
PhD in Maritime Affairs
Malmö, Sverige
VARIGHED
3 up to 6 Years
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
Anmod om ansøgningsfrist
TIDLIGSTE STARTDATO
Sep 2025
STUDIEAFGIFTER
USD 50.000 *
STUDIEFORMAT
På campus
* full University fee
Introduktion
During the first phase of doctoral studies, candidates complete a research methodology programme and develop their research proposals. At the end of this initial period, the first progression seminar is held, at which candidates each present their research proposals.
Throughout the doctoral programme, further progression seminars are held where the candidates present their work to date and their research plans for the next twelve-month period. After every seminar, the Progression Board meets and considers the candidate’s progress. At this Board meeting, decisions are taken as to whether the candidate is to be permitted to progress to the next stage of the research.
The defence of each PhD dissertation is assessed by a specially established committee, which includes at least one senior and well recognized external expert in the relevant field, from an established organization.
A candidate’s enrolment can be terminated at any point if his/her progress is not considered to be satisfactory.
Indlæggelser
Læreplan
Avanceret standing
En kandidat, der har afsluttet en del af en ph.d.-grad et andet sted, kan overføres til WMU -programmet med avanceret status. Indskrivningsperioden på WMU varierer i forhold til den forskning, de allerede har gennemført, men den tilladte minimumsperiode skal omfatte mindst to progressionsseminarer og afhandlingen (140 EC). En kandidat med avanceret status skal derfor have været registreret i mindst 12 måneder.
De vigtigste forskningsområder
De fleste ph.d.-studier falder inden for et af de følgende emner, men WMU -programmet giver også gode muligheder for tværfaglige projekter, så ph.d.-studerende kan forfølge deres egne og deres organisations særlige interesser.
Forskning i havmiljøet (MER-gruppen)
Dette forskningsområde dækker miljøforvaltningsspørgsmål i kyst- og havområder, især i forbindelse med maritime sektorer som f.eks. skibsfart. Tværfaglige spørgsmål vedrørende oceanografi, forurening og økosystembaseret forvaltning hører også ind under dette forskningsområde. De seneste projekter omfatter spørgsmål om forvaltning af ballastvand, herunder invasive arter, PSSA'er, beredskabsplanlægning i forbindelse med olieudslip, havpattedyr og skibsfart, klimaændringer og integreret kyst- og havforvaltning.
Søfartsstyrelsen: Lov, politik og sikkerhed
Dette forskningsområde dækker regeringers og administrationers rolle i forbindelse med lovgivning, regulering og håndhævelse af specifikke problemer i søfartsindustrien. Det drejer sig bl.a. om sikkerhed, havret, søfarendes rettigheder, arbejdsret og -politik på søfartsområdet, havmiljølovgivning og andre spørgsmål på det offentlige eller private område med direkte indvirkning på udviklingen af søfartslovgivning og -politik. De seneste forskningsprojekter omfatter komparative analyser af Rotterdamreglerne og en kritisk evaluering af de internationale juridiske rammer for pirateri og andre ulovlige handlinger til søs.
Maritim uddannelse & Uddannelse, menneskelig og organisatorisk udvikling (METHOD-gruppen)
Dette forskningsområde giver mulighed for at bidrage til den tværfaglige diskurs og praksis, der vedrører den optimale udvikling og velfærd af menneskelige ressourcer i forbindelse med maritime organisationer og stater. Blandt andet følgende er i fokus: MET-systemer, deres juridiske, administrative og operationelle rammer og deres politiske grundlag; forvaltning og udvikling af menneskelige ressourcer i en maritim kontekst; organisationskultur, læring og udvikling; inter- og intraorganisatorisk videnforvaltning; mangfoldighed og kommunikationsspørgsmål; teknologiens rolle i formidlingen af resultaterne af de foregående fokuspunkter.
Maritime Energy Research Group (MarEner Group)
Energistyring og -effektivitet, vedvarende energi og teknologisk innovation ligger til grund for arbejdet i denne gruppe, som har til formål at levere løsninger, der hjælper det internationale søfartssamfund med at opnå en bæredygtig og kulstoffattig industri. Gruppens forskning fokuserer på den grundlæggende forståelse af energi og anvender denne forståelse på tværs af området fra skibe til havne og fra offshore-strukturer til skibsværfter for at sikre en omkostningseffektiv, sikker og miljøvenlig udnyttelse af ressourcerne.
Maritim risiko og systemsikkerhed (MaRiSa-gruppen)
Denne forskningsgruppe har specialiseret sig i udvikling af tværfaglige forskningstilgange inden for styring og forvaltning af maritime risici med særlig fokus på sikkerhed til søs og menneskerelaterede spørgsmål. Den tekniske udvikling, som f.eks. konceptet e-navigation eller brugen af simulering til at hjælpe med risikovurdering til søs, tages også op til overvejelse. Gruppen har i en lang periode været meget aktiv i en lang række EU-finansierede projekter, herunder MarNIS, ADOPTMAN, IMPACT og team safety, samt andre projekter som ProGreenShipOperation og forskning i SAR for passagerskibe.
Politik og forvaltning af havene
Dette forskningsområde giver mulighed for at bidrage til en omfattende forståelse af det indbyrdes forbundne globale social-økologiske kyst- og havsystem og støtte opfyldelsen af internationale mål for bæredygtig havforvaltning og ansvarlig havforretningspraksis. Forskningsområderne omfatter bl.a.: forståelse af kyst- og havøkosystemer i forandring, undersøgelse af den blå økonomi og bæredygtig forretningspraksis i havene, undersøgelse af regionale sociale og økonomiske tendenser og deres indvirkning på havets sundhed og bæredygtighed, analyse af forvaltningen og effektiviteten af beskyttede havområder, bidrag til integrerede kystbeskyttelsesstrategier, støtte til tilpasning til klimaændringer og fremme af de internationale retlige rammer for havet.
Skibsfart og havneforvaltning
Dette forskningsområde undersøger alle områder inden for skibs- og havneforvaltning og giver mulighed for at foretage dybtgående undersøgelser inden for områderne maritim økonomi, skibs- og havneoperationer og -forvaltning, skibs- og havnepolitik samt inden for beslægtede områder som logistik, skibsfinansiering, lasthåndtering og havneforvaltning.
Programresultat
Doktor i filosofi i maritime anliggender
Galleri
Programundervisning
Optagelseskrav til programmet
Demonstrer dit engagement og parathed til at få succes på handelsskolen ved at tage GMAT-eksamenen - den mest udbredte eksamen til optagelser, der måler dine kritiske tænkning og ræsonnement.
Download GMAT-miniquizzen for at få en smagsprøve på de spørgsmål, du finder i eksamen.