Charles University Faculty of Law

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Den Juridiske fakultet ved Charles University blev dannet i 1348 som et af fire fakulteter den nyetablerede Charles University.

I øjeblikket med mere end 4.500 studerende, Det Juridiske Fakultet er det største akkrediteret juridiske fakultet i Tjekkiet. Det har et fuldt akkrediteret kandidatuddannelse program undervises på tjekkisk; en ph.d.-program kan tages enten i de tjekkiske eller engelsk. Fakultetet giver også LLM kurser undervises på engelsk.

Mange juridiske fakultet alumner holde fremtrædende positioner inden for retssystemet, i det centrale og lokale administration, i Udenrigsministeriet, i den offentlige service, og også i privat juridisk praksis og private virksomheder.

Det Juridiske Fakultet bygning er et monument af moderne arkitektur. Den blev bygget af tjekkiske arkitekt Ladislav Machon (1888-1973), en repræsentant for moderne klassicisme og funktionalisme. Byggeriet blev gennemført vores mellem 1926 og 1929 i overensstemmelse med udviklingen design fra 1914 lavet af Jan Kotera (1871-1923), en arkitekt af international betydning, som var en ledende figur af tjekkiske moderne arkitektur. Det indre af bygningen er Machon eget arbejde.

Historiske milepæle i Retlige Studier i Prag

1347/48

Charles University blev etableret. Det bestod af fire fakulteter - fakulteter Arts, medicin, jura og teologi. På Det Juridiske Fakultet den førende emnet var Canon Law. Siden begyndelsen af ​​Charles University uoverensstemmelser kunne ses mellem det juridiske fakultet på den ene side, og de resterende tre fakulteter på den anden. De var uenige hovedsageligt på reglerne i universitetets administration og kontrol.

1372

En åben konflikt mellem Law School og de andre tre fakulteter resulterede i dannelsen af ​​et uafhængigt universitet Advokater (dvs. Universitet canonists), som, især i de første 20 år af sin eksistens, var en enestående institution internationale omdømme. Turbulensen ved årsskiftet det 14. og 15. århundrede og forskellige holdninger til de reformative bestræbelser nogle kirkelige embedsmænd førte til kulminationen på konflikten mellem de to Prag universiteter og dermed nedgangen i loven Universitet, som i sidste ende kom til sin afslutning i året 1419.

1654

Etableringen af ​​Karl-Ferdinand Universität (gennem sammensmeltningen af ​​Jesuit College og genetablering af Universitatis Carolinae i 1638) igangsat nye udviklinger i juridisk instruktion. Udover Canon Law, en ny gren af ​​Natural Law begyndte at tage form.

1754

Længden af ​​juridiske undersøgelser blev forlænget til fem år, og efterhånden, nye fag og Stole opstod (f.eks Naturens Lov, Strafferet, State Law).

1792

Positionen af ​​ekstraordinær professor i tjekkiske stat lov blev etableret.

1802

I oplysningstiden periode absolutisme af Maria Theresia s og Joseph II regeringstid gradvist mindsket virksomhedernes karakter af universitetet og dets fakulteter, og i sidste ende førte til indførelsen af ​​et nyt kontor for direktøren for Studies som et instrument for bureaukratisk kontrol over uddannelse og overgangen mod statskontrollerede akademiske studier. De fakulteter og universiteter blev omdannet til statslige uddannelsesinstitutioner betjener primært at uddanne fremtidige statslige og offentlig service embedsmænd. De fireårige studier af loven blev defineret som studier af en juridisk og politisk karakter.

1810

Spørgsmålet i den almindelige borgerlige lovbog Østrig lavet en nøgle indvirkning på juridiske undersøgelser gennem en ændring i retning af positiv ret instruktion i Prag, samt andre steder.

1848

De revolutionære begivenheder i perioden medført en vis grad af afslapning i former for statens kontrol over universitetet; efterhånden sin status som en juridisk person blev restaureret og juridiske undersøgelser blev defineret som studier af lov og teori af staten.

1849-1856

Reformen af ​​juridiske undersøgelser blev håndhævet af Leo Thun-Hohenstein, ministeren for "Cult og uddannelse". Det var i det væsentlige a) tilnærmelse af juridiske fakulteter i Østrig og i Tyskland, hvilket resulterede i flere kontakter inden den akademiske verden samt den gavnlige indflydelse juridisk positivisme fra Tyskland, og b) indførelse af et nyt program for undersøgelser, der delte instruktionen i to blokke: historiske (herunder romersk lov), og positiv ret.

1866

Efterspørgslen efter parallel undervisning i tjekkisk sammen tysk blev rejst. I 1870'erne allerede var der foredrag, der finder sted på tjekkisk og fakultetet blev delt langs sproglige linjer.

1882

Opdelingen af ​​Karl-Ferdinand Universität i de tjekkiske og tyske universiteter trådte i kraft. Perioden mellem 1882 og 1918 var en banebrydende æra i historien om tjekkiske juridiske videnskaber, som kulminerede i oprettelsen af ​​en uafhængig Tjekkoslovakiet.

1918

Dannelsen af ​​en uafhængig tjekkoslovakiske stat skabt en ny dimension i udviklingen af ​​Det Juridiske Fakultet, der som et forskningscenter bidrog til kodificering og forening af retssystemet i den nye stat.

1931

Den nye bygning af det juridiske fakultet blev åbnet på dæmningen af ​​Vltava-floden i centrum af Prag. Den er designet af den udestående verdens kendte arkitekt Kotěra og bygget af hans kollega arkitekt Machon.

Placeringer

Prag

Address
Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze

nám. Curieových 7
116 40 Praha 1
Czech Republic

Prag, Prag, Tjekkiet

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Programmer

Denne skole tilbyder også: