præsidenterne, underskriverne af uafhængighedsloven, offentlige intellektuelle, politiske videnskabsmænd, internationalt anerkendte digtere, arkæologer, VMU-samfundsmedlemmer, litauiske og verdensberømte intellektuelle.

Fremme af kunst og kreativitet

VMU kunstrum er kulturelle hot spots i byen. Vigtige årlige kulturelle begivenheder og festivaler i Kaunas finder sted her, såsom den allerede 20 år gamle International Kaunas Jazz Festival og International Festival of Modern Dance. Desuden finder forskellige kulturelle, uddannelsesmæssige og sociale aktiviteter i Kaunas deres hjem her, sammen med uddannelsesprojekter og udstillinger, der præsenterer kunstens kulturelle og historiske kontekst. Fans af ikke-kommerciel biograf samles også på VMU. Universitetets fakulteter og afdelinger har flere hundrede studerende frivillige, som entusiastisk assisterer i arrangementer afholdt af VMU's partnere: Kaunas International Film Festival, Kaunas Dance Theatre AURA osv.

De fleste af arrangementerne arrangeret af eller på VMU er åbne for den brede offentlighed - alle kulturbevidste beboere og gæster i Kaunas bydes velkommen af VMU-samfundet.

Placeringer

  • Kaunas

    Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23, LT-44212, Kaunas

Chat with students

Spørgsmål