Max Planck School of Photonics

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Hvad er Max Planck School of Photonics (MPSP)?

MPSP er en tværfaglig, landsdækkende forskerskole, der tilbyder en unik, tofaset ph.d. program til fremragende studerende fra hele verden. Det er stolt af et bredt netværk, inklusive velkendte forskningsinstitutter og betydelige virksomheder inden for fotonikbranchen.

132296_P5-Agreement.jpg

Studerende drager således først fordel af grundlæggende uddannelse på et af de støttende universiteter i Jena, Karlsruhe eller Erlangen og efterfølgende fortsætter deres ph.d. forskning under tilsyn og mentorskab af en af de højt kvalificerede Max Planck-stipendiater. Studerende tilbydes endvidere forskellige netværks- og uddannelsesmuligheder, der udsætter dem for spændende karrieremuligheder inden for akademia og uden for offset. Takket være den økonomiske støtte, der ydes gennem hele det femårige program, er de studerende i stand til at drage fuld fordel af Max Planck-skolens bestræbelser på at udruste talentfulde forskere til deres fremtidige karriere og placere dem i overensstemmelse hermed.

123259_mp.png

Hvorfor studere ved MPSP?

Fotonikfeltet er en dynamisk videnskabelig disciplin såvel som katalysator og nøgleteknologi til forskellige forskningsområder og innovative brancher. Tyskland spiller en central rolle i moderne fotonikforskning og uddannelse i Europa. Forskere indlejret i et forskelligt landskab af universiteter og forskningsorganisationer afslører fremragende bidrag til alle relevante discipliner, der er forbundet med fotonik: fra Attosecond-fysik til kvanteoptik, fra grundlæggende forskning til brancheorienterede applikationer.

132295_P3-kickoff.jpg

MPSP forbinder de mest lovende juniorforskere med de bedste forskere inden for den tyske fotoneforskning. Fra starten er studerende aktivt og bæredygtigt integreret i det tyske forskningssystem. De er integreret i forskningsgrupper og bidrager til den unikke forskningsinfrastruktur ved de forskellige institutioner med deres projekter. Takket være koordinative workshops og træningsprogrammer etableres et tæt netværk mellem de forskellige aktører, hvilket letter sammenkomster af de mest berømte forskere og nye forskere i det tyske fotoniske landskab. MPSP forbinder førende gæsteforskere og universitetsforskere på tværs af forskellige placeringer, discipliner og institutter, hvilket muliggør kvalificering af de bedste internationale unge forskere i et miljø med ekspertise.

Max Planck Society ønsker at øge kvindernes deltagelse på dette felt og opfordrer derfor kvinder til at ansøge om dette unikke program.

Placeringer

München

Address
Administrative Headquarters of the Max Planck Society
Hofgartenstr. 8, 80539 Munich

80539 München, Bayern, Tyskland

Erlangen

Address
Erlangen Graduate School in Advanced Optical Technologies (SAOT)
Paul-Gordan-Straße 6, 91052 Erlangen, Germany

91052 Erlangen, Bayern, Tyskland

Jena

Address
Abbe School of Photonics
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Thüringen, Tyskland

Karlsruhe

Address
Karlsruher Institut für Technologie
76131 Karlsruhe, Alemanha

76131 Karlsruhe, Baden-Württemberg, Tyskland

Programmer