Slovak University of Technology in Bratislava Faculty of Architecture

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Fakultet
Undersøgelse
Forskning
Internationale aktiviteter
Arkitekturundervisningen på STU begyndte i 1946 som Institut for Arkitektur og Strukturteknik. I 1976 begyndte det uafhængige arkitekturfakultet at fungere.

På vores universitetsstudier på alle stadier og studieformer omkring 17.000 lokale og udenlandske studerende på colleges og institutter med base i Bratislava og Trnava.


STU er et forskningsorienteret universitet. Under dens eksistens har bidraget væsentligt til udvikling, formidling og anvendelse af videnskabelig viden.


Internationalt samarbejde er et betydningsfuldt område baseret på interaktiv kontakt med uddannelsesmæssige såvel som forskningsinstitutioner i lande over hele verden. Det er fokuseret på fælles projekter inden for EU's rammer.

Arkitekturundervisningen ved STU begyndte i 1946, hvilket gjorde Fakultet for Arkitektur (FA) til den nyeste tilføjelse til Det Slovakiske Tekniske Universitet (STU) fakultet. På det tidspunkt blev Institut for Arkitektur og Strukturteknik oprettet som en del af Strukturteknikafdelingen ved Slovakisk Polytechnic (SVŠT), i dag kaldet Fakultet for Civilingeniør. I de følgende 70 år har fakultetet omdannet til en vital og konkurrencedygtig institution og betjener over 1000 studerende hvert år.

Det fakultet for arkitektur STU er den største uddannelsesinstitution for arkitekter i Den Slovakiske Republik. Fakultetsprofilen afspejler universitetsprincipper og skaber en betingelse for professionel præstation inden for hjemlandet og EU's rammer. I denne henseende er der en klar orientering om at forberede arkitekter, byplanlæggere og designere inden for en kreativ ramme. Det nuværende to-årige niveausundersøgelsessystem fokuserer på en kandidats beredskab. Bevidsthed inden for kunst- og teorifagene fremhæves såvel som i en række tekniske og designemner fra byplanlægning til interiørdesign.

Arkitekturfakultetet er beliggende i en bygning designet af Emil Belluš, den vigtigste slovakiske arkitekt i det forrige århundrede og grundlæggeren af skolen, som salen "Aula of Professor Belluš" (bosat på kollegiet) er opkaldt til. Ud over sådanne forelæsningslokaler kan studios, computerfaciliteter og fakultetsbiblioteket, der indeholder betydelige fagbøger og tidsskrifter (mange, der er internationalt anerkendte) bruges til udvikling af kreative evner og faglige færdigheder.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

Supportcentre

Servicecentre, der understøtter fakultetets aktiviteter:

Bibliotek

Biblioteket ved Det Fakultet for Arkitektur ved Det Slovakiske Tekniske Universitet i Bratislava (FA STU) er et akademisk bibliotek med højt specialiserede lagre, der indeholder indenlandsk og udenlandsk litteratur (bøger, manuskripter, tidsskrifter, ordbøger, afhandlinger osv.). Biblioteket giver mange fordele for sine brugere - fri adgang til alle bibliotekslagre (inklusive adgang til internationale on-line fultekstdatabaser eller elektroniske versioner af faglige tidsskrifter), adgang til den nyeste litteratur erhvervet efter emnerne i undervisningsprogrammerne på fakultetet, moderne bibliotek og informationstjenester (bibliotek online katalog, kopierings- og scanningsmaskiner til selvbetjening, gratis trådløs internetadgang), behageligt studie- og arbejdsområde.

CEDA (Design til alle)

Center for Design for All blev oprettet på Fakultet for Arkitektur, Det Slovakiske Tekniske Universitet i Bratislava i juni 2007. Dets mission er at skabe et sømløst bebygget miljø, der kan bruges af alle mennesker, uanset deres alder, størrelse eller evne.

CEDA er dedikeret til princippet om universel design, hvilket gør det muligt for mennesker i Slovakiet at integrere i et samfund, der tager højde for en menneskelig forskel og interagere med deres miljø efter bedste evne.

Body Conscious Lab

BCD Lab er et forsknings- og uddannelsescenter, der er specialiseret i kropsbevidst design, der er baseret på Det Arkitektur Fakultet Slovakiske Tekniske Universitet i Bratislava. Det giver specialuddannelse og forskning inden for design og arkitektur. Dette forskningscenter samler arkitekter, designere, lærere, studerende, forskere og praktikere fra forskellige felt - interiørdesign, arkitektur, ergonomi, neuroergonomi, samfundsvidenskab og medicin.

BCD Lab er et tværfagligt forskerteam, der fokuserer på kropsbevidst design - forholdet mellem menneske og dets miljø. Vores medlemmer er eksperter inden for design, arkitekturer, ergonomi, neuroergonomi, samfundsvidenskab og medicin. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Center for bæredygtig og effektiv arkitektur - "Arkitektur 2020"

Center for bæredygtig og effektiv arkitektur - "Arkitektur 2020" (i det følgende benævnt A2k20) er en forskning og uddannelse ved Det Arkitekturfakultet STU. Det er en specialiseret afdeling på fakultetet, der udfører forsknings- og uddannelsesaktiviteter inden for arkitektonisk design, der opfylder kriterierne i bygningsdirektivets direktiv 2010/31 / EU for nye konstruktioner efter 2020 med vægt på bæredygtighed og respekt for miljø.

A2k20 forbinder forskere fra forskellige institutter (og efterhånden fra andre fakulteter og institutioner) i samarbejde med iEPD (Institut for Passive Huse), SKGBC (Slovakisk Green Building Council), ArTUR (Arkitektur for bæredygtig udvikling) og andre professionelle organisationer.

Uddannelses- og forskningscenter i Banská Štiavnica

Arkitekturfakultetet tilbyder også mulighederne for fokuseret arbejde i dets specialiserede uddannelses- og forskningscenter i hjertet af byen UNESCOs kulturarv Banská Štiavnica. I det autentiske historiske hus (faktisk restaureret af studerende) kan fakultetet rumme op til 30 studerende og 10 ansatte under workshops eller specialkurser hele året. 133910_21.jpg

Model simuleringslaboratorium

Model Simulation Laboratory Center på Fakultet for Arkitektur STU i Poprad har aktiviteter orienteret om CAD og regionale spørgsmål.

Placeringer

Bratislava

Address
Námestie slobody 19
81245 Bratislava, Bratislava-regionen, Slovakiet