Charles University Faculty of Arts

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

"Siden begyndelsen af ​​mine studier, jeg gjorde det min princip om, at hver gang jeg finder en mere korrekt opfattelse, vil jeg straks opgive min egen, mindre korrekt mening og glæde omfavne den udtalelse, som er mere berettiget, vel vidende at alle vi kender er blot en forsvindende fragment af det, vi ikke kender. "jan Hus, filosof og Kirke reformator, alumne af det Humanistiske Fakultet det Faculty of Arts på Charles University er i dag en af ​​de største og vigtigste forsknings- og uddannelsesinstitutioner i kunst og humaniora i Centraleuropa. Fakultetet blev grundlagt i 1348 af den tjekkiske konge og senere romerske kejser Karl IV, der etablerede det som en af ​​de fire fakulteter Prag universitetet, senere opkaldt efter ham Charles University - det ældste universitet i Centraleuropa øst for Frankrig og nord for Alperne. Lige siden har det været den intellektuelle centrum af det tjekkiske område: alumni af fakultetet, deres gerninger og ideer, har forme den tjekkiske samfund og kultur og på de afgørende øjeblikke i tjekkisk historie, har Det Humanistiske Fakultet altid været på hjertet af begivenhederne.

Med tæt på 1.000 medarbejdere, mere end 9.000 studerende og en voksende international studerende befolkning på næsten 1.000 studerende fra hele verden, Faculty of Arts er en levende og mangfoldigt fagligt miljø. Takket være det fleksible system af mere end 700 mulige dobbelt-emne grad kombinationer, BA og MA grader gør det muligt for eleverne at fokusere på to emner i samme omfang, som øger deres tilpasningsevne og giver dem flere muligheder for deres fremtidige karriere. Accepten niveau er kun 27%, hvilket er en forudsætning for en mere individuel tilgang, nødvendige, hvis humaniora er at blive undervist og studeret alvorligt.

Studerende og forskere kommer til Faculty of Arts til at arbejde i mere end halvfjerds fag - et større antal end de fleste sammenlignelige institutioner i verden kan tilbyde. Charles University som sådan rangerer blandt de øverste 2% universiteter i verden, og fakultetet selv rangerer blandt de første 200 universiteter i verden i en række disciplines.The Fakultetet tiltrækker de dygtigste studerende fra Tjekkiet, og antallet af ansøgninger om BA, MA og ph.d.-programmer udgør 10.000 hvert år.

Den bemærkelsesværdigt bred vifte af discipliner på Faculty of Arts omfatter filosofi og religiøse studier; historie og arkæologi; psykologi; sociologi og statskundskab; teater, film og musik studier og en række filologiske programmer, som kombinerer en streng undersøgelse af et bestemt sprog og kurser i den tilhørende litterære, historiske og kulturelle baggrund. Fakultetet tilbyder kurser i mere end hundrede sprog, døde og levende, såsom albansk, akkadisk, arabisk, armensk, avestan, Aserbajdsjansk, baskisk, bengalsk, bulgarsk, tjekkisk (også særlige grader for udlændinge og for gangbesværede), catalansk, kirkeslavisk, kinesisk, kroatisk, dansk, engelsk, Eblaite, gamle egyptiske, finsk, fransk, tysk, gotisk, græsk (gamle og moderne), hebraisk (Det gamle Testamente og moderne), hindi, Hetiten, ungarsk, irsk, islandsk , italiensk, japansk, koreansk, latin, litauisk, lettisk, Lausitzer sorbisk, makedonsk, mongolsk, norsk, oldnordisk, oldirsk, persisk, polsk, portugisisk, rumænsk, russisk, sanskrit, slovakisk, slovensk, serbisk, spansk, svensk, Tamil, tokharisk, tibetansk, tyrkisk, ugaritisk, ukrainsk, jiddisch og vietnamesisk.

Forskningen udgang fakultetet, målt i antallet af monografier og artikler, er større end nogen anden institution inden for humaniora i Tjekkiet - som afspejler både kvaliteten af ​​forskning og graden af ​​vejledning. Hvert år Fakultetet er vært for en række internationale konferencer og arrangementer af almen kulturel betydning - udstillinger, koncerter, foredrag, offentlige debatter. I de sidste par år har Det Humanistiske Fakultet forlag optjent prestigefyldte priser og er nu konkurrere med de største akademiske forlag i landet.

Vidste du, at…

... Institut for egyptiske Studies har arbejdet i Egypten for de sidste halvtreds år og har gjort betydelige opdagelser? Deres opdagelse af graven af ​​en ukendt egyptisk dronning i Abusir i efteråret 2014 blev kåret som en af ​​de 10 største arkæologiske fund i 2014.

... I 2014, blev professor Tomáš Halik tildelt den prestigefyldte Templeton Prize, gives til folk, der "gjort en ekstraordinær bidrag til at bekræfte livets åndelige dimension"?

... Professor Martin Hilský oversatte samlede værker William Shakespeare til tjekkisk?

historie

Den Faculty of Arts blev grundlagt som en af ​​de fire oprindelige fakulteter Charles University - den ældste institution for videregående uddannelse i Centraleuropa - ved udstedelse af fondens charter den 7. april 1348. Karl IV, i forfølgelsen af ​​sin stat og dynastiske politik, søgte at etablere kongeriget Bøhmen som centrum for det Hellige Romerske Imperium. Hans plan var at koncentrere forskere fra ind- og udland i Prag, som blev hans bolig by, og dermed styrke grundlaget for sin magt. I præ-hussittiske gange, to tredjedele af alle studerende på universitetet var studerende på Artistic fakultetet, hvor de har erhvervet den nødvendige viden til at kunne studere på de tre andre fakulteter (teologi, medicin, jura). Et af de privilegier, som fakultetet var den rette til at give master-og ph.d.-grader, som er berettiget deres bærere til at undervise på et europæisk universitet.

I løbet af de to århundreder efter Hussitterkrigen, Faculty of Liberal Arts var kernen i hele universitet. Siden det syttende århundrede blev det kaldt Filosofiske Fakultet. Fra begyndelsen, indtil midten af ​​det nittende århundrede, det fungerede som et fakultet, hvis program er designet til at give forberedende højere uddannelse for de kommende studerende på de andre fakulteter. Fra det attende århundrede og fremefter, at antallet af akademiske discipliner begyndte at stige: ud over filosofi, var det muligt at studere æstetik, matematik, astronomi, naturvidenskab, teknik, økonomi, uddannelse og historie. I det nittende århundrede, bortset fra orientalske studier, arkæologi og religiøse studier, betydelig udvikling fandt sted i realm af filologi og grader på tjekkisk, italiensk, fransk, engelsk og hebraisk blev indført. Efter reformerne i 1849-1850, blev fakultetet befriet fra sin propædeutisk funktion og erhvervede en lige med de andre fakulteter. I 1897 fik kvinder lov til at studere på Filosofiske Fakultet.

Fakultetet bevaret sin betydning i de tjekkiske lande, selv efter opdelingen af ​​Prags universitet i en tjekkisk del og en tysk del i 1882. Under den såkaldte First Tjekkoslovakiske Republik (1918-1938), blev livet af universitetets formet især ved løsrivelse Det Naturvidenskabelige Fakultet i 1920 og af købet af en ny bygning på Moldau dæmning - den, hvor du stadig finde de fleste af de afdelinger og auditorier. Lukningen af ​​fakultetet ved den nazistiske besættelse i 1939 blev efterfulgt af brutal forfølgelse af både lærere og elever. De produktive, entusiastiske år efter afslutningen af ​​Anden Verdenskrig kom til en voldelig afslutning i 1948 med den kommunistiske statskup og de følgende fyrre års kommunistisk styre. Den tvungne afgang af snesevis af fremragende lærere og indførelsen af ​​marxistisk-leninistiske emner resulterede i hurtig tilbagegang af forskning og undervisning. Håbet om en udbredt social forandring i slutningen af ​​1960'erne, den såkaldte "Prag-foråret" hvorunder fakultetet begyndte at invitere tilbage betydelige personligheder af den tid, som filosoffen Jan Patočka blev knust af den sovjetiske invasion i august 1968. I januar 1969 Jan Palach, en studerende på fakultetet, begik selvmord ved selv-ofring i den politiske protest. Pladsen hvor hovedbygningen ligger og Det Humanistiske Fakultet central bibliotek bære hans navn. Efter faldet af det kommunistiske regime og afgang af sine kompromitteret tilhængere i 1989, fakultetet etableret sig igen som en af ​​de mest prestigefyldte institutioner inden for humaniora både i Tjekkiet og i Centraleuropa.

Vores alumner og tidligere ansatte omfatter:

Kirken reformator og filosof Jan Hus (c. 1370-1415), hvis tanker inspirerede Martin Luther matematikeren, logiker og filosof Bernard Bolzano (1781-1848) lingvisten Josef Jungmann (1773-1847), en af ​​skaberne af moderne tjekkiske sprog lingvisten og orientalist Bedřich Hrozný (1879-1952), decipherer af det gamle Hetiten sprog stiftere og medlemmer af den indflydelsesrige Prag Linguistic Circle, såsom Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) og René Wellek (1903-1995 ) kemikeren Jaroslav Heyrovský (1890-1967), opfinderen af ​​den polarografisk metode og modtager af Nobelprisen i 1959 de berømte forfattere Alois Jirásek (1851-1930), Karel Capek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) og Michal Ajvaz (1949) politikerne Milan Rastislav Štefánik (1880-1919), Tomáš Masaryk (1850-1937) og Edvard Benes (1884-1948), de to sidstnævnte blev tjekkoslovakiske præsidenter sociologen og politiker Alice Masarykova (1879-1966), grundlægger af socialpædagogik i Tjekkoslovakiet kunsthistorikeren og arkæolog Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), en af ​​de vigtigste centraleuropæiske filosoffer i det tyvende århundrede, elev af Martin Heidegger, Edmund Husserl og Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), studerende, der ofrede sig selv i protest mod den sovjetiske invasion af 1968 psykologen Zdeněk Matějček (1922-2004), forfatter til banebrydende studier i børns psykologi

Placeringer

Prag

Address
Faculty of Arts
Charles University in Prague
Jan Palach Square 2
116 38 Prague 1

Prag, Prag, Tjekkiet

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig