Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Institute of Science and Technology Austria (IST Austria) er et ungt internationalt institut dedikeret til grundforskning og kandidatuddannelse i natur- og matematiske videnskaber, beliggende i Klosterneuburg i udkanten af Wien.

IST Østrig er forpligtet til at udføre forskning i verdensklasse. I 2026 vil op til 90 forskningsgrupper udføre forskning i et internationalt avanceret miljø.

Et af kendetegnene for IST Østrigs ph.d.-program er den delte kandidatskoleoplevelse. Et indledende stadium af efterforskning tilskynder til bred eksponering for vigtige videnskabelige tilgange og problemer. Dette gør det muligt for studerende at lægge et solidt grundlag for intensiv forskning i anden fase af ph.d.-programmet.123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Dedikation til grundlæggende videnskabelig forskning

IST Østrigs ansættelsesstrategi for fakultetet er indkapslet af mottoet People before area; kvalitet inden hastighed . Vi er dedikeret til at bringe verdens bedste sind til IST Østrig for at forfølge avanceret grundlæggende videnskabelig forskning. Instituttet blev indviet i 2009 og vil vokse til ca. 90 forskningsgrupper i 2026. Dette spændende momentum er drevet frem af enhver videnskabsmand, der tilføjes vores team, inklusive enhver ph.d.-studerende.

Internationalt og mangfoldigt videnskabeligt samfund

Vores forskere, fra professorer til postdokumenter til studerende, kommer fra alle verdenshjørner, der repræsenterer over 70 forskellige nationaliteter og bygger på forskning og grader, der er tjent fra de fineste globale videnskabelige institutter og universiteter.

Engelsktalende

Vi bruger engelsk på hele instituttet som instruktions- og kommunikationssprog.

Tværfaglig

Vores US Style Graduate-program er kendetegnet ved moderne omfattende træning med et specielt fokus på tværfaglighed.

Den følgende graf viser tværsamarbejdssamarbejde på IST Østrig, baseret på medforfatterforfatter fra 2018.

Cross_Group_Collaboration_2018_IST-Austria_Interdisciplinarity-1.png

Avanceret forskeruddannelse

Studerende arbejder tæt sammen med enestående fakultet inden for små forskningsgrupper og har adgang til førsteklasses faciliteter. Studerende bruger det første år på at gennemføre kurser og rotationer, før de tilknytter sig en gruppe.

Denne første fase af udforskning gør det muligt for studerende at være sikre på, at forskningsemnet såvel som forskergruppen er det bedste match for dem, inden de går i gang med en dybdegående specialeundersøgelse i anden fase.

Indgang med en bachelor- eller kandidatgrad

Vi byder studerende med en bachelor eller en kandidatuddannelse i naturvidenskab velkommen til at ansøge om vores ph.d.-program.

6 spor af undersøgelse

Der er seks spor af ph.d.-undersøgelse:

 • Biologi
 • Computer videnskab
 • Data Science
 • Matematik
 • Neuroscience
 • Fysik

Forskningsgrupper

 • 53 forskningsgrupper i 2019
 • 90 forskningsgrupper inden 2026

Studerende er videnskabens livline. ”Lyt til hvad prof. Daria Siekhaus har at sige om vigtigheden af studerende ved IST Østrig.

Videnskabelige serviceenheder

Scientific Service Units (SSUs) yder støtte til forskeres forskningsbehov. Følgende SSU'er er vært for IST Østrig:

 • Bioimaging facilitet
 • Elektronmikroskopifacilitet
 • Bibliotek
 • Life Sciences Facility
 • Miba Machine Shop
 • Nanofabriceringsfacilitet
 • Præklinisk facilitet
 • Videnskabelig Computing

Bevillinger

På alle forskningsområder er finansiering et meget vigtigt emne. IST Østrig er afhængig af forskellige finansieringskilder for at støtte alle sine forskere. Grant Office er der for at støtte IST-forskere, der gerne vil ansøge om ekstern finansiering.

Ved oprettelsen af IST Østrig i 2006 blev 95 mio. Euro afsat af den føderale regering som et betinget, præstationsafhængigt budget, der kun kunne sikres, hvis instituttet opnår det samme beløb i tredjepartsfonde i 2016. IST Østrig har været usædvanligt vellykket med at samle tredjepartsmidler i de sidste år. Af de 53 professorer, der i øjeblikket er under kontrakt, har 34 professorer - to tredjedele - modtaget et tilskud fra Det Europæiske Forskningsråd. Alene i 2016 blev der tildelt tre avancerede tilskud, to konsolideringsstipendier og fem starttilskud til forskere ved IST Østrig. Kandidatskolen er modtageren af en af de hidtil største priser, der blev modtaget på instituttet: 4,4 millioner euro blev i 2015 tildelt det tværfaglige ph.d.-program i IST Østrig af en Marie Skłodowska-Curie-bevilling fra Den Europæiske Union.

I alt har instituttet erhvervet mere end 120 millioner euro i videnskabsfinansiering fra tredjepart. Derudover har IST Østrig modtaget donationer fra den private sektor til en værdi af ca. 18,5 millioner euro. Tilsammen udgør dette over 130 millioner euro i finansiering fra tredjepart.

Institut Colloquia

Det ugentlige Institut Colloquium er det vigtigste forskningsseminar i IST Østrig. Forskere fra hele verden og fra alle naturvidenskabelige discipliner opfordres til at præsentere deres nyeste fund.

Institutvurderinger

Regelmæssigt besøges instituttet af internationale gennemgangspaneler bestående af førende forskere fra hele verden (inklusive nobelprisvindere) for at danne en uafhængig evaluering af instituttet.

Karriere

Vores fremtrædende alumner er gået videre til vellykkede karrierer efter deres ph.d.-studier ved IST Østrig.

Ph.d.-studerende modtager støtte gennem vores mentor- og karriereudviklingsprogrammer, der fokuserer på uddannelse i overførbare færdigheder til den akademiske verden og videre. Gennem deres studier støttes ph.d.-studerende af Career Services, der leverer rådgivning om og karriereudvikling.

Der er også regelmæssige TWIST-forhandlinger arrangeret af Technology Transfer Office, der sigter mod at støtte forskere i kommerciel udvikling og anvendelse af deres forskningsresultater.

Hvor skal vores alumner hen?

Denne infografik viser, hvor vores alumner går, når de er færdige.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Hvor er IST Østrig?

Instituttet ligger kun en 25-minutters busstur fra Wien, som konsekvent vælges til en af de bedste byer i verden at bo i. Vores studerende har valget mellem at bo i Klosterneuburg, et roligt område omgivet af smukke skove, eller lige i trængsel i Wien. Vi har også en række boligmuligheder på campus.

Placeringer

Klosterneuburg

Address
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Nedre Østrig, Østrig