Charles University Catholic Theological Faculty

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Velkommen til Katolske Teologisk Fakultet Charles University. Vi er glade for, at du har taget sig tid til at besøge vores sider. Vi håber, at du vil finde noget af interesse på disse sider.

historie

Den katolske Teologisk Fakultet (tjekkisk abbr. KTF) var den stiftende fakultet dagens karlsuniversitetet. Det blev canonically vedtaget af pave Clement VI den 26. januar 1347. Det blev derfor oprettet ved tjekkiske konge og tysk-romerske kejser Karl IV af en kongelig anordning af April 7, 1348. Siden den tid har sin juridiske eksistens været løbende. På grund af den kommunistiske forfølgelse af den katolske kirke, blev fakultetet fjernet fra universitetet i 1950. Efter fløjlsrevolutionen af ​​1989 blev fakultetet reintegreret i Charles University. Grand Chancellor af fakultetets er ærkebiskoppen af ​​Prag.

Akademiske afdelinger

Afdeling for Filosofi Institut for Dogmatik og grundlæggende teologi Institut for Teologisk Etik og Teologi i spiritualitet Institut for Bibelske Sciences Institut for Pastoral Theology og Law Sciences Institut for Kristen kunst

Fakultetet har erfaring med internationale videnskabelige tilskud programmer både tjekkiske og. I tilfælde af interesse i det internationale videnskabelige samarbejde med vores fakultet.

Acta Universitatis Carolinae - Theologica

Acta Universitatis Carolinae - Theologica er en af ​​de teologiske tidsskrifter i Den Tjekkiske Republik, udkommer to gange årligt. Tidsskriftet fokuserer især på den tjekkiske teologiske forskning, og det er åbent for alle disciplinerne teologi, såsom grundlæggende og dogmatisk teologi, bibelske og patristisk undersøgelser, kirkehistorie og historie hellig kunst, økumeniske studier. Papirerne er publiceret på engelsk, tysk, fransk, italiensk, tjekkisk og slovakisk.

Filialer af Study

katolsk teologi

Formålet med kandidatuddannelsen er studiet af kernefag, såsom filosofi, Gammel og Ny Testamente, systematisk og Pastoral Theology. For at sætte de grundlæggende fag i praksis, er de suppleres med yderligere emner, nemlig catechetic og pædagogisk.

Den akademiske titel ThLic. tildeles efter forsvaret af strenge afhandling og passerer mundtlig tilstand eksamen.

Den ph.d. undersøgelse forbereder de studerende til uafhængig videnskabelig forskning af specifikke teologiske områder.

Teologi for LAICS (deltid)

BA-programmet giver de studerende grundlæggende viden om katolsk teologi, og det hjælper også med deres individuelle personlige udvikling. Denne branche for undersøgelse er velegnet til alle interesserede i studiet af teologi. Den efterfølgende MA er fokuseret på udviklingen af ​​teologiske begreber og deres ansøgninger.

Anvendt etik

Denne toårige kandidatuddannelse hilser ansøgere med en BA dekret i teologi for LAICS eller de kandidater fra andre humanistiske og sociale fag på andre fakulteter. Dens formål er at supplere og udvikle deres tidligere viden og sætte det i etisk sammenhæng.

History of Christian Arts

BA-programmet er fokuseret på viden om kunsthistorie i en bredere teologisk, historisk og kulturel kontekst.

Den efterfølgende kandidatuddannelse forbereder en uafhængig videnskabelig forskning og beskæftiger sig med problemer vedrørende kunsthistorien i det specifikke perspektiv kristen kunst. Den ph.d. undersøgelse forbereder de studerende til en uafhængig videnskabelig forskning og for en selvstændig skabende aktivitet i området af kunst af forskellige epoker med en mulig vægt på dets forbindelse med kristendommen.

Historie europæisk kultur

BA Programmet består af fire moduler: historisk, kunsthistorie, litterære og filosofiske-teologiske. Målet med undersøgelsen er at forberede de studerende for de erhverv, der kræver et godt kendskab til historie, kunsthistorie og litteratur og andre lignende emner.

Den efterfølgende kandidatuddannelse giver et overblik over en historisk og kulturel udvikling, og det samtidig giver en specialisering i en bestemt epoke med hensyn til de mange forskellige enkelte moduler.

Kirke og General History

Den ph.d.-program forbereder de studerende til en uafhængig videnskabelig forskning og kreativ aktivitet i området af kirke og generel historie. Programmet understreger sammenkobling af de enkelte discipliner, primært med kunst- og hjælpematerialer videnskaber historie.

Bibliotek og Undersøgelse

Biblioteket er placeret i den tredje etage i bygningen. Undersøgelsen har en kapacitet på 52 personer, der tilbyder standard tjenester som udskrivning, cd-brænding og coping. Der er computere og bærbare forbindelser på elevernes rådighed.

Placeringer

Prag

Address
Charles Univerzity in Prague
Catholic Theological Faculty

Thákurova 3
Prague 6
160 00

Prag, Prag, Tjekkiet

Programmer

Øjeblikket ingen programmer til at vise

Venligst specificer søgning ovenfor, tjek vores populære kategorier nedenfor eller udføre en søgning på nøgleord.


... or simply by choosing your degree: