Læs den officielle beskrivelse

"Siden begyndelsen af ​​mine studier, jeg gjorde det min princip om, at hver gang jeg finder en mere korrekt opfattelse, vil jeg straks opgive min egen, mindre korrekt mening og glæde omfavne den udtalelse, som er mere berettiget, vel vidende at alle vi kender er blot en forsvindende fragment af det, vi ikke kender. "jan Hus, filosof og Kirke reformator, alumne af det Humanistiske Fakultet det Faculty of Arts på Charles University er i dag en af ​​de største og vigtigste forsknings- og uddannelsesinstitutioner i kunst og humaniora i Centraleuropa. Fakultetet blev grundlagt i 1348 af den tjekkiske konge og senere romerske kejser Karl IV, der etablerede det som en af ​​de fire fakulteter Prag universitetet, senere opkaldt efter ham Charles University - det ældste universitet i Centraleuropa øst for Frankrig og nord for Alperne. Lige siden har det været den intellektuelle centrum af det tjekkiske område: alumni af fakultetet, deres gerninger og ideer, har forme den tjekkiske samfund og kultur og på de afgørende øjeblikke i tjekkisk historie, har Det Humanistiske Fakultet altid været på hjertet af begivenhederne.

Med tæt på 1.000 medarbejdere, mere end 9.000 studerende og en voksende international studerende befolkning på næsten 1.000 studerende fra hele verden, Faculty of Arts er en levende og mangfoldigt fagligt miljø. Takket være det fleksible system af mere end 700 mulige dobbelt-emne grad kombinationer, BA og MA grader gør det muligt for eleverne at fokusere på to emner i samme omfang, som øger deres tilpasningsevne og giver dem flere muligheder for deres fremtidige karriere. Accepten niveau er kun 27%, hvilket er en forudsætning for en mere individuel tilgang, nødvendige, hvis humaniora er at blive undervist og studeret alvorligt.

Studerende og forskere kommer til Faculty of Arts til at arbejde i mere end halvfjerds fag - et større antal end de fleste sammenlignelige institutioner i verden kan tilbyde. Charles University som sådan rangerer blandt de øverste 2% universiteter i verden, og fakultetet selv rangerer blandt de første 200 universiteter i verden i en række disciplines.The Fakultetet tiltrækker de dygtigste studerende fra Tjekkiet, og antallet af ansøgninger om BA, MA og ph.d.-programmer udgør 10.000 hvert år.

Den bemærkelsesværdigt bred vifte af discipliner på Faculty of Arts omfatter filosofi og religiøse studier; historie og arkæologi; psykologi; sociologi og statskundskab; teater, film og musik studier og en række filologiske programmer, som kombinerer en streng undersøgelse af et bestemt sprog og kurser i den tilhørende litterære, historiske og kulturelle baggrund. Fakultetet tilbyder kurser i mere end hundrede sprog, døde og levende, såsom albansk, akkadisk, arabisk, armensk, avestan, Aserbajdsjansk, baskisk, bengalsk, bulgarsk, tjekkisk (også særlige grader for udlændinge og for gangbesværede), catalansk, kirkeslavisk, kinesisk, kroatisk, dansk, engelsk, Eblaite, gamle egyptiske, finsk, fransk, tysk, gotisk, græsk (gamle og moderne), hebraisk (Det gamle Testamente og moderne), hindi, Hetiten, ungarsk, irsk, islandsk , italiensk, japansk, koreansk, latin, litauisk, lettisk, Lausitzer sorbisk, makedonsk, mongolsk, norsk, oldnordisk, oldirsk, persisk, polsk, portugisisk, rumænsk, russisk, sanskrit, slovakisk, slovensk, serbisk, spansk, svensk, Tamil, tokharisk, tibetansk, tyrkisk, ugaritisk, ukrainsk, jiddisch og vietnamesisk.

Forskningen udgang fakultetet, målt i antallet af monografier og artikler, er større end nogen anden institution inden for humaniora i Tjekkiet - som afspejler både kvaliteten af ​​forskning og graden af ​​vejledning. Hvert år Fakultetet er vært for en række internationale konferencer og arrangementer af almen kulturel betydning - udstillinger, koncerter, foredrag, offentlige debatter. I de sidste par år har Det Humanistiske Fakultet forlag optjent prestigefyldte priser og er nu konkurrere med de største akademiske forlag i landet.

Vidste du, at…

... Institut for egyptiske Studies har arbejdet i Egypten for de sidste halvtreds år og har gjort betydelige opdagelser? Deres opdagelse af graven af ​​en ukendt egyptisk dronning i Abusir i efteråret 2014 blev kåret som en af ​​de 10 største arkæologiske fund i 2014.

... I 2014, blev professor Tomáš Halik tildelt den prestigefyldte Templeton Prize, gives til folk, der "gjort en ekstraordinær bidrag til at bekræfte livets åndelige dimension"?

... Professor Martin Hilský oversatte samlede værker William Shakespeare til tjekkisk?

historie

Den Faculty of Arts blev grundlagt som en af ​​de fire oprindelige fakulteter Charles University - den ældste institution for videregående uddannelse i Centraleuropa - ved udstedelse af fondens charter den 7. april 1348. Karl IV, i forfølgelsen af ​​sin stat og dynastiske politik, søgte at etablere kongeriget Bøhmen som centrum for det Hellige Romerske Imperium. Hans plan var at koncentrere forskere fra ind- og udland i Prag, som blev hans bolig by, og dermed styrke grundlaget for sin magt. I præ-hussittiske gange, to tredjedele af alle studerende på universitetet var studerende på Artistic fakultetet, hvor de har erhvervet den nødvendige viden til at kunne studere på de tre andre fakulteter (teologi, medicin, jura). Et af de privilegier, som fakultetet var den rette til at give master-og ph.d.-grader, som er berettiget deres bærere til at undervise på et europæisk universitet.

I løbet af de to århundreder efter Hussitterkrigen, Faculty of Liberal Arts var kernen i hele universitet. Siden det syttende århundrede blev det kaldt Filosofiske Fakultet. Fra begyndelsen, indtil midten af ​​det nittende århundrede, det fungerede som et fakultet, hvis program er designet til at give forberedende højere uddannelse for de kommende studerende på de andre fakulteter. Fra det attende århundrede og fremefter, at antallet af akademiske discipliner begyndte at stige: ud over filosofi, var det muligt at studere æstetik, matematik, astronomi, naturvidenskab, teknik, økonomi, uddannelse og historie. I det nittende århundrede, bortset fra orientalske studier, arkæologi og religiøse studier, betydelig udvikling fandt sted i realm af filologi og grader på tjekkisk, italiensk, fransk, engelsk og hebraisk blev indført. Efter reformerne i 1849-1850, blev fakultetet befriet fra sin propædeutisk funktion og erhvervede en lige med de andre fakulteter. I 1897 fik kvinder lov til at studere på Filosofiske Fakultet.

Fakultetet bevaret sin betydning i de tjekkiske lande, selv efter opdelingen af ​​Prags universitet i en tjekkisk del og en tysk del i 1882. Under den såkaldte First Tjekkoslovakiske Republik (1918-1938), blev livet af universitetets formet især ved løsrivelse Det Naturvidenskabelige Fakultet i 1920 og af købet af en ny bygning på Moldau dæmning - den, hvor du stadig finde de fleste af de afdelinger og auditorier. Lukningen af ​​fakultetet ved den nazistiske besættelse i 1939 blev efterfulgt af brutal forfølgelse af både lærere og elever. De produktive, entusiastiske år efter afslutningen af ​​Anden Verdenskrig kom til en voldelig afslutning i 1948 med den kommunistiske statskup og de følgende fyrre års kommunistisk styre. Den tvungne afgang af snesevis af fremragende lærere og indførelsen af ​​marxistisk-leninistiske emner resulterede i hurtig tilbagegang af forskning og undervisning. Håbet om en udbredt social forandring i slutningen af ​​1960'erne, den såkaldte "Prag-foråret" hvorunder fakultetet begyndte at invitere tilbage betydelige personligheder af den tid, som filosoffen Jan Patočka blev knust af den sovjetiske invasion i august 1968. I januar 1969 Jan Palach, en studerende på fakultetet, begik selvmord ved selv-ofring i den politiske protest. Pladsen hvor hovedbygningen ligger og Det Humanistiske Fakultet central bibliotek bære hans navn. Efter faldet af det kommunistiske regime og afgang af sine kompromitteret tilhængere i 1989, fakultetet etableret sig igen som en af ​​de mest prestigefyldte institutioner inden for humaniora både i Tjekkiet og i Centraleuropa.

Vores alumner og tidligere ansatte omfatter:

Kirken reformator og filosof Jan Hus (c. 1370-1415), hvis tanker inspirerede Martin Luther matematikeren, logiker og filosof Bernard Bolzano (1781-1848) lingvisten Josef Jungmann (1773-1847), en af ​​skaberne af moderne tjekkiske sprog lingvisten og orientalist Bedřich Hrozný (1879-1952), decipherer af det gamle Hetiten sprog stiftere og medlemmer af den indflydelsesrige Prag Linguistic Circle, såsom Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) og René Wellek (1903-1995 ) kemikeren Jaroslav Heyrovský (1890-1967), opfinderen af ​​den polarografisk metode og modtager af Nobelprisen i 1959 de berømte forfattere Alois Jirásek (1851-1930), Karel Capek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) og Michal Ajvaz (1949) politikerne Milan Rastislav Štefánik (1880-1919), Tomáš Masaryk (1850-1937) og Edvard Benes (1884-1948), de to sidstnævnte blev tjekkoslovakiske præsidenter sociologen og politiker Alice Masarykova (1879-1966), grundlægger af socialpædagogik i Tjekkoslovakiet kunsthistorikeren og arkæolog Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), en af ​​de vigtigste centraleuropæiske filosoffer i det tyvende århundrede, elev af Martin Heidegger, Edmund Husserl og Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), studerende, der ofrede sig selv i protest mod den sovjetiske invasion af 1968 psykologen Zdeněk Matějček (1922-2004), forfatter til banebrydende studier i børns psykologi

Programmer undervist i:
  • Engelsk
  • Tjekkisk

Denne skole tilbyder også:

PhD

Charles University Faculty of Arts

Kandidater fra ph.d.-uddannelsen i asiatisk historie og kultur er højt kvalificerede specialister inden for deres specialisering. Deres fremragende ledelse af et udvalgt ... [+]

Kandidater fra ph.d.-uddannelsen i asiatisk historie og kultur er højt kvalificerede specialister inden for deres specialisering. Deres fremragende ledelse af et udvalgt asiatisk sprog gør det muligt for dem at arbejde kritisk med primære kilder, og de har en solid grundforbindelse i sekundær litteratur og moderne forskning. Deres udmærkede udfoldelsesniveau giver dem mulighed for at forfølge karrierer i akademiet (universiteter, forskningscentre osv.); de kan desuden søge beskæftigelse i kulturinstitutioner, diplomati, massemedier, specialiserede tænketanke mv.

Studielængde: 4 år

Undervisningssproget er engelsk. Asiatisk historie og kultur er et gebyr-betalende program.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Ph.D. kandidat har dybtgående teoretisk viden på alle hovedområder i egyptologi og en detaljeret oversigt og en opdateret forståelse af den nuværende tilstand af forsknin ... [+]

Ph.D. kandidat har dybtgående teoretisk viden på alle hovedområder i egyptologi og en detaljeret oversigt og en opdateret forståelse af den nuværende tilstand af forskning og tilhørende problemer. På grundlag af den opretholdt Ph.D. afhandling, han / hun er i stand til at demonstrere exceptionel kvalitet i hans / hendes specifikke specialisering. Den studerendes videnskabelige, sproglige og analytiske færdigheder og færdigheder gør ham / hende fuldt udstyret til en professionel videnskabelig og pædagogisk forfølgelse på internationalt plan. Ph.D. kandidat kan være ansat i mange top-rated institutioner centreret om undersøgelsen af antikken, samt på niveauet af effektive øverste ledere i institutioner, der deltager i kulturelle, politiske, økonomiske eller handelsmæssige forbindelser mellem Tjekkiet og Egypten.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater er højt kvalificerede specialister i litterære og kulturelle studier fokuseret på engelsktalende lande, især litteratur og kulturer på de britiske øer og i Nor ... [+]

Kandidater er højt kvalificerede specialister i litterære og kulturelle studier fokuseret på engelsktalende lande, især litteratur og kulturer på de britiske øer og i Nordamerika. De har en god kommando af teoretiske og metodologiske tilgange, er i stand til at udføre selvstændig forskning og at undervise i litterære og kulturelle historier i Det Forenede Kongerige, USA, Irland og andre engelsktalende lande samt tilhørende litterære og kulturelle kurser på tertiær niveau. De kan deltage i teams forskningsprojekter og arbejde i internationale forskerhold. Tjekkiske kandidater har en god kommando af terminologien og stilen i disciplinen på deres modersmål og har grundlæggende kendskab til modtagelsen af anglophone litteratur i den tjekkiske kultur.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater fra ph.d.-uddannelsen i historie / generel historie er højt kvalificerede specialister, der er rustet til uafhængig og kritisk forskning, og har et indgående k ... [+]

Kandidater fra ph.d.-uddannelsen i historie / generel historie er højt kvalificerede specialister, der er rustet til uafhængig og kritisk forskning, og har et indgående kendskab til den politiske, økonomiske, sociale og kulturelle udvikling af det menneskelige samfund de har færdigheder i at arbejde med offentliggjorte og upubliserede kilder og evnen til at vedtage en kritisk tilgang til specialskrifter, udføre grundforskning, producere teoretiske generaliseringer og anvende kreativ tænkning til analyse af historiske fakta og processer. Kandidater er udstyret til ethvert erhverv, der kræver en universitetsgrad i historie eller beslægtede discipliner; de kan søge stillinger i akademiet samt en bred vifte af institutioner inden for kultur, civil service og politik.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater har en generel viden om Latinamerikas problemer i forhold til dens historiske udvikling og karakteristiske kultur, der er udviklet siden slutningen af det 16. ... [+]

Kandidater har en generel viden om Latinamerikas problemer i forhold til dens historiske udvikling og karakteristiske kultur, der er udviklet siden slutningen af det 16. århundrede på grundlag af præ-colombianske samfund og indvandring fra koloniale metropoler og Afrika. Kandidater har kendskab til de grundlæggende fakta i Latinamerikas historie og evnen til at lære nye fakta, der bliver hjulpet af viden om teori og metodik i disciplinen. Kandidater er fortrolige med udviklingen af meninger om de grundlæggende problemer i regionens historie og disciplinens institutioner, personligheder, tidsskrifter og nøglearbejder. De har udviklet sprogfærdigheder på spansk og engelsk, så de kan studere specialiseret litteratur og engagere sig i diskussioner inden for det internationale videnskabelige samfund.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater fra Ph.D. Program i klassisk filologi er eksperter i klassiske sprog / antikken litteratur, der er i stand til at udvikle deres viden på en kreativ måde. Deres ... [+]

Kandidater fra Ph.D. Program i klassisk filologi er eksperter i klassiske sprog / antikken litteratur, der er i stand til at udvikle deres viden på en kreativ måde. Deres afhandlingstemaer vidner om kandidaternes fremragende ekspertise inden for specialisering efter eget valg inden for klassisk filologi, herunder en pålidelig grundlæggelse i litterære eller sproglige teorier. Kandidater er udstyret med viden, metoder og sprogfærdigheder, der er afgørende for selvstændige forsknings karriere, at kunne præsentere deres forskningsresultater på konferencer, i tidsskrifter, monografier og udgaver af gamle tekster. Kandidater kan søge beskæftigelse som forskere og universitetslærere, redaktører og oversættere af specialiserede publikationer.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater fra doktorgradsprogrammet i Logic er kvalificerede forskere inden for logik og beslægtede discipliner. De har indgående kendskab til metoder og tendenser i mod ... [+]

Kandidater fra doktorgradsprogrammet i Logic er kvalificerede forskere inden for logik og beslægtede discipliner. De har indgående kendskab til metoder og tendenser i moderne logik og specialiserer sig i et af dets aspekter og anvendelser - ren matematisk logik, anvendelser af logik i (og logiske grundlag for) matematik, datalogi eller lingvistik eller udelukkende filosofiske aspekter af logik. De er i stand til at gennemføre uafhængig videnskabelig forskning og offentliggøre resultaterne internationalt, og de er åbne for tværfagligt samarbejde. Ph.D. kandidater er uddannet til forskning og højere læreanstalter på institutioner med speciale i nogen af de nævnte discipliner.

... [-]
Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater har et solidt kendskab til aktuelle trends på området og kan vedtage en kreativ tilgang til relevant kildemateriale. Kandidater er rustet til at arbejde med or ... [+]

Kandidater har et solidt kendskab til aktuelle trends på området og kan vedtage en kreativ tilgang til relevant kildemateriale. Kandidater er rustet til at arbejde med originale latinske dokumenter, dvs. litterære og diplomatiske manuskripter, incunabula, paleotyper og gamle udskrifter, at kunne fortolke og forberede dem til publikation og oversættelse. Efter at have været uddannet i filologi og litteraturhistorie og erhvervet grundlaget for relevante historiske discipliner (codicology, palaeography, diplomatic) og kulturhistorie, er kandidater rustet til at placere middelalderlige og tidlige moderne værker i deres tids sammenhæng og også at fortolke dem som en faktor der påvirker kulturen og samfundet af efterfølgende epoker.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Det individuelt designede attestationssystem for ph.d.-uddannelsen giver kandidater et indblik i emnets aktuelle tilstand af forskning og metodik, især inden for det udva ... [+]

Det individuelt designede attestationssystem for ph.d.-uddannelsen giver kandidater et indblik i emnets aktuelle tilstand af forskning og metodik, især inden for det udvalgte specialiseringsområde og nært beslægtede discipliner. Under kurset udforskede kandidater også filosofiske spørgsmål forbundet med deres ph.d.-emner og emner og bestod en fremmedsprog eksamen. Doktorsafhandlingen er et videnskabeligt værdifuldt bidrag til undersøgelsen af emnet, og dets resultater udgives normalt som en monografi eller studie i et videnskabeligt tidsskrift.

Studielængde: 4 år

Undervisningssproget er engelsk. Musicology er et gebyr-betalende program.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier... [-]
Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater har en solid forankring i forskningsmetoderne i humaniora, især i studiet af forhold mellem sprog / kulturer; kendskab til informationskilder og evnen til at v ... [+]

Kandidater har en solid forankring i forskningsmetoderne i humaniora, især i studiet af forhold mellem sprog / kulturer; kendskab til informationskilder og evnen til at vurdere deres relevans for det par af sprog / kulturer efter eget valg en grundig forankring i de teoretiske begreber om oversættelse og tolkning og evnen til at anvende dem på analysen af oversættelses- / tolkningsmarkedet og -procedurerne. De er rustet til at producere og redigere omfattende videnskabelige tekster og at vurdere kvaliteten af skrifter i oversættelses- og tolkestudier. De kan teoretisk reflektere over bestemte produkter / situationer relateret til oversættelsesstudier inden for deres sproglige, kulturelle, historiske og sociale sammenhænge og er i stand til at præsentere deres resultater for de akademiske samfund.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk,Fransk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater fra Ph.D. Program i Romance Literaturer er højt kvalificerede specialister uddannet til at udføre forskningsarbejde på deres område (litteraturen om et eller f ... [+]

Kandidater fra Ph.D. Program i Romance Literaturer er højt kvalificerede specialister uddannet til at udføre forskningsarbejde på deres område (litteraturen om et eller flere romerske områder). De er i stand til at analysere litteraturen i det valgte romerske-talområde på en kvalificeret måde, anvende en synkronisk eller diachronisk tilgang og moderne litterære metoder og forskningsmetoder. Desuden omfatter deres ekspertise viden om den generelle litterære teori, grundlaget for komparativ litteratur og litteraturteori og kritik med særlig vægt på det valgte romerske-talende område. Kandidater er kvalificeret til stillinger i den akademiske verden (universiteter, forskningscentre osv.); deres sprogfærdigheder og bred uddannelse kvalificerer de kandidater til beskæftigelse i kulturinstitutioner, medier, diplomati og andre områder.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater har et bredt overblik over nøgleproblemer i den nuværende sociologiske teori og metode, en grundig grundforbindelse i en bred vifte af analytiske metoder til k ... [+]

Kandidater har et bredt overblik over nøgleproblemer i den nuværende sociologiske teori og metode, en grundig grundforbindelse i en bred vifte af analytiske metoder til kvantitativ og kvalitativ forskning samt evnen til at anvende og kombinere disse procedurer. De er i stand til at formulere og løse krævende forskningsspørgsmål, specificere relevante hypoteser, finde passende løsninger til løsning og formulere relevante ekspertudtalelser. Kandidater kan søge beskæftigelse som forskere og universitetslærere såvel som i specialiserede og ledende stillinger i både staten og kommercielle sektorer.

Studielængde: 4 år

Undervisningssproget er engelsk. Sociologi er et gebyr-betalende program.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
4 år
Online og campus kombineret
Læs mere på dansk

Charles University in Prague